خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 25 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معرفی 43 رقم غلات مقاوم به خشکی و شوری

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 25 شهریور 1404 - 11:30
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی از تولید هسته های اولیه بذور چهار برابر نیاز کشور و معرفی ارقام جدید مقاوم به خشکی، شوری و سایر تنش ها خبر داد که منجر به صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب شده است.
رقم،موسسه،گندم،مقاوم،معرفي،كشور،بذور،غلات،اصلاح

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد زمانیان، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز در گردهمایی سالانه برنامه‌ریزی تحقیقات و تولید بذور پرورشی کشور با اشاره به اهمیت برنامه هفتم توسعه، الگوی کشت و سند امنیت غذایی گفت: اقدامات مؤثری در راستای این اسناد انجام شده است.
وی با بیان اینکه تولید هسته‌های اولیه بذور، نه تنها نیاز سالانه بلکه چهار برابر نیاز بذور گواهی شده کشور را تأمین می‌کند، افزود: ارزش ریالی این هسته‌ها حدود 500 میلیارد ریال است که هر سال در مؤسسه تولید می‌شود.
رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به معرفی سه رقم جدید در بخش غلات در سال گذشته از جمله دو رقم گندم، اظهار کرد: ضریب نفوذ گندم در کشور به 86 درصد رسیده و موسسه تاکنون 211 رقم غلات را به عرصه کشاورزی معرفی کرده است.
وی افزود: بخش غلات موسسه، علی‌رغم مشکلاتی همچون جنگ منطقه‌ای و تغییرات اقلیمی، با مدیریت دقیق توانسته معرفی ارقام مقاوم به تنش‌ها را سرعت بخشد.
در پنج سال اخیر، 18 رقم گندم مقاوم به خشکی، 9 رقم مقاوم به شوری و 5 رقم جو و در مجموع 43 رقم مقاوم به شرایط تنش معرفی و کشت آن‌ها باعث صرفه‌جویی 751 میلیون مترمکعب آب شده است.
زمانیان تأکید کرد: رصد به موقع بیماری‌ها و اجرای 21 طرح کلان در موسسه از دیگر اقدامات مهم بوده که به تعیین اطلس گندم و جو ایران کمک کرده است.
سالانه سه هزار گونه جدید وارد بخش آزمایشگاه موسسه شده و مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و اصلاح ژنتیکی انجام شده باعث شده تا 80 درصد گندم تولیدی کشور از کیفیت مطلوب برخوردار باشد.
انتهای پیام/