خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 30 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

75 درصد خسارات سیل خراسان جنوبی با اجرای طرح‌های آبخیزداری قابل مهار است - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 30 شهریور 1404 - 13:13
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در صورت افزایش اعتبارات، 75 درصد خسارات سیل در استان با اجرای طرح های آبخیزداری قابل مهار است.
هكتار،آبخيزداري،اعتبارات،خراسان،جنوبي،عمليات،افزايش،نصرآبادي ...

علیرضا نصرآبادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه تاکنون 923 هزار هکتار عملیات آبخیزداری در استان انجام شده است، گفت: با افزایش اعتبارات این حوزه می‌توان تا 75 درصد خسارات ناشی از سیلاب‌ها را پیشگیری کرد.
وی بیان کرد: از 7.5 میلیون هکتار عرصه مستعد آبخیزداری در خراسان جنوبی، تاکنون 2.7 میلیون هکتار تحت مطالعه و 923 هزار هکتار تحت عملیات اجرایی قرار گرفته است.
حجم کل عملیات مکانیکی انجام شده بالغ بر 7 میلیون مترمکعب و ظرفیت آبگیری 2 هزار و 375 سازه احداث‌شده بیش از 85.5 میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: در سال جاری از محل اعتبارات مدیریت بحران 29 پروژه آبخیزداری تعریف شده که تاکنون 26 پروژه به پایان رسیده و سه پروژه دیگر در مراحل پایانی قرار دارد.
همچنین 40 سازه آبخیزداری با اعتبارات ملی و استانی در دست اجراست که 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
نصرآبادی با بیان اینکه این سازه‌ها علاوه بر کنترل سیلاب، نقش مهمی در تقویت سفره‌های آب زیرزمینی، افزایش آبدهی قنوات و رشد تولید علوفه دارند، گفت: سالانه از طریق این طرح‌ها از فرسایش 9 تن خاک در هر هکتار جلوگیری می‌شود و تولید علوفه تا 120 کیلوگرم در هکتار افزایش می‌یابد.
وی با تأکید بر اینکه اعتبارات فعلی پاسخگوی نیاز استان نیست، تصریح کرد: با تخصیص اعتبارات کافی می‌توان تا 75 درصد از خسارات ناشی از سیلاب در خراسان جنوبی جلوگیری کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی به طرح‌های مشارکتی اشاره کرد و گفت: اجرای عملیات با همکاری قرارگاه شهید ناصری، بسیج سازندگی، بنیاد علوی، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و مردم محلی در حوزه‌هایی همچون دستجرد سربیشه و سراب علیای درمیان به ثمر رسیده است.
نصرآبادی بیان کرد: هم‌اکنون 382 هزار هکتار درخواست مطالعه جدید و 2.6 میلیون هکتار مطالعات جامع در شش شهرستان در دستور کار است و یکی از برنامه‌های جدی ما پیگیری برای افزایش اعتبارات و ایجاد ردیف مستقل برای حوزه‌های مرزی استان است.
انتهای پیام/ 257