خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توسعه گردشگری در روستاها سبب خودکفایی و خلق ثروت می شود

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 23 تیر 1398 - 16:59
سنندج - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: توسعه گردشگری در روستاها سبب خودکفایی و خلق ثروت بیشتر می شود.
دهياران،كردستان،امور،استانداري،عمراني،هماهنگي،معاون،استان،ده ...

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام ملکی ظهر امروز در نخستین همایش سراسری دهیاران استان کردستان ادامه داد: اعتبارات ارزش افزوده قانون تأسیس دهیاری‌های خودکفا وجود دارد که اداره امور روستاها زیر نظر یک سازمان خودکفا تحت عنوان دهیاری راه‌اندازی شده تا بررسی مشکلات و تنظیم بودجه و اجرای پروژه‌ها در خود روستا پیگیری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه دهیاران نقاط قوت، فعالیت‌های اشتغال‌زا و افرایش درآمد روستا را شناسایی کنند و این موارد را به مسئولان منعکس کنند، گفت: در بخش گردشگری به عنوان یکی از نقاط قوت استان کردستان از نمونه‌های موفق سایر نقاط الگو گرفته تا بتوان به خودکفایی و خلق ثروت دست یافت.
وی در خصوص لزوم بازنگری در طرح هادی، افزود: بعد از ده سال از اجرای این طرح لازم است بنابر شرایطی که تغییر کرده است بازنگری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان ادامه داد: دولت در تلاش است از طریق لوایح بخشی از قوانین را اصلاح کند.
وی در مورد عزل دهیاران تصریح کرد: عزل دهیاران با ارتباط منطقی بین شورا و دهیاری و بر اساس قانون انجام و این اقدام با نظارت فرمانداران و بخشداران اجرایی می‌شود.
ملکی با بیان اینکه حقوق، اضافه‌کاری و بیمه دهیاران در وزارت کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: استفاده از نماینده حقوقی در مقوله‌های مرتبط با دهیاران بسیار معقولانه است که این امر نیز با شرکت پررنگ خود دهیاران اجرایی می‌شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه اکنون یک هزار و ۲۱۵ روستای این استان دارای دهیاری است، بیان کرد: مجموع کمک‌های بلاعوض دولت به این نهادها از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بوده است.
وی یادآور شد: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از این اعتبارات در دولت تدبیر و امید به حساب دهیاران واریز شده است و در بخش‌های مختلف از جمله هدایت آب‌های سطحی، احداث ایستگاه‌های آتش نشانی، طرح‌های عمران سیما و منظر روستایی هزینه شده است.
ملکی همچنین در خصوص اهمیت اجرای طرح هادی روستایی و بهسازی مساکن روستاهای کردستان گفت: در خصوص توسعه این فعالیت‌ها نیز باید دهیاران در راستای فرهنگسازی گام بردارند چرا که میانگین ۲۰ درصد بهسازی در غرب و ۶۰ درصد در شرق استان با هم همخوانی ندارد.
وی همچنین از پیشنهاد طرحی به مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کردستان خبر داد که جلسات با حضور نماینده دهیاران وفرماندار و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری برگزار می شود.