خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 07 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برخورد با متخلفان اراضی ملی در گرگان؛ بیش از نیم میلیون مترمکعب خلع ید شد

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 07 مهر 1404 - 14:12
اداره منابع طبیعی گرگان در سال گذشته با اجرای عملیات گسترده خلع ید، موفق شد بیش از 500 هزار مترمکعب از اراضی ملی را از تصرف غیرقانونی متخلفان آزاد کند و ضربه سنگینی به سودجویان وارد کند.
غيرمجاز،طبيعي،ملي،اراضي،منابع،فقره،گرگان،اداره،ماده،پرونده،تشكيل

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، وقتی پای حفاظت از زمین‌های ملی در میان باشد، هر مترمکعب آن مانند نگینی ارزشمند است که باید از چنگال متخلفان بیرون کشیده شود.
سال گذشته اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرگان توانست بخشی از این گنجینه‌های طبیعی را از تصرف‌های غیرقانونی آزاد کند.
از خلع ید گسترده گرفته تا قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز، از تشکیل پرونده‌های قطع غیرمجاز درختان تا مقابله با حمل چوب‌های قاچاق، جزو پرونده‌هایی بود که در یکسال اخیر برای برخورد با متخلفان تشکیل شد.
هادی زاغی، رئیس اداره منابع طبیعی گرگان در همین باره در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال گذشته 73 فقره خلع ید به مساحت بیش از 504 هزار مترمکعب از اراضی ملی انجام شده است.
به گفته وی، این اقدام در جهت بازپس‌گیری اراضی ملی که به صورت غیرمجاز تصرف شده بودند، با همکاری مراجع قضایی و انتظامی صورت گرفته است.
وی افزود: همچنین 37 فقره قلع و قمع به مساحت حدود 73 هزار مترمربع از ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی ملی انجام شده که نقش بسیار مهمی در جلوگیری از تخریب بیشتر این اراضی دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی گرگان به تخلفات حوزه منابع طبیعی نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده 42 قانون حفاظت از منابع طبیعی، 108 فقره پرونده مربوط به قطع غیرمجاز 293 اصله درخت و نهال تشکیل و پیگیری شده است.
همچنین، وی افزود: در زمینه حمل غیرمجاز چوب‌آلات و محصولات جنگلی، 106 فقره پرونده براساس ماده 48 این قانون تنظیم شده است که نشان‌دهنده مقابله جدی با قاچاق چوب و بهره‌برداری غیرقانونی است.
زاغی ادامه داد: بر اساس ماده 55 قانون، 38 فقره پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی به مساحت بیش از 315 هزار مترمکعب شناسایی و اقدامات قانونی لازم در این خصوص انجام شده است.
وی همچنین به مسئله تعلیف غیرمجاز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 62 فقره پرونده مربوط به ورود غیرمجاز 2913 واحد دامی به اراضی ملی در قالب ماده 50 تشکیل و به مراجع ذی‌صلاح ارجاع شد.
رئیس اداره منابع طبیعی گرگان تأکید کرد: حفظ منابع طبیعی به عنوان سرمایه‌ای ملی و بین‌نسلی، نیازمند مشارکت همگانی و همکاری مستمر دستگاه‌های اجرایی و مردم است و این اداره با قاطعیت تمام در مسیر مقابله با هرگونه تخریب و سوءاستفاده از اراضی ملی ایستاده است.
انتهای پیام/