خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 03 مهر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پروژه مشترک تولید جنگنده اروپایی در معرض شکست

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 03 مهر 1404 - 14:36
یک رسانه آلمانی با استناد به اظهارات برخی مقامات، همکاری آلمان و فرانسه در توسعه یک جنگنده مشترک اروپایی برای آینده را در معرض خطر شکست ارزیابی کرد.
فرانسه،آلمان،جنگنده،جت،پروژه،داسو،فرانسوي،آينده،ارشد،تأكيد،م ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه فوکوس در مطلبی نوشت: همکاری آلمان و فرانسه در توسعه یک جت جنگنده مشترک اروپایی برای آینده در معرض خطر شکست قرار دارد.
یک مقام ارشد فرانسوی که نخواست نامش فاش شود، روز چهارشنبه در سخنانی در پاریس گفت: اگر نتوانیم در مورد سازماندهی مجدد این برنامه به توافق برسیم، فرانسه می‌تواند خودش این جت جنگنده را بسازد.
روز قبل از آن هم اریک تراپیه، رئیس شرکت داسو اوییشن، شرکتی که در پروژه FCAS مشارکت دارد، اظهارات مشابهی ایراد کرده بود.
مقام ارشد فرانسوی افزود: این بدان معنا نیست که لزوماً باید یک راه حل صرفاً فرانسوی یافت.
برخلاف آلمان و اسپانیا، فرانسه به ادغام مسئله بازدارندگی هسته‌ای در هواپیماهای جنگنده آینده تاکید دارد.
این مقام رسمی فرانسوی گفت: بازه زمانی برای این پروژه برای ما غیرقابل مذاکره است.
جت جنگنده جدید باید تا سال 2040 عملیاتی شود.
او افزود: ما نمی‌توانیم ماه‌ها تأخیر را تحمل کنیم.
تاکنون، هیچ کس این مسئله را نشان نداده است که سازماندهی فعلی FCAS امکان توسعه به موقع یک جت جنگنده را که نیازهای فرانسه را برآورده کند، فراهم می‌کند.
قرار است فاز دوم این پروژه سال آینده با ساخت یک نمونه اولیه آغاز شود.
این امر به سرمایه‌گذاری حدود پنج میلیارد یورو نیاز دارد.
سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه، و بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اخیراً به طور مشترک توسعه FCAS را در دستور کار قرار داده‌اند.
این پروژه به دلیل تنش بین شرکت‌های دفاعی درگیر - داسو اویاسیون برای فرانسه و ایرباس برای آلمان و اسپانیا - بارها به تعویق افتاده است.
سباستین لکورنو چندی پیش به عنوان نخست وزیر جدید فرانسه منصوب شده است و این پروژه همچنان در انتظار تشکیل دولت جدید است.
تراپیه، مدیرعامل داسو، روز سه‌شنبه از همکاری فرانسه و آلمان در این پروژه ابراز نارضایتی کرد.
تراپیه گفت: اگر می‌خواهند این کار را به تنهایی انجام دهند، بگذارید انجام دهند.
آلمانی‌ها می‌توانند هر چقدر که می‌خواهند غر بزنند.
ما می‌دانیم که اینجا چه اتفاقی می افتد.
وقتی از وی پرسیده شد که آیا داسو می‌تواند به تنهایی یک جت جنگنده نسل جدید بسازد، او با قاطعیت پاسخ مثبت داد.
تراپیه تأکید کرد: ما می‌دانیم چگونه این کار را از صفر تا صد انجام دهیم.
ما 70 سال است که این را ثابت کرده‌ایم.
ما تخصص لازم را داریم.
وی در عین حال تاکید کرد که همچنان برای همکاری، از جمله با آلمانی‌ها آماده است.
در اصل ، اختلاف بین شرکت‌ها در این مسئله بر سر مسائل مربوط به مالکیت معنوی و چشم‌انداز صادرات آینده است.
با این حال، سیاستمداران ارشد فرانسه و آلمان بارها بر لزوم تولید یک جت جنگنده مشترک تأکید کرده‌اند.
دفتر ریاست جمهوری فرانسه اخیراً اعلام کرد: هیچ طرح جایگزینی وجود ندارد.
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان هم در پایان ماه اوت در شورای وزیران فرانسه و آلمان در تولون تأکید کرد که باید تا پایان سال راه حلی برای این اختلاف پیدا شود.
انتهای پیام/