چرا ایران با آژانس توافق کرد؟
ایران و آژانس با وجود رسیدن به تنش بی سابقه و بدترین تقابل در عمر ۲۵ ساله نزاع هسته ای اما در نهایت به توافق رسیدند. توافق با میانجیگری مصر در قاهره به دست آمد.

ایران و آژانس با وجود رسیدن به تنش بی سابقه و بدترین تقابل در عمر ۲۵ ساله نزاع هسته ای اما در نهایت به توافق رسیدند.
توافق با میانجیگری مصر در قاهره به دست آمد.
کد خبر: 735442 | ۱۴۰۴/۰۶/۲۱ ۲۱:۵۷:۲۲
رضا غبیشاوی نوشت: ایران و آژانس با وجود رسیدن به تنش بی سابقه و بدترین تقابل در عمر ۲۵ ساله نزاع هسته ای اما در نهایت به توافق رسیدند.
توافق با میانجیگری مصر در قاهره به دست آمد.
به گزارش کانال چندثانیه، ایران و آژانس قبلا هم بارها به اوج تنش و تهدید به قطع روابط رسیده بودند اما هر بار دوباره به توافق بازگشتند البته جز یک مورد که در دوره احمدینژاد این گونه نشد و پرونده ایران از آژانس به سازمان ملل متحد رفت و تحریم های شدیدی علیه تهران وضع شد تا دو دهه هیچ عاقلی نتواند این سنگ را از چاه خارج کند.
در جنگ ۱۲ روزه هم با وجود اتهامات و تنش بی سابقه با آژانس اما آشکار بود ایران دوباره به توافق باز می گردد.
زیرا:
۱.
چون راه دیگر و جایگزینی برای توافق وجود ندارد.
عدم توافق با آژانس یعنی فشار و تحریم حداکثری، جنگ و انزوای بین المللی.
نمی توان هم عضو آژانس بود و هم به تعهدات و مقررات آن عمل نکرد.
خروج از آژانس نیز به معنی حرکت به سمت بمب اتمی است که نتایج منفی گفته شده را به دنبال دارد.
نمی توان هم فعالیت اتمی صلح آمیز داشت و هم با آژانس در تنش دائمی بود.
ایران نمی تواند مثل کره شمالی، پاکستان، اسرائیل و هند خارج از آژانس باشد چون برخلاف آنها بمب ندارد و اصرار دارد به دنبال بمب هم نیست.
۲.
در وضعیت تنش با امریکا و اروپا، در شرایط جنگ، نمی توان به تنش با آژانس ادامه داد.
۳.
توافق با آژانس بهتر، آسان تر و کم هزینه تر از توافق با کشورهاست.
اگر ایران از ابتدا درچارچوب آژانس حرکت میکرد نیازی به مذاکرات هسته ای خارجی و برجام و تحریم و فشارهای آن نبود.
۴.
تنش شدید با آژانس، واکنش ایران به حمله امریکا و اسرائیل به مراکز اتمی اش بود.
انتقال این پیام که بمباران مراکز اتمی ایران، هزینه دارد.
نکته ۱.
توافق ایران و آژانس با میانجیگری مصر و در قاهره امضا شد.
رابطه دیپلماتیک میان ایران و مصر قطع است اما قاهره توانست میان ایران و آژانس میانجیگری موفقیت آمیزی داشته باشد.
قبل از این هم با وجود نبود رابطه دیپلماتیک امریکا و تهران اما ترامپ توانست میانجیگری موفقیت آمیزی میان ایران و اسرائیل داشته باشد و آتش بس جنگ ۱۲ روزه میان دو طرف اعلام شود.
نکته ۲.
تاکنون این موضوعات در سیاست خارجی ایران، حوزه بازی میانجیگران بوده: امریکا، اسرائیل، اتحادیه اروپا، هسته ای و مبادله زندانیان.
آژانس هم به آنها اضافه شد.
هر چقدر دامنه موضