خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 07 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از بازآفرینی محلات تا ساماندهی کمپ‌ها؛ روایت دغدغه‌های اجتماعی در خرم‌آباد - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 07 مهر 1404 - 11:36
شهردار خرم آباد در سخنانی از وضعیت نامناسب کمپ های ماده 16 لرستان انتقاد کرد و در کنار آن، بر ضرورت بازآفرینی شهری و توجه به محلات حاشیه نشین تأکید داشت.
شهري،شهر،اجتماعي،سپاه،شوراي،16،ماده،عضو،اشاره،تأكيد،همكاري،م ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم در خرم‌آباد، در جلسه علنی شورای شهر خرم‌آباد با حضور شهردار، اعضای شورای شهر خرم‌آباد و معاونت اجتماعی سپاه حضرت ابوالفضل(ع)، موضوعات مختلفی از جمله توسعه شهری، بازآفرینی محلات، ساماندهی کمپ‌های ماده 16 و تقویت زیرساخت‌های اجتماعی و فرهنگی شهر مورد بررسی قرار گرفت.
مسئولان حاضر در این نشست، ضمن گرامیداشت یاد شهدا و تبریک روز آتش‌نشان، بر لزوم هم‌افزایی دستگاه‌ها برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سطح خدمات شهری تأکید کردند.
شهردار خرم‌آباد: مهرماه پرکار مدیریت شهری و آغاز بهره‌برداری از پروژه‌ها
داریوش بارانی بیرانوند، شهردار خرم‌آباد، در این جلسه با تبریک روز آتش‌نشان اظهار کرد: هشتمین پایگاه آتش‌نشانی خرم‌آباد در محدوده مسکن مهر، به‌عنوان یکی از نیازهای اصلی ساکنان این منطقه، به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی افزود: مهرماه برای مدیریت شهری خرم‌آباد ماهی پرکار است و همراه با مراسم‌های افتتاح، کلنگ‌زنی و بهره‌برداری از پروژه‌های نیمه‌تمام خواهد بود.
امیدواریم تا پایان این دوره بخش زیادی از وعده‌های داده‌شده به مردم محقق شود.
بارانی بیرانوند در ادامه بازآفرینی شهری را یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها دانست و گفت: پروژه بازآفرینی علی‌آباد به‌عنوان الگویی موفق در کشور معرفی شده است و فاز دوم آن همراه با طرح‌های دره اسدآبادی و خیابان موازی حافظ در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اهمیت کرامت انسانی افزود: بازآفرینی محلاتی همچون درب باباطاهر سبب شد شرایط زندگی در شأن مردم فراهم شود.
همچنین احیای خانه‌های تاریخی و توسعه گردشگری شهری در همین راستا دنبال می‌شود.
شهردار خرم‌آباد همچنین به وضعیت کمپ‌های ماده 16 اشاره کرد و گفت: شرایط این مراکز در شأن شهروندان نیست و با ورود دستگاه قضایی مقرر شده اعتبارات لازم برای بهبود آن‌ها تأمین شود.
هدف ما تنها سم‌زدایی نیست، بلکه بازتوانی و بازپروری با حفظ کرامت انسانی است.
رئیس شورای شهر: ضرورت همکاری سپاه و شهرداری در ساماندهی معتادان متجاهر
سجاد کاظمی، رئیس شورای شهر خرم‌آباد، نیز با گرامیداشت یاد شهدا گفت: در ماه‌های اخیر افزایش معتادان متجاهر در سطح شهر نگرانی‌هایی ایجاد کرده که نیازمند همکاری جدی میان سپاه و شهرداری است.
به همین منظور کارگروهی مشترک تشکیل شده تا اقدامات عملیاتی در کمپ ماده 16 پیگیری شود.
عضو شورای شهر: توسعه خرم‌آباد نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست
شاهین بیرانوند، عضو شورای شهر، نیز با اشاره به اقدامات جهادی سرهنگ جهانبخش در بسیج سازندگی گفت: تجربه‌های موفق گذشته نشان داده است که با هم‌افزایی میان دستگاه‌ها می‌توان چالش‌های امروز استان را رفع کرد.
