خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 23 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار ترکیه: اسرائیل به دنبال کشاندن منطقه به یک فاجعه نظامی است

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 23 شهریور 1404 - 21:13
سخنگوی وزارت دفاع ترکیه هشدار داد که رژیم اسرائیل برای کشاندن منطقه به سمت یک فاجعه نظامی از طریق گسترش دامنه تجاوزات متهورانه خود تلاش می کند.
تركيه،آنكارا،قطر،رژيم،حمله،دوحه،مواضع،صهيونيستي،اسرائيل،خارج ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «زکی آکتورک» در سخنانی در آنکارا هشدار داد که اسرائیل ممکن است دامنه تجاوزات متهورانه خود را گسترش دهد، همانطور که اخیرا به قطر حمله کرد و منطقه را به طور کامل به سمت یک فاجعه نظامی سوق دهد.
سخنگوی وزارت دفاع ترکیه در عین حال به رژیم صهیونیستی هشدار داد که پیامدهای تجاوزگری و این ماجراجویی نظامی در منطقه، در نهایت دامن این رژیم را خواهد گرفت.
خاطر نشان می شود پس از حمله رژیم صهیونیستی به رهبران جنبش حماس در دوحه پایتخت قطر، انتظار می‌رفت که ترکیه به عنوان یک متفق منطقه‌ای نزدیک، مواضع قاطعانه و مستحکمی در قبال این اقدام نتانیاهو به نمایش بگذارد.
اما ظاهراً آنکارا ترجیح داده به صدور بیانیه رسمی اکتفا کند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه این حمله را به عنوان نقض آشکار قوانین بین‌المللی و نقض حاکمیت سیاسی قطر محکوم کرد و وزارت امور خارجه نیز، بیانیه‌ای با همین محتوا صادر کرد.
وزارت امور خارجه گفت که هدف قرار دادن هیئت مذاکره‌کننده حماس در جریان مذاکرات آتش‌بس فعال نشان می‌دهد که اسرائیل واقعاً به دنبال صلح نیست، بلکه جنگ را طولانی‌تر می‌کند.
از دید تحلیلگران غربی، با آن که روابط نزدیکی بین آنکارا – دوحه در جریان است، باید این واقعیت را به یاد بیاوریم که ترکیه عضو ناتو است و درگیری یا تهدید آشکار علیه اسرائیل، منوط به لحاظ کردن بسیاری از ملاحظات دیپلماتیک و امنیتی است.
مرور مواضع رئیس جمهور و وزیر امور خارجه ترکیه درباره حمله رژیم صهیونیستی به دوحه، نشان دهنده احتیاط آنکارا و پرهیز از اتخاذ مواضع محکم است.
این در حالی است که ترکیه در قطر یک پایگاه نظامی بزرگ دارد و روابط سیاسی، امنیتی و اقتصادی نزدیک بین این دو کشور، تابلوی متفاوتی از میزان همکاری‌های آنها را به نمایش گذاشته بود.
انتهای پیام/