خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار امام رضا (ع) درباره معاشرت با اشرار

مهر | دین و اندیشه | دوشنبه، 24 تیر 1398 - 11:19
حجت الاسلام پورامینی، کارشناس مذهبی به بیان حدیثی هشدار دهنده از امام رضا (ع) درباره معاشرت با اشرار پرداخت.
امام،رضا،حجت،الاسلام،سخن،اجتماعي،معاشرت،خداوند،حضرت،اشاره،هر ...

به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه "مسیر فیروزه" با موضوع توبه از خطاهای اجتماعی با حضور حجت الاسلام محمدباقر پورامینی کارشناس مذهبی از آنتن رادیو گفت و گو پخش شد.
حجت الاسلام پورامینی اظهارکرد: یکی از منشورهای برجسته و کوتاه برای شکل دهی جامعه ای آکنده از صمیمیت و اخوت، نامه امام رضا (ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) است.
وی با اشاره به هشدار امام رضا (ع) در ذیل این نامه به مومنان گفت: امام رضا (ع) در این نامه مرقوم کرده اند که " دوستان مرا متوجه کن که خداوند نیکوکاران آنها را آمرزیده و از بدکاران آنها درگذشته مگر کسانی که مشرک شدند و یا یکی از دوستان مرا رنجاندند یا در دل نسبت به او کینه و عداوت دارند.
پروردگار از این گروه نخواهد گذشت و آنها را نمی بخشد مگر اینکه از نیت خود بازگردند.
اگر از این کار زشت برگشتند مورد آمرزش خداوند قرار می گیرند و اگر در این عمل باقی ماندند خداوند روح ایمان را از دل آنها خارج می کند و از ولایت من بیرون رفته و از دوستی ما اهل بیت (ع) نیز بهره ای نخواهند برد."
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه آمرزش الهی و دوستی اهل بیت (ع) در گرو تصحیح رابطه های اجتماعی و جبران خطاهایی است که در تعاملات اجتماعی از ما سر زده گفت: برای این کار باید زندگی اجتماعی امام رضا (ع) را مرور کرد و سبک زندگی و نوع ارتباط مان با مردم را با زندگی حجت خداوند بسنجیم.
حجت الاسلام پورامینی یادآور شد: نوع برخورد و معاشرت امام رضا (ع) به گونه ای بود که بدون استثناء در دل های مردم نفوذ می کرد.
حضرت همیشه متبسم و خوشرو و در معاشرت نیکو، سرآمد و مثال زدنی بودند.
ابراهیم بن عباس روایت می کند امام رضا (ع) هرگز با سخن به کسی جفا نکرد و کلام کسی را نبرید تا مگر شخص از گفتن بازایستد.
حاجتی را که می توانست رد نمی کرد و پاهای مبارک را دراز نمی کرد، هرگز روبروی کسی که نشسته بود تکیه نمی داد و هیچ کسی از خادمان خود را دشمنام نمی داد و خنده او قهقهه نبود و تبسم می کرد.
وی با اشاره به دیگر ویژگی های اخلاقی و اجتماعی امام رضا (ع) گفت: مردم به راحتی به حضور امام (ع) می رسیدند و خواسته و سوال خود را طرح می کردند.
امام با مردم بسیار نرم و آرام سخن می گفتند و سخن ناروا درباره کسی از زبان ایشان جاری نمی شد.
حجت الاسلام پورامینی با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) بیان داشت: حضرت می فرمایند: " هرگاه خواستی با مردی حضوری سخن گویی او را با کنیه و نام نیکو مخاطب قرار ده و هرگاه خواستی از کسی که غایب است سخن گویی او را با نامش عنوان کن."
وی همچنین با اشاره به تأکید امام رضا (ع) به رفت و آمد مومنان با یکدیگر گفت: حضرت فرمودند: " فرد سخاوتمند از غذای مردم می خورد تا مردم هم در سر سفره او حاضر شوند و از غذای او بخورند اما بخیل برای اینکه مردم از طعامش نخورند از خوردن طعام دیگران خودداری می کند."
حجت الاسلام پورامینی در پایان مطلب یادآور شد: امام رضا (ع) علاوه بر توصیه مردم به معاشرت کریمانه، درباره معاشرت با اشرار نیز هشدار دادند و فرمودند: "هرگاه شنیدی مردی حق را انکار و تکذیب می کند و اهل حق را دشمنام می دهد از نزد او برخیز و با او مجالست نکن."