خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 10 تیر 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روزنامه آلمانی: ترکیه با خرید اس 400، با غرب خداحافظی کرد

فارس | برگزیده، بین‌الملل | دوشنبه، 24 تیر 1398 - 10:10
یک روزنامه آلمانی نوشت که تصمیم رئیس‌جمهور ترکیه برای خرید سامانه اس400 از روسیه، به جای سامانه آمریکایی، خداحافظی این کشور با غرب است.
سامانه،تركيه،اس،خريد،400،روسيه،آنكارا،ناتو،پيمان،واشنگتن،آمر ...

یک روزنامه آلمانی نوشت که تصمیم رئیس‌جمهور ترکیه برای خرید سامانه اس400 از روسیه، به جای سامانه آمریکایی، خداحافظی این کشور با غرب است.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه آلمانی «ولت» نوشت که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور روسیه با خرید سامانه اس 400، با تسلیحات غربی خداحافظی کرد.
در این گزارش آمده است که پس از چندین ماه تنش میان واشنگتن و آنکارا در زمینه خرید سازمانه دفاعی از روسیه، نخستین بخش سامانه اس 400 وارد روسیه شد.
حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا ترکیه با وجود انتقاد‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، 2.5 میلیارد دلار برای خرید این سامانه هزینه کرده است؟
«بوریس کالونکی» نویسنده این گزارش معتقد است که تصمیم آنکارا برای این اقدام را می‌توان به عنوان نقطه‌ای که بازگشت در آن وجود ندارد، تفسیر کرد.
ترکیه می‌خواهد به این توافق ادامه دهد، چرا که روسیه را به عنوان شریکی در مذاکره در منطقه خاورمیانه می‌بیند و این موضوع زمانی برجسته می‌شود که مسکو اعلام کرده که می‌خواهد در مقایسه با آمریکا نفوذ بیشتری در منطقه داشته باشد.
در ادامه آمده است که رئیس‌جمهور ترکیه احتمالا می‌خواهد که سامانه اس400 را در نزدیکی آنکارا مستقر کند.
همچنین باید این را در نظر گرفت که در جریان کودتای سال 2016، پارلمان ترکیه از آسمان هدف حمله قرار گرفت.
به همین دلیل احتمالا سران این کشور این نگرانی را دارند که اگر از سامانه موشکی پاتریوت آمریکایی استفاده کند، واشنگتن می‌تواند در شرایط مشابه کنترل سامانه را در دست بگیرد.
خرید سامانه اس400 از حمایت مخالفان دولت ترکیه هم برخوردار است در این زمینه «کمال کیلیچداروغلو» رهبر حزب جمهوری خلق گفت: «اگر تصمیم قبلی ترکیه مبنی بر خرید سامانه اس 400 که ساخت آمریکاست، محقق نشد البته ترکیه گزینه‌های دیگر برای تامین امنیت خود را در نظر خواهد داشت.»
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اول اسفندماه طرحی را امضا کرده که تحویل جنگنده‌های «اف-۳۵» به ترکیه را تا زمان روشن شدن وضعیت خرید سامانه روسی «اس-۴۰۰» توسط ترکیه، به حالت معلق در می‌آورد.
ترکیه یکی از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و آمریکا مدعی است که ورود اس ۴۰۰ به شبکه پدافندی ناتو می‌تواند نقاط ضعف جنگنده‌های کشورهای عضو این پیمان را برای روسیه آشکار کند.
علاوه بر این، کارشناسان آمریکایی می‌گویند واشنگتن نگران است که وابستگی به جنگ‌افزارهای روسی، آنکارا را بیش از پیش به سمت مسکو سوق دهد.
انتهای‌پیام/ص