سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار پلیس لرستان؛ تیراندازی در مراسم عروسی پایان یابد

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 11 مهر 1404 - 15:13
فرمانده انتظامی لرستان با هشدار نسبت به پیامدهای جبران ناپذیر رسم تیراندازی از قاطعیت برخورد پلیس با قاطعیت با عاملان خبر داد.
لرستان،تيراندازي،سردار،انتظامي،عاملان،رسم،بدل،فرمانده،بافت،س ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، در سرزمین لرستان، صداها همواره حامل معنا بوده‌اند.
صدای کرنا در میدان جنگ، آوای دهل در شادی‌های جمعی، و گاه شلیک گلوله در جشن‌ها یا سوگواری‌ها.
سنت تیراندازی در مراسم عروسی و عزا، ریشه‌ای تاریخی در فرهنگ عشایری و ایلی دارد؛ جایی که اسب و تفنگ نماد قدرت، مردانگی و شکوه بودند.
این رسم طی دهه‌ها در میان برخی طوایف ماندگار شد، اما تغییر شرایط و بافت اجتماعی آن را محل مناقشه و به تهدیدی برای جان انسان‌ها بدل کرده‌است.
سردار محمد هاشمی‌فر، فرمانده انتظامی لرستان، در تازه‌ترین سخنان خود صریح و بدون ملاحظه درباره این مسئله سخن گفت.
او از فرهنگی سخن راند که 63 هزار سال تمدن را در دل خود دارد، اما همزمان از آسیبی پرده برداشت که این میراث را تهدید می‌کند.
به‌گفته‌ او، رسم تیراندازی نه‌تنها دیگر هیچ نسبتی با افتخار و شور مردانه ندارد، بلکه به عاملی برای عزادار کردن خانواده‌ها و بر هم زدن امنیت عمومی بدل شده‌است.
هاشمی‌فر انگشت اتهام را فقط به‌سوی عاملان تیراندازی نگرفت، بلکه بزرگان، ریش‌سفیدان و چهره‌های بانفوذ محلی را هم مخاطب قرار داد.
به‌گفته او پلیس با قاطعیت تمام بو دون اغماض با عاملان هنجارشکنی‌ها و تیراندازی‌ها برخورد می‌کند و برای برگزارکنندگان مراسم نیز تشکیل پرونده قضایی انجام خواهد داد.
اما روایت گفت‌وگو به همین‌جا ختم نشد.
سردار هاشمی‌فر به وجه دیگری از فرهنگ ایستادگی و صبر خانواده‌ها پرداخت.
او از 515 شهید انتظامی لرستان و 11 شهید دفاع مقدس اخیر یاد کرد و این هفته را متعلق به خانواده‌های آنان دانست.
سخنان سردار هاشمی‌فر به ترافیک در آغاز سال تحصیلی نیز پرداخت.
خرم‌آباد و بروجرد، به‌ویژه در مهرماه، با ازدحام خودروها دست به گریبانند.
گره‌های ترافیکی، خیابان‌های باریک و بافت خاص شهری، تنفس شهر را دشوار می‌کند.
به‌گفته فرمانده انتظامی لرستان، پلیس برنامه دارد، اما بدون همراهی مردم نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.
از نگاه او، راه‌حل فقط در جریمه و برخورد نیست و از برنامه‌هایی برای استفاده از سیستم‌های پایش تصویری پیشرفته و حتی بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی در مدیریت ترافیک خبر داد.
انتهای پیام/ 644/.