خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 06 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار درباره افت شدید منابع آبی فارس/ بارندگی به کمتر از 60 درصد میانگین بلندمدت رسید

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 06 مهر 1404 - 15:36
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس با ارائه آمارهای نگران کننده از وضعیت منابع آبی استان، گفت: میانگین بارندگی در سال آبی جاری به 171 میلی متر کاهش یافته که نسبت به میانگین بلندمدت 43.5 درصد افت داشته است.
آب،حجم،فارس،درصد،مترمكعب،ميزان،بدري،مخازن،ميانگين،برآورد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیاوش بدری در سومین جلسه کارگروه سازگاری با کم‌آبی، به شاخص‌های فارس نسبت به کشور در زمینه منابع آبی اشاره کرد و با بیان اینکه میانگین بارندگی بلندمدت استان 302 میلیمتر بوده که شوربختانه در سال آبی که تنها چند روز از آن گذشته، (مهرماه 1404) به 171 میلیمتر کاهش یافته است.
وی با یادآوری اینکه تعداد 137 آبخوان در فارس دارای شبکه پایش است، تعداد محدوده‌های مطالعاتی ممنوعه و ممنوعه بحرانی را 96 و تعداد محدوده‌های دارای افت نسبت به ماه مشابه ابتدای دوره اندازه گیری را 139 آبخوان ذکر کرد.
بدری شمار چاه‌های مجاز فارس را بیش از 64 هزار حلقه اعلام کرد و با یادآوری اینکه هنوز شمار زیادی چاه غیرمجاز در این استان وجود دارد، گفت: میزان برداشت از چاه‌های مجاز بالغ بر 4600 میلیون مترمکعب و میزان برداشت از چاه‌های غیرمجاز نزدیک 900 میلیون مترمکعب در سال برآورد می‌شود.
مدیرعامل آب منطقه‌ای فارس، میزان مصرف سالانه آب در بخش کشاورزی از منابع زیرزمینی و سطحی را حدود 89.6 درصد اعلام و اضافه کرد: میزان مصرف سالانه آب در بخش شرب 7.4 درصد، صنعت یک درصد و سایر مصارف 2 درصد برآورد شده است.
بدری در بخشی از این جلسه به وظایف تعیین شده برای دستگاه‌های مختلف عضو کارگروه سازگاری با کم‌آبی با هدف تحقق مدیریت مصرف آب اشاره و اضافه کرد: میزان کسری مخزن سالانه آب زیرزمینی در دوره 20 ساله منتهی به شهریور 1403، بالغ بر 816 میلیون مترمکعب برآورد شده است.
وی در خصوص وضعیت سد‌ها تا آخرین روز سال آبی گذشته، گفت: حجم کل مخازن 9 سد در دست بهره‌برداری در فارس بالغ بر 2 میلیارد و 900 میلیون مترمکعب و حجم آب موجود در مخازن این سد‌ها تا صبح روز 14 شهریور، حدود 859 میلیون مترمکعب گزارش شده است.
بدری حجم آب مرده و پایداری سد‌های 9گانه فارس را 496 میلیون مترمکعب و حجم آب موجود مفید این منابع سطحی را 386 میلیون مترمکعب ذکر و اضافه کرد: حجم کل آب موجود نسبت به حجم کل مخازن کمتر از 28 درصد و حجم آب مفید سد‌ها نسبت به حجم مفید مخازن 15 درصد است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس میانگین بارندگی استان در سال آبی گذشته را حدود 171 میلیمتر ذکر و اضافه کرد: تغییرات بارندگی فارس نسبت به میانگین مدت مشابه سال قبل از آن، حدود 36 درصد و نسبت به میانگین بلند مدت 43.5 درصد برآورد شده است.
انتهای پیام/424/