خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 22 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عملیات گشت هوایی لهستان در مرز با اوکراین پس از نفوذ پهپادهای روسی

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 22 شهریور 1404 - 19:53
پس از آنکه هفته گذشته پهپادهای روسیه به حریم هوایی لهستان نفوذ کرده و توسط ورشو ساقط شدند، حال همسایه غربی اوکراین یک عملیات گشت زنی هوایی در مناطق مرزی را آغاز کرده است.
هوايي،لهستان،حريم،دليل،اوكراين،فرودگاه،تهديد،ارتش،روسيه،پيشگ ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ارتش لهستان امروز شنبه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که به دلیل تهدید حملات پهپادی در مناطقی از اوکراین که با لهستان هم‌مرز هستند، عملیات هوایی نظامی در حریم هوایی آغاز شده است.
ارتش این کشور همچنین عنوان کرد: برای اطمینان از ایمنی حریم هوایی، فرمانده عملیاتی نیروهای مسلح لهستان تمام اقدامات لازم را فعال کرده است.
هواپیماهای لهستانی و متحدان در حریم هوایی ما در حال فعالیت هستند، در حالی که سیستم‌های پدافند هوایی زمینی و شناسایی راداری به بالاترین سطح آمادگی رسیده‌اند.
درحالیکه این تصمیم به دنبال نفوذ پهپادهای روسیه به حریم هوایی لهستان در هفته گذشته گرفته شده است، ارتش ورشو اشاره کرد: این اقدامات ماهیت پیشگیرانه دارند و با هدف تامین امنیت حریم هوایی و حفاظت از شهروندان، به ویژه در مناطق مجاور منطقه تهدید شده، انجام می‌شوند.
چندین پهپاد روسی روز چهارشنبه گذشته وارد خاک لهستان شدند که این امر ناتو را بر آن داشت تا جت‌های جنگنده خود را برای سرنگونی آنها اعزام و نگرانی‌های دیرینه در مورد گسترش جنگ اوکراین را برجسته کند.
دونالد توسک، نخست وزیر لهستان، نیز اینطور عنوان کرده است که به دلیل تهدید پهپادهای روسی که بر فراز مناطق نزدیک اوکراین فعالیت می‌کنند، «عملیات هوایی پیشگیرانه» در حریم هوایی لهستان آغاز شده است.
آژانس خدمات ناوبری هوایی لهستان اعلام کرد که فرودگاه لوبلین به دلیل فعالیت‌های هوانوردی نظامی به روی ترافیک هوایی بسته شده است.
این آژانس مشخص نکرد که این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، اما سخنگوی فرودگاه، گفت که حریم هوایی بالای فرودگاه تا ساعت 16 به وقت گرینویچ بسته بوده است.
روسیه تاکید دارد که روز چهارشنبه لهستان را هدف قرار نداده و بلاروس، متحد مسکو، نیز گفته است که پهپادها به دلیل مسدود شدن سیگنال‌هایشان، گمراه شده‌اند.
اما سران کشورهای اروپایی مدعی هستند که این نفوذها یک تحریک عمدی از سوی روسیه بوده است.
انتهای پیام/