خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 08 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید بیش از 24 هزار تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 08 مهر 1404 - 11:30
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تا پایان شهریورماه، جوجه ریزی بیش از 13.5 میلیون قطعه در استان انجام شده که حاصل آن تولید بیش از 24 هزار تن گوشت مرغ و رشد 13 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
مرغ،دام،استان،توليد،سازمان،جهاد،كشاورزي،اشاره،كشتارگاه،بلوچس ...

مهدی حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به الزامات قانونی ذبح دام در کشتارگاه‌ها، اظهار داشت: بر اساس ماده دو آیین‌نامه اجرایی ماده 18 قانون سازمان دامپزشکی کشور، هر نوع دام کشتاری باید در کشتارگاه ذبح شود و بر اساس بند ب ماده یک آن، دام کشتاری به هر نوع دام و طیوری که برای مصرف غذایی انسان کشتار می‌شوند اطلاق می‌شود.
معاون بهبود تولیدات دام سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: در حال حاضر ظرفیت کشتارگاه‌های فعال استان تنها پاسخگوی 40 درصد از حجم تولید ما است.
در سال‌های گذشته نیز به دلیل محدودیت‌های بازار و رقابت با محصولات سایر استان‌ها، امکان فروش بیش از 10 تا 15 درصد تولید از این طریق فراهم نبود.
بر همین اساس، درخواست‌های لازم را برای تخصیص سامانه «سماسط» به وزارتخانه ارائه کردیم تا بتوانیم مجوز جوجه‌ریزی را متناسب با ظرفیت تحویل به کشتارگاه‌ها تنظیم کنیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده تصریح کرد: خوشبختانه در یک تا دو سال گذشته با تلاش و بازاریابی انجام‌شده توسط کشتارگاه‌ها و استقبال قابل توجه مردم از مرغ کشتار روز، همچنین با مصوبه تنظیم بازار استان مبنی بر لزوم تحویل حداقل 30 درصد مرغ تولیدی با قیمت مصوب به صورت هفتگی و با هماهنگی کامل اتحادیه مرغداران(به نمایندگی از مرغداران)، سهمیه 30 درصدی تحویل به کشتارگاه را به واحدهای پرورشی ابلاغ می‌کنیم.
حسینی تأکید کرد: رسالت ما این است که با همکاری اداره کل دامپزشکی، اتحادیه و مدیران کشتارگاه‌ها، از طریق فرهنگ‌سازی و ترویج مصرف محصولات بهداشتی، سهم مرغ کشتارگاهی را به تدریج افزایش داده و در نهایت به عرضه 100 درصدی مرغ تولیدی استان به صورت کشتار روز و کاملاً بهداشتی دست یابیم.
معاون بهبود تولیدات دام سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری از سخنان خود به دستاوردهای عظیم استان در مسیر خودکفایی اشاره کرد و گفت: پیش از اجرای طرح خودکفایی از سال 1399، استان ما وابسته به واردات مرغ از همسایگان بود و واحدهای فعال معدودی داشتیم؛ اما امروز با اقتدار 329 واحد مرغداری فعال داریم که سالانه 71 هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کنند.
وی آمارهای رشد را اینگونه اعلام کرد: از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه، جوجه‌ریزی بیش از 13.5 میلیون قطعه انجام شده که حاصل آن تولید بیش از 24 هزار تن گوشت مرغ و رشد 13 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
حسینی در پایان با اشاره به برنامه‌های آینده خاطرنشان کرد: برای تداوم این روند رشد، 266 واحد جدید در حال احداث داریم که با راه‌اندازی آن‌ها ظرفیت تولید سالانه استان حدود 61 هزار تن دیگر افزایش خواهد یافت.
معاون بهبود تولیدات دام سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی متولی حمایت از کل زنجیره تولید اعم از واحد‌های پرورش مرغ اجداد، لاین، مرغ مادر، کارخانجات جوجه کشی، ، واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ تخمگذار، کارخانجات دام و کشتارگاه ها است و تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا محصولی باکیفیت، سالم و به صورت بهداشتی و با قیمت مناسب به دست مردم استان برسد.
انتهای پیام/