خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 22 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کابل: دیپلمات هندی پس از پایان مأموریت افغانستان را ترک کرد

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 22 شهریور 1404 - 10:30
وزارت خارجه حکومت طالبان ضمن رد گزارش های رسانه ای اعلام کرد که دیپلمات هندی مستقر در کابل به عنوان «عنصر نامطلوب» اخراج نشده، بلکه پس از پایان مأموریت خود افغانستان را ترک کرده است.
طالبان،حكومت،ديپلمات،كابل،افغانستان،اخراج،كومار

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه حکومت طالبان اظهار داشت «هریش کومار» دیپلمات هندی در کابل به‌طور عادی و پس از پایان مأموریتش افغانستان را ترک کرده است.
«عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان تأکید کرد گزارش‌ رسانه‌ها درباره اخراج این دیپلمات نادرست بوده و او «عنصر نامطلوب» اعلام نشده است.
با این حال، برخی منابع در کابل پیش‌تر به رسانه‌ها گفته بودند که حکومت طالبان این دیپلمات را به دلیل دیدار و گفتگو با چهره‌های مخالف این گروه از افغانستان اخراج کرده است.
به گفته منابع، وی در سفرهایی به دهلی و قطر با سران مخالف طالبان درباره برگزاری نشست‌هایی علیه این گروه رایزنی کرده بود.
بر اساس اسناد رسمی دولت هند، مأموریت دیپلمات‌های این کشور در خارج معمولاً سه ساله است و در صورت نیاز می‌تواند تمدید شود.
اما بررسی‌ها نشان می‌دهد حضور کومار در افغانستان کمتر از سه ماه طول کشیده است.
هند که از نزدیکترین شرکای حکومت پیشین افغانستان بود، در شرایط کنونی روابط محتاطانه‌ای با حکومت طالبان برقرار کرده است.
با این وجود، دهلی‌نو برای حفظ منافع امنیتی و اقتصادی خود، دیپلمات‌هایی را در سطح محدود به کابل اعزام کرده است.
اخبار مربوط به اخراج یا پایان مأموریت دیپلمات هندی در کابل در شرایطی منتشر می‌شود که طالبان همچنان به دنبال کسب مشروعیت بین‌المللی است و حساسیت ویژه‌ای نسبت به ارتباط کشورها و دیپلمات‌ها با مخالفان داخلی خود دارد.
انتهای پیام/.