خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 07 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احیای آبخوان های کرمانشاه/انسداد 98 حلقه چاه غیرمجاز

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 07 مهر 1404 - 17:30
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه با همکاری دستگاه قضایی، 98 حلقه چاه غیرمجاز را در مناطق بیلوار، گرگان و قره ویز مسدود کرد که منجر به نجات 5.5 میلیون مترمکعب آب زیرزمینی شد.
آب،غيرمجاز،كرمانشاه،منابع،انسداد،حلقه،دستور،استان،زيرزميني،چ ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، با دستور قضایی و پیگیری شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه، 98 حلقه چاه غیرمجاز در منطقه بیلوار و روستاهای گرگان و قره‌ویس مسدود شد؛ اقدامی که به گفته مسئولان، نقش مهمی در احیای منابع آب زیرزمینی و مدیریت بحران کم‌آبی استان خواهد داشت.
بهرام درویشی مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه در جمع خبرنگاران در رابطه با انسداد 98 حلقه چاه غیرمجاز در یک روز اظهار کرد: عملیات انسداد چاه‌های غیرمجاز با هماهنگی نیروی انتظامی و دستور مقام قضایی آغاز شده است.
پر کردن این چاه‌ها تنها بخشی از این اقدام است؛ ما همچنین خسارات وارده به آبخوان‌ها را از مسیر قانونی پیگیری و حقوق مالکان چاه‌های مجاز را صیانت خواهیم کرد.
علاوه بر این، حفاران و سازندگان دستگاه‌های غیرمجاز شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.
وی عنوان کرد: متأسفانه طی سال‌های اخیر، حفر غیرمجاز چاه‌ها ضربه‌های جدی به سفره‌های آب زیرزمینی وارد کرده و کمبود منابع آب را تشدید کرده است.
هم‌اکنون حدود 5000 حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که بر اساس سهمیه ابلاغی وزارت نیرو، تا پایان امسال 1029 حلقه از آن‌ها مسدود خواهد شد.
کامران رحیمی بیستونی، مدیر منابع آب شهرستان کرمانشاه نیز با اشاره به آخرین اقدامات اجرایی اظهار کرد: روز یکشنبه ششم مهرماه 1404، با دستور قضایی و همکاری نیروی انتظامی، 98 حلقه چاه غیرمجاز در روستاهای گرگان و قره‌ویس پر و مسلوب‌المنفعه شد.
این اقدام که با هدف صیانت از منابع آبی و مقابله با سوءاستفاده‌های احتمالی در کشاورزی پرمصرف صورت گرفت، حجم قابل توجهی از آب را به آبخوان بازمی‌گرداند.
رحیمی بیستونی افزود: انسداد چاه‌های غیرمجاز یکی از دغدغه‌های اصلی مردم است و با استمرار این اقدامات و همکاری همه دستگاه‌ها، می‌توانیم مدیریت منابع آب استان را به نحو مؤثرتری انجام دهیم و طرح‌های آبخوان‌داری را با موفقیت پیش ببریم.
وی با بیان اینکه انسداد این چاه‌ها منجر به صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف آب‌های زیرزمینی می‌شود، افزود: امروز عملیات پر کردن یکی از این چاه‌های غیرمجاز آغاز شده و این روند با جدیت ادامه خواهد یافت.
مدیر منابع آب شهرستان کرمانشاه گفت: این اقدام بنا به دستور دادستان کرمانشاه و معاون دادستان و با همراهی عوامل نیروی انتظامی در حال اجراست و هدف اصلی آن ساماندهی چاه‌های غیرمجاز از محدوده بیلوار تا میان‌دربند است.
رحیمی با قدردانی از مردم منطقه خاطرنشان کرد: خود مردم از ما خواستار رسیدگی به موضوع بودند و پیگیری‌های آنان موجب شد این موضوع به دغدغه‌ای عمومی تبدیل شود که خوشبختانه با همکاری و همراهی مردم، این طرح در حال اجراست.
گفتنی است؛ انسداد چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه یک ماموریت ضروری و ادامه دار برای نجات ذخایر آبی استان است، اگرچه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما به دلیل گستردگی مشکل این روند باید با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد و در کنار آن فرهنگ سازی برای صرفه جویی و ارائه راه حل‌های جایگزین برای تامین آب نیز در دستور کار قرار گیرد.
کارشناسان آب و محیط زیست تأکید دارند که این اقدام تنها نخستین گام در حفظ و احیای منابع آب زیرزمینی استان است و همراه با آن، فرهنگ‌سازی عمومی و ارائه راهکارهای جایگزین در بخش‌های شرب و کشاورزی باید به طور جدی دنبال شود.
انتهای پیام/