سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آموزش هوش مصنوعی و برنامه‌نویسی به دانش‌آموز

مهر | اجتماعی و حوادث | شنبه، 05 مهر 1404 - 20:23
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: بیش از یک میلیون دانش‌آموز و معلم در طرح‌های مهارت‌محوری و آموزش هوش مصنوعی تحت پوشش قرار گرفته‌اند.
آموزش،ابتدايي،پرورش،يادگيري،فناوري،هوش،مصنوعي،تحول،مدارس،معاون

به گزارش خبرگزاری مهر، رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، اقدامات وزارتخانه آموزش پرورش برای تقویت علم و فناوری در مدارس را تشریح کرد.
وی با اشاره به تصویب برنامه آموزش مهارت‌های برنامه‌نویسی و سواد دیجیتال در دوره ابتدایی از سال ۱۴۰۰ گفت: هدف ما این است که دانش‌آموزان صرفاً مصرف‌کننده فضای مجازی نباشند، بلکه خالق خلاق برنامه‌ها شوند.
بر همین اساس، آموزش مهارت‌های تفکر الگوریتمی و سواد دیجیتال باید از سال‌های ابتدایی آغاز شود.
تاکنون یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی و ۳۰ هزار معلم تحت آموزش این برنامه قرار گرفته‌اند.
حکیم‌زاده به طرح توانا نیز اشاره کرد که در راستای اجرایی سازی نگاه تحولی دولت چهاردهم و با هدف اصلاح روش‌های آموزش و تحول در محیط‌های یادگیری در معاونت ابتدایی اجرا می‌شود.
این طرح سه محور اصلی دارد: روش‌های نوین تدریس، ایجاد محیط یادگیری مثبت و کاربست فناوری و هوش مصنوعی در کلاس درس.
به گفته وی، تاکنون ۳۲۰ هزار معلم و مدیر در قالب اجتماعات یادگیری در سراسر کشور آموزش دیده‌اند تا روش‌های تدریس فعال، تفکر نقادانه، خلاقیت و کار گروهی را در مدارس پیاده‌سازی کنند.
معاون آموزش ابتدایی همچنین از تفاهم‌نامه وزارت آموزش و پرورش با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای آموزش سراسری هوش مصنوعی خبر داد و افزود: سند جامع هوش مصنوعی در شورای عالی آموزش و پرورش در حال نهایی شدن است.
او تأکید کرد که برنامه‌های جدید آموزش و پرورش بر مهارت‌محوری و فعالیت‌های عملی متمرکز شده است.
حکیم‌زاده تحقق اهداف سند تحول بنیادین را نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها دانست و گفت: برای نخستین بار دولت چهاردهم آموزش و پرورش را در اولویت قرار داده و استانداران موظف شده‌اند همه دستگاه‌ها را پای کار بیاورند.
او همچنین از افزایش سهم بودجه آموزش و پرورش در سال گذشته خبر داد و ابراز امیدواری کرد این روند با حمایت مجلس ادامه یابد.
معاون آموزش ابتدایی در پایان ضمن قدردانی از رسانه‌ها برای توجه به موضوع علم و فناوری در مدارس، تأکید کرد: اگرچه هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم، اما گام‌های مهمی برای تحول در آموزش و یادگیری برداشته شده و این مسیر با حمایت ملی ادامه خواهد یافت.