خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 28 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عارف: عملکرد خوب دستگاه‌ها در اجرای سال اول برنامه هفتم باید پیگیری شود

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | جمعه، 28 شهریور 1404 - 10:46
معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر عملکرد سال اول برنامه هفتم پیشرفت، گفت: اقدامات بسیار خوبی در سال نخست اجرای این برنامه انجام شده است که باید توسط دستگاه‌های اجرایی ادامه یابد.
برنامه،هفتم،پيشرفت،ماليات،اجرايي،تكاليف،اجراي،قانون،گزارش،سازمان

باشگاه خبرنگاران جوان - به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس جمهور، جلسه نظارت بر برنامه هفتم پیشرفت به ریاست محمدرضا عارف برگزار شد و طی آن گزارشی از اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت در سال اول ارائه شد.
این گزارش شامل برش احکام برنامه به ۲۳۷۹ حکم، تهیه سامانه‌های لازم، مدیریت و برنامه‌ریزی ناظران اجرایی، پیگیری تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه‌ها و مقررات، ابلاغ دستورالعمل‌های لازم برای تهیه برنامه عملیاتی، تعیین مسئولان اجرای تکالیف، تعیین برش سالانه اهداف کمی، اولویت‌بندی احکام قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین گزارش ناظران مالی و اجرایی بود.
عارف در این جلسه با تأکید بر عملکرد سال اول برنامه هفتم پیشرفت گفت: اقدامات بسیار خوبی در سال نخست اجرای این برنامه انجام شده است که باید توسط دستگاه‌های اجرایی ادامه یابد.
همچنین گزارشی از اجرای تکالیف دستگاه‌های اجرایی براساس ماده ۱۱۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، وزارت دادگستری، سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان فنی و حرفه‌ای کشور ارائه شد و درباره این گزارش‌ها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
معاون اول رئیس‌جمهور پس از ارائه گزارش وزارت علوم، بر لزوم حفظ دانشجویان نخبه کشور از طریق حمایت‌های مالی مناسب و با هدف ارتقای کیفیت آموزش عالی تأکید کرد.
عارف همچنین در خصوص گزارش مربوط به تحقق عدالت مالیاتی گفت: تحقق عدالت مالیاتی در کشور بسیار مهم است، زیرا در برخی موارد میزان مالیات اصناف حتی بیش از درآمد آنها تعیین شده است.
وی اضافه کرد: درآمد دولت از محل مالیات در سال‌های اخیر رشد داشته است، اما جامعه در پرداخت مالیات نباید احساس کند که مورد ظلم واقع شده است.
برای این منظور باید سازوکار مشخصی برای ایجاد عدالت در پرداخت مالیات وجود داشته باشد و در این زمینه بر اساس معیار‌های قانونی، اخلاقی و شرعی عمل شود.
معاون اول رئیس‌جمهور همچنین بر لزوم فرهنگ‌سازی برای پرداخت مالیات و ساماندهی معافیت‌های مالیاتی تأکید کرد.
در ادامه جلسه، سید حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: جلسات متعددی با حضور کارشناسان، دستگاه‌های اجرایی و ذی‌نفعان درباره تکالیف ماده ۱۱۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت برگزار و اصلاحات لازم انجام شده است.
اکنون وضعیت روشن و شفافی حاصل شده و باید با سرعت به سمت عملیاتی‌کردن این تکالیف حرکت کنیم.