سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

50 درصد ناشنوایی‌ها در کشور منشأ ژنتیکی دارند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 12 مهر 1404 - 15:58
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی، گفت: طبق بررسی ها، حدود 50 درصد ناشنوایی ها در کشور منشأ ژنتیکی دارند، 25 درصد به دلیل عوامل محیطی نظیر بیماری ها و مشکلات دوران بارداری و زایمان است و در 25 درصد موارد علت مشخصی یافت نمی شود.
شنوايي،استان،نفر،توانبخشي،اشاره،اختلال،بهزيستي،درصد،ناشنوايا ...

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، فرگل صحاف، در نشست خود با اصحاب رسانه با اشاره به اجرای برنامه‌های گسترده در زمینه غربالگری، شناسایی و توانبخشی افراد دارای اختلال شنوایی گفت: برنامه ملی غربالگری شنوایی از سال 1374 در کشور آغاز شده و تاکنون به‌صورت مستمر ادامه دارد.
این طرح با همکاری گروه‌های توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBR) در سراسر استان اجرا می‌شود و اطلاعات افراد دارای اختلال شنوایی به‌صورت منسجم در سامانه ثبت و پایش می‌شود.
وی، گفت: در سال 1403، تعداد 205 نفر از افراد دارای اختلال شنوایی در استان شناسایی شدند که از این میان 141 نفر مورد بررسی و شرح تخصصی قرار گرفتند.
هم‌اکنون تعداد افراد دارای معلولیت شنوایی در استان 14 هزار و 185 نفر است که 16.5 درصد از کل جامعه هدف بهزیستی را تشکیل می‌دهند.
از این میان، 42 درصد زن و 58 درصد مرد هستند.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به مشکلات موجود در تأمین تجهیزات شنوایی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های ما، تأمین و تحویل سمعک بود.
با وجود محدودیت‌های ناشی از تحریم و مشکلات تأمین ارز، خوشبختانه با همکاری واحد زیست‌علم و استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان، موفق به توزیع 32 هزار و 320 قلم وسیله کمک‌شنوایی در سال گذشته شدیم.
صحاف اظهار کرد: خوشبختانه فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان وارد عرصه توانبخشی شنوایی شده و تفاهم‌نامه‌هایی برای تولید سمعک‌های داخلی با مشارکت جوانان فناور استان منعقد شده است.
این اقدام، گام مهمی در جهت خودکفایی کشور در تولید تجهیزات شنوایی به‌شمار می‌رود.
وی با اشاره به یافته‌های اخیر در هفته ملی ناشنوایان، تصریح کرد: طبق بررسی‌ها، حدود 50 درصد ناشنوایی‌ها در کشور منشأ ژنتیکی دارند، 25 درصد به‌دلیل عوامل محیطی نظیر بیماری‌ها و مشکلات دوران بارداری و زایمان است و در 25 درصد موارد علت مشخصی یافت نمی‌شود.
از این‌رو برنامه‌ریزی‌های پیشگیرانه و مشاوره ژنتیک برای زوجین و خانواده‌ها از اولویت‌های مهم ما در کاهش بروز اختلالات شنوایی در کودکان و نوجوانان است.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه توانبخشی شنوایی اظهار کرد: بهزیستی استان در سال گذشته برنامه‌های گسترده‌ای شامل غربالگری شنوایی کودکان و نوجوانان، توانبخشی گفتاری و شنیداری، ارائه سمعک و تجهیزات توانبخشی، پرداخت کمک‌هزینه کاشت حلزون و تعویض قطعات آن، خدمات پس از کاشت و مشاوره خانواده اجرا کرده است.
صحاف گفت: تعداد 12 هزار و 654 نفر از افراد دارای اختلال شنوایی تحت پوشش مستمری هستند و سایرین نیز از خدمات غیرمستمری، آموزشی و توانبخشی بهره‌مند می‌شوند.
مراکز روزانه توانبخشی، نقش مهمی در ارائه خدمات آموزشی و حمایتی به خانواده‌ها و کودکان کم‌شنوا دارند.
وی، با بیان اینکه پس از سال 1403 واحدهای گفتاردرمانی در استان فعال‌تر شده‌اند، گفت: در حال حاضر حدود 100 نفر در این مراکز مشغول ارائه خدمات گفتاردرمانی و شنوایی‌سنجی هستند.
همچنین دانشگاه‌های علوم پزشکی استان، آموزش و پشتیبانی تخصصی کاشت حلزون و خدمات پس از آن را عهده‌دار هستند.
تنها در شش‌ماهه نخست سال جاری، 187 نفر از خدمات حمایتی در این حوزه بهره‌مند شده‌اند.
مدیرکل بهزیستی استان درباره آموزش و پرورش ناشنوایان خاطرنشان کرد: طی سه سال و نیم اخیر، آموزش زبان اشاره و تربیت مترجم ناشنوایان در قالب دوره‌های حضوری و اعزامی انجام شده است.
تاکنون 125 نفر مترجم و 105 نفر در حوزه آموزش زبان اشاره آموزش دیده‌اند.
این آموزش‌ها نقش بسزایی در ارتقای کیفیت ارتباط و یادگیری ناشنوایان دارند.
صحاف با اشاره به برنامه‌های اشتغال‌زایی، گفت: در سال 1403، برای 14 هزار نفر از افراد دارای اختلال شنوایی زمینه اشتغال فراهم شد و 4 هزار و 22 نفر نیز از تسهیلات اشتغال و خویش‌فرمایی بهره‌مند شدند.
همچنین 787 واحد مسکونی برای این گروه از جامعه هدف احداث شد که 117 واحد آن به‌صورت ویژه برای ناشنوایان تجهیز شده است.
وی گفت: بهزیستی با همکاری سایر نهادها، در تلاش است تا با توسعه خدمات توانبخشی، آموزشی، اشتغال و مسکن، زندگی باکیفیت‌تری برای افراد دارای اختلال شنوایی فراهم کند.
هدف ما، ارتقای سطح مشارکت اجتماعی، توانمندسازی و حفظ کرامت انسانی این عزیزان است.
انتهای پیام/