وی افزود: شناسایی استعدادهای جوانان و هدایت آنان به سمت کارآفرینی و حمایت از کسب‌وکارهای کوچک، علاوه بر کاهش آسیب‌های اجتماعی، موجب رونق اقتصادی و افزایش نشاط اجتماعی خواهد شد.
به گفته وی، سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری یکی از سریع‌ترین و پایدارترین مسیرهای توسعه شهری است.
کمپ ماده 16 فرصتی برای بهبود سیمای شهری
حجت احمدی‌پور، عضو شورای شهر، نیز با اشاره به ضرورت تقویت کمپ ماده 16 گفت: جمع‌آوری معتادان متجاهر علاوه بر ساماندهی چهره شهری، می‌تواند با بازتوانی این افراد و استفاده از ظرفیت آنان در خدمات شهری، به بازگشت مؤثرشان به جامعه کمک کند.
صادق جوازی، دیگر عضو شورا، نیز بر ضرورت توجه جدی به آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد و گفت: شورا در کنار خدمات شهری، باید پیگیر مشکلات معیشتی و گرانی مردم نیز باشد.
لزوم مقابله با سوءاستفاده از شرایط اقتصادی
هوشنگ نصیری، عضو شورای شهر خرم‌آباد، با اشاره به مشکلات معیشتی مردم و افزایش قیمت‌ها گفت: دستگاه‌های مرتبط باید پاسخگو باشند و از سوءاستفاده کاسبان تحریم جلوگیری کنند.
وی تأکید کرد: خون شهدا برای عزت کشور داده شد و نباید عده‌ای از این شرایط بهره‌برداری شخصی کنند.
سپاه بازوی توانمند مدیریت شهری
عباس قلاوند، عضو شورا، نیز گفت: نقش سپاه و بسیج در تمامی عرصه‌های اجتماعی و عمرانی مشهود است و همچنان الهام‌بخش جوانان به شمار می‌رود.
یونس امرایی، دیگر عضو شورا، با تأکید بر همکاری سپاه و شهرداری گفت: 21 دستگاه در موضوع ماده 16 دخیل هستند اما تنها تعداد محدودی پای کار آمده‌اند.
وی افزود: طرح جامع مدیریت شهری و روستایی و واگذاری بخشی از تصدی‌های دولت به شهرداری‌ها باید با رویکردی نوین دنبال شود.
معاون اجتماعی سپاه: خرم‌آباد ظرفیت تبدیل‌شدن به یک شهر جهانی را دارد
احسان جهانبخش، معاون اجتماعی سپاه حضرت ابوالفضل(ع)، نیز در این نشست گفت: افتخار ماست شهری با پیشینه تاریخی و مردمی ولایت‌مدار داریم و باید در مسیر خدمت به آنان گام برداریم.
وی با اشاره به تجربه فعالیت خود در بسیج سازندگی و مهندسی عمران افزود: دغدغه اصلی ما مشکلات مردم است و معاونت اجتماعی سپاه می‌تواند با همکاری شهرداری، برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و عمرانی را دنبال کند.
جهانبخش تصریح کرد: هم‌اکنون 430 گروه واسط در استان فعال‌اند که در حوزه‌هایی همچون ازدواج جوانان، جلوگیری از طلاق و ارائه خدمات مشاوره‌ای فعالیت دارند.
همچنین در 36 محله حاشیه‌نشین استان از سال 1396 تاکنون مشکلات مردم به‌صورت میدانی رصد و پیگیری می‌شود.
وی با اشاره به تجربه موفق کمپ ماده 16 لرستان گفت: این مرکز با همکاری شهرداری و سپاه راه‌اندازی شد و امروز به‌عنوان یکی از نمونه‌های برتر کشور شناخته می‌شود.
جهانبخش در پایان تأکید کرد: همان‌گونه که شهدا امنیت کشور را تضمین کردند، امروز نیز باید با اقدامات جهادی و هم‌افزایی دستگاه‌ها، مشکلات مردم را کاهش داده و تحولی واقعی در شهر رقم بزنیم.
انتهای پیام/