خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 28 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بیماران مبتلا به «سلیاک» باید از «گلوتن» دوری کنند

مهر | سلامت و پزشکی | جمعه، 28 شهریور 1404 - 11:47
یک متخصص تغذیه، شناسایی و مدیریت بیماری «سلیاک» را نیازمند آگاهی از علائم و پایبندی به رژیم غذایی بدون گلوتن دانست.
سلياك،گلوتن،بيماران،بيماري،علائم،غذايي،محصولات،چاودار،پرزهاي

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، نسرین شریفی، با اشاره به ماهیت بیماری سلیاک، گفت: این بیماری گوارشی ناشی از حساسیت به پروتئین گلوتن موجود در گندم، جو و چاودار است که در اثر واکنش سیستم ایمنی، التهاب و از بین رفتن پرزهای روده ایجاد می‌شود.
وی افزود: از بین رفتن پرزهای روده سبب سوءجذب و کاهش سطح جذب مواد غذایی می‌شود.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: علائم کلاسیک سلیاک شامل اسهال، دردهای شکمی و نفخ است، اما علائم غیرکلاسیک مانند مشکلات پوستی و کم‌خونی نیز می‌تواند بروز کند.
وی، با اشاره به نقش زمینه‌های ژنتیکی در بروز این بیماری، تصریح کرد: سلیاک اغلب با بیماری‌های خودایمنی دیگر مانند دیابت نوع یک و بیماری‌های تیروئیدی همراه است و اگرچه در کودکی قابل تشخیص است، اما بروز علائم در بزرگسالی نیز شایع می‌باشد.
شریفی، درمان مؤثر این بیماری را تنها در پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن دانست و گفت: این بیماران باید از مصرف گندم، جو و چاودار پرهیز کرده و از آردهای جایگزین مانند ذرت، برنج و نخودچی استفاده کنند.
وی، با تأکید بر ضرورت دقت بیماران در انتخاب محصولات غذایی و دارویی فاقد گلوتن افزود: توجه به برچسب محصولات، مشاوره با انجمن‌های تخصصی و مراجعه به مراکز عرضه معتبر، نقش مهمی در حفظ سلامت این بیماران دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی توصیه کرد: بیماران مبتلا به سلیاک برای تأمین نیازهای تغذیه‌ای خود از فروشگاه‌های معتبر عرضه‌کننده محصولات عاری از گلوتن خرید کرده و در صورت نیاز از متخصصان تغذیه مشورت بگیرند.