خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 08 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بررسی ویژگی‌های لباس و تجهیزات جدید یگان ویژه «فاتحین» سپاه - تسنیم

تسنیم | سیاسی | سه شنبه، 08 مهر 1404 - 12:58
طراح تجهیزات جدید یگان فاتحین می گوید: طراحی و تولید این تجهیزات جدید موجب شد تا هم رده های آمادی و هم رده های عملیاتی و حتی تولید کنندگان ما یک گام به جلو بروند.
تجهيزات،طراحي،لباس،جليقه،توليد،نيرو،كلاه،فاتحين،طراح،بدن،حمل ...

مسئول تیم طراح لباس و تجهیزات نوین یگان ویژه «فاتحین» سپاه در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، درباره نحوه طراحی و تولید تجهیزات جدید این یگان گفت: روند طراحی لباس و تجهیزات جدید با همکاری و حمایت‌های شهید سردار عباس نیلفروشان و معاونت آماد و پشتیبانی سپاه آغاز شد.
وی افزود: طراحی جلیقه به سال 1394 بر می‌گردد که در این سال 250 جلیقه به عنوان نمونه با پشتیبانی آماد سپاه طراحی و تولید شد.
در همان برهه بسیاری از رده‌ها در مقابل استفاده از این جلیقه جدید مقاومت کردند و دلیل این مخالفت هم ذهنیتی بود که در سطح یگان‌های سپاه نقش بسته بود و تصور آنها از جلیقه تجهیزات، جلیقه‌‌های قدیمی با سطح حفاظت بسیار بالا بود که برای ماموریتهای پدافندی طراحی شده بود و مناسب عملیات هجومی و در قدم بعد عملیاتهای چند طرحی نبود.
دو نمونه از جلیقه‌های ضد گلوله که مناسب ماموریت‌های پدافندی هستند
طراح تجهیزات جدید فاتحین ادامه داد: در ماموریت‌هایی که در سوریه داشتیم هیچکدام از نیروها قادر به استفاده از آن جلیقه برای عملیات‌های هجومی نبودند زیرا‌ آن جلیقه تحرک نیرو را بسیار محدود می‌کرد و امکان استفاده موثر از سلاح را به نیرو نمی‌داد.
جلیقه مناسب برای حمل تجهیرات و همچنین حفاظت از نیرو می‌بایست در درجه اول تعارضی با سیستم حیات و بقای بدن و فعالیت‌های اناتومیک بدن نداشته باشد و باید در حالی که حفاظت قابل قبولی برای بدن را تامین می‌کند و تجهیزات مورد نیاز نیرو را در دسترس وی نگاه دارد، باید امکان لازم برای فعالیت‌ صحیح و بدون مشکل بخش‌های حیاتی بدن را نیز تامین کند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر جلیقه مناسب نباید مشکلی برای استفاده رزمنده از سلاحش بوجود آورد.
جلیقه‌های قبلی به دلیل حفاظت وسواس گونه‌ای که در طراحی آن بخرج داده شده بود امکان جای گیری مناسب سلاح روی بدن رزمنده و در نتیجه هدف گیری و تیراندازی مناسب را به نیرو نمیداد لذا نیاز بود تا جلیقه‌ای طراحی شود که این مشکل را برطرف کند.
طراح لباس فاتحین اظهار داشت: برای طراحی جلیقه مناسب عملیات‌های تهاجمی به بررسی و مطالعه روی نمونه‌های تولید شده توسط ارتش‌های مختلف جهان پرداختیم.
پس از ان نمونه‌های از جلیقه و تجهیزات انفرادی که توسط کشورهای مختلف شرقی و غربی تولید شده بود را جمع آوری کردیم و آنها را با نیاز رزمی نیروهای مسلح و تجربیاتی که از ماموریت‌های مختلف بدست آورده بودیم تطبیق داده و بومی سازی نمودیم.
نمونه‌های اولیه جلیقه تجهیزات جدید
وی گفت: در سال 94 که نمونه اولیه این تجهیزات تولید شده بسیاری از رده‌ها از آن استقبال نکردند ولی بعدا که به صورت امانی در اختیار آنها قرار گرفت و کارایی خوب آن را دریافت کردند نسبت به استفاده از این تجهیزات اقبال پیدا کردند و در نتیجه روند تولید نمونه‌های بهنیه تر آغاز شد.
جلیقه جدید به نوعی طراحی شده است که تا حداکثر انعطاف و تطابق پذیری را تامین کند.
این اقدام به منظور پیش بینی طراحی و الحاق تجهیزاتی جدیدتر در آینده به سازمان رزم نیروهای کاربر صورت گرفت.
همچنین در طراحی این جلیقه امکان جدیدی برای حمل مجروح نیز پیش بینی شده است که در جلیقه‌های قبلی به این صورت وجود نداشت.
طناب سه متری حمل مجروح( تصویر بالا)
طراح تجهیزات جدید فاتحین خاطرنشان کرد: اواخر سال 1401 با همکاری معاونت آماد و پشتیبانی سپاه روند طراحی و تولید نمونه بهنیه شده این تجهیزات با سرعت بیشتری آغاز شد.
در کنار طراحی جلیقه طراحی لباس، کلاه ضد ترکش،‌ پوتین نیز آغاز شد که هر کدام به صورت پروژه مستقل پیش برده می‌شد.
در حوزه طراحی لباس و تجهیزات یکی از مسائل مهم انتخاب رنگ و طرح استتار مناسب بود.
در این زمینه نیز با مطالعه تجربیات ارتش‌های مطرح دنیا و ارتش‌هایی که در طی دهه‌های اخیر در منطقه درگیر ماموریت بودند و همچنین لحاظ کردن شرایط جغرافیایی کشور سرانجام طرح استتار «مولتیکم آراید» یا مولتیکم خاکی به عنوان طرح استتار مناسب برای لباس و تجهیزات جدید انتخاب شد.
طرحی که همگام با پیشرفت دنیا در زمینه تحقیقات و الحاق طرح های استتار به سازمان های رزمی باشد.
وی گفت: در کنار انتخاب این طرح استتار،‌ با توجه به ماموریت‌های امنیتی و امکان اجرای ماموریت در محیط‌های مختلف این تجهیزات در رنگهای خاکی و مشکی نیز طراحی و تولید شده‌اند.
در جریان طراحی لباس نیز این نکته باید مد نظر قرار می‌گرفت که لباس جدید می‌بایست با تجهیزات جدید همخوانی داشته باشد.
استفاده از لباس فعلی و فرنچ‌های مصوب، برای بکارگیری جلیقه‌های عملیاتی مناسب نیست و تجربیات جهانی به ما نشان می‌داد ارتش‌های جهان در صورت استفاده از جلیقه تجهیزات از لباس خاصی به نام تیشرت تاکتیکال که تلفیقی از پیراهن و تیشرت است استفاده می‌کنند.
طراح تجهیزات جدید فاتحین ادامه داد: در این نوع لباس جنس بدنه لباس نازک تر از سایر اجزای لباس است تا هم تنفس و گردش هوای مناسب برای بدن را فراهم کند و هم مانع وارد شدن فشار مضاعف حرارتی و سایشی به نیرو شود.
بر همین اساس تیشرت تاکتیکال به عنوان طرح مناسب لباس جدید انتخاب و روند طراحی آن آغاز شد.مطالعاتی که در روند طراحی کلاه ضد ترکش داشتیم به ما نشان داد تعداد مجروحانی که بر اثر موج گرفتی از سر و گوش دچار جراحت می‌شوند بسیار بیشتر از کسانی است که بر اثر اصابت ترکش از ناحیه سر دچار مجروحیت می‌شوند.
وی تاکید کرد: لذا ارتش‌های بروز دنیا برای جلوگیری از این آسیب اقدام به طراحی گوشی الکترونیکی با قابلیت کاهش صدا و موج انفجار و امکان برقراری ارتباط رادیویی کرده‌اند که بتوان آن را روی کلاه نصب و استفاده کرد.لذا همین موضوع یکی از اصولی بود که در طراحی کلاه جدید مورد توجه قرار گرفت و همانطور که مشاهده می کنید کلاه جدید قابلیت اتصال گوشی الکترونیکی و سایر ملزومات و تجهیزات کمکی و محافظ جهت نیرو را دارد.
موضوع مهمی دیگری که در طراحی کلاه مورد توجه قرار گرفت همخوانی کلاه با آناتومی سر نیرو بود.خوب کلاه‌هایی که آمریکایی‌ها یا روس‌ها استفاده می‌کنند بر اساس فیزیک خودشان طراحی شده و برای ما مناسب نیست لذا در طراحی کلاه جدید این نکته مد نظر قرار گرفت تا محصول نهایی بیشترین همخوانی را با سر نیروهای ایرانی داشته باشد.
طراح تجهیزات جدید فاتحین عنوان کرد: در حوزه طراحی کوله پشتی دو نوع محصول طراحی و تولید شد.
یک محصول مناسب ماموریت‌های 24 ساعته تحت عنوان کوله حمله طراحی شد تا نیرو بتواند سبد تجهیزات مورد نیاز خود را با آن حمل کند.
اما تجربیات ما نشان می‌داد امکان دارد نیرو در یک ماموریت بیش از 24 ساعت درگیر باشد و نیاز دارد تا تجهیزات بیشتری نیز با خود حمل کند از این روی کوله پشتی دیگری نیز با امکان اضافه کردن بخش‌های جانبی برای حمل تجهیزات بیشتر طراحی و تولید شد.
وی تاکید کرد: نکته مهمی که در این بین وجود دارد آن است که طراحی و تولید این تجهیزات جدید موجب شد تا هم رده‌های آمادی و هم رده‌های عملیاتی و حتی تولید کنندگان ما یک گام به جلو بروند.
همانطور که اشاره شد در ابتدا در مقابل پذیرش لباس و تجهیزات جدید مقاومت‌هایی صورت می‌گرفت اما بعدا که اثر بخشی آنها درک شد استقبال خوبی از آن صورت گرفت و موجب شد تا تولید کنندگان نیز برای فراهم کردن لباس و تجهیزات جدید دست به ارتقا ظرفیت‌های خود بزنند و این موضع بسیار ارزشمند است.
طراح تجهیزات جدید فاتحین گفت: در حقیقت با طراحی و تولید این تجهیزات می‌توان ادعا کرد یک ارتقا در حوزه دانش و فناوری تولید لباس و تجهیزات نظامی در داخل کشور رخ داده است که می‌تواند به عنوان پایه و بستری برای پیشرفتهای آینده مد نظر قرار گیرد.
روند تحقیق و پژوهش در این حوزه همچنان ادامه دارد و با الحاق این تجهیزات به سازمان رزم و بکارگیری عملیاتی آنها، فرآیند بازخورد گیری و ارتقا نسل های بعدی تجهیزات سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد تا شاهد ادامه رشد و ارتقا توان رزم نیروهای مسلح کشور باشیم.
انتهای پیام/