خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجرای طرح سراسری «سپاس» در البرز؛ تجلیل از پیشکسوتان و جانبازان دفاع مقدس

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 30 شهریور 1404 - 19:30
طرح سراسری «سپاس» در استان البرز با هدف تجلیل مدیران دستگاه های اجرایی از پیشکسوتان و جانبازان دفاع مقدس آغاز شد.
مقدس،دفاع،استان،شهادت،فرهنگ،ايثار،پيشكسوتان،البرز،هفته،طرح،ت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، طرح سراسری «سپاس» یکی از برنامه‌های ارزشمند حوزه ایثار و شهادت بوده که هدف اصلی آن تقدیر و تکریم پیشکسوتان دفاع مقدس و جانبازان است.
این طرح فرصتی را فراهم می‌آورد تا مدیران ارشد استان به صورت مستقیم با ایثارگران دیدار کرده و ضمن شنیدن خاطرات، دغدغه‌ها و پیشنهادات آنان، از فداکاری‌ها و خدماتشان تجلیل کنند.
امروز به منظور اجرای سراسری طرح سپاس در البرز و دیدار با پیشکسوتان و جانبازان دوران دفاع مقدس به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی این استان در نشست شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حضور پیدا کردند تا پس از آن همه به صورت همزمان به دیدار و تجلیل از پیشکسوتان اعزام شوند.
این طرح اهمیت ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد.
فضاسازی شهری و فرهنگی، فرصتی برای ترویج ارزش‌های دفاع مقدس
سردار نادر ادیبی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان البرز در این نشست ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس مطرح کرد: با توجه به آغاز هفته دفاع مقدس از فردا و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و پیگیری‌های صورت‌گرفته و جلسات برگزار شده، وظایف متعددی برای دستگاه‌ها و مجموعه‌های مردمی مشخص و کمیته‌های تخصصی در موضوعات مختلف تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: خواهشم این است که در فضاسازی‌های منحصربه‌فرد شهری و اداری از تصاویر و جملات غنی امام راحل و رهبر معظم انقلاب مرتبط با شهدای دفاع مقدس استفاده شود.
دستگاه‌ها و مجموعه‌های متولی موظف هستند این فضاها را به‌گونه‌ای طراحی کنند که هر یک از رویدادها و برنامه‌هایی که رقم می‌خورد، فرصتی برای آشنایی با مفاهیم دفاع مقدس و ارزش‌های دوران جنگ باشد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان البرز خاطرنشان کرد: این استان در دوران پرافتخار دفاع مقدس دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد و ارزشمندی بود که شایسته است به مردم و نسل‌های آینده به‌طور ویژه معرفی شود.
در کنار اقدامات عمومی و ترویجی، لازم است اقدامات ماندگار نیز صورت گیرد تا هویت‌ها و ویژگی‌های مناطق مختلف استان برای آیندگان حفظ شود.
ادیبی افزود: در این راستا، اداره‌کل میراث فرهنگی و شهرداری کرج می‌توانند نقش مؤثری را ایفا کنند؛ از جمله در ساخت المان‌ها و پروژه‌های زیرساختی مرتبط با دفاع مقدس که مورد تأکید استاندار است.
این اقدامات ماندگار علاوه بر جنبه ترویجی، امکان آشنایی نسل‌های بعدی با فرهنگ و ارزش‌های دفاع مقدس و هویت مناطق استان را فراهم می‌کنند؛ نباید تنها به اقدامات عمومی و مقطعی اکتفا شود.
وی از مدیران دستگاه‌ها خواست گزارش اقدامات خود در هفته دفاع مقدس را برای این اداره‌کل ارسال کنند تا روند انجام وظایف مشخص شده برای دستگاه‌ها رصد شود و اظهار کرد: همچنین، رصد میدانی نیز انجام خواهد شد و مجموعه‌هایی که ویژه‌برنامه‌هایی در این ایام دارند، به ما اعلام کنند تا مشخص شود که از نظر کمی و کیفی چه اقداماتی در حوزه دفاع مقدس در استان البرز در حال انجام است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت استان البرز عنوان کرد: طی روزهای گذشته، مجموعه‌های مردمی، دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح به استقبال هفته دفاع مقدس رفته‌اند.
در بخش‌های مختلف استان، شب‌های خاطره با حضور گسترده مردم برگزار می‌شود و اجلاسیه‌های ذیل کنگره ملی شهدا که از اتفاقات فرهنگی مهم هستند، به خوبی پیش می‌روند.
ادیبی افزود: تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس نیز آغاز شده و لازم است بیش از پیش به قهرمانان زنده، بازنشسته و حاضر در دستگاه‌ها توجه کنیم و خدمات و فداکاری‌های آنان را قدر بدانیم.
این اقدامات زمینه آشنایی بیشتر مردم با شخصیت و ارزش‌های ایثارگران را فراهم می‌کند.
اکران فیلم‌های سینمایی، فضاسازی‌های شهری و فعالیت‌های هنری نیز می‌تواند در ترویج فرهنگ دفاع مقدس تأثیرگذار باشد.
با اتحاد و همدلی دشمن را به عقب می‌رانیـم
امیر سرتیپ دوم ستاد اکبر نجفی، فرمانده لشکر 23 متحرک هجومی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی نیز در این نشست ضمن تبریک هفته دفاع مقدس، گفت: امیدواریم همان‌طور که در دوران دفاع مقدس با ایثار و شجاعت توانستیم پوزه دشمن را به خاک بمالیم، امروز نیز با انسجام، اتحاد، همدلی و تلاش مضاعف، همگی در صحنه حضور فعال داشته باشیم تا بتوانیم دشمن را به عقب برانیم.
وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه با همت و همکاری یکدیگر، مسیر موفقیت و عاقبت بخیری برایمان فراهم شود، افزود: توجه به ارزش‌های دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش مهمی در تربیت نسل جوان دارد و همه دستگاه‌ها باید در اجرای برنامه‌های هفته دفاع مقدس مشارکت فعال داشته باشند.
همچنین استمرار وحدت و همدلی ملی، ضامن حفاظت از دستاوردهای انقلاب و امنیت کشور خواهد بود.
پیشکسوتان شهادت نباید به فراموشی سپرده شوند
علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن گرامیداشت این ایام مطرح کرد: امام راحل در سال پایانی حیات خود در پیامی فرمودند که من در میان شما باشم یا نباشم، به همه شما وصیت و سفارش می‌کنم که نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد و نگذارید پیشکسوتان شهادت و خون در پیچ و خم زندگی روزمره به فراموشی سپرده شوند.
وی بیان کرد: ما وظیفه داریم کسانی که در این زمینه تلاش کرده‌اند را حمایت کنیم و نگذاریم عده‌ای زمینه فراموشی فرهنگ ایثار و شهادت را فراهم کنند.
این دستور به ما داده شده و اگر پیرو خط امام راحل و رهبر معظم انقلاب هستیم، وظیفه داریم این اتفاق را رقم بزنیم.
هر کسی که در این راستا تلاش دارد، جهاد می‌کند زیرا رهبری فرموده‌اند که زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر کسی که در این مسیر قدم برمی‌دارد، همانند شهیدانی است که جان خود را در راه انقلاب فدا کردند، در حالی که عده‌ای در تلاشند این فرهنگ را حذف کنند، گفت: در جنگ تحمیلی 12 روزه، البرز جزو استان‌هایی بود که تعداد شهدای قابل توجهی داشت و همه ما تلاش کردهیم که به این خانواده‌ها سرکشی و دلجویی کنیم.
عباسی افزود: اما مطمئناً در این رفت‌وآمدها برخی ممکن است از قلم افتاده باشند و دلخوری ایجاد شود.
لذا لازم است برنامه‌ریزی دقیقی با همکاری بنیاد شهید و مسئولان دستگاه‌های مربوطه انجام شود تا کسی از قلم نیفتد و هماهنگی کامل وجود داشته باشد.
این نکته و کوچک‌ترین غفلت می‌تواند موجب تصور تبعیض شود.
هدف این است که با هماهنگی و هم‌افزایی، به همه سرکشی و از آن‌ها دلجویی کنیم.
طرح سپاس نه تنها موجب می‌شود جامعه ایثارگری احساس دیده شدن و قدردانی کند، بلکه نقش مهمی در انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل جوان و تقویت هویت ملی و دینی در جامعه ایفا می‌کند.
از طریق این دیدارها، مدیران می‌توانند با نیازها و مسائل پیشکسوتان دفاع مقدس و جانبازان آشنا شوند و تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های استانی را با نگاه واقعی‌تر و دقیق‌تر انجام دهند.
اجرای طرح «سپاس» در سطح استان، موجب افزایش تعامل و همدلی میان مدیران و ایثارگران شده و نمونه‌ای موفق از پیوند میان دولت و جامعه است.
همچنین، این برنامه موجب ارتقای انگیزه و رضایت جامعه ایثارگری و ایجاد حس ارزشمندی و تقدیر در میان آنان می‌شود.
با استمرار اجرای طرح «سپاس» در استان البرز، امید است بتوان فرهنگ ایثار و شهادت را بیش از پیش در جامعه ترویج داد.
انتهای پیام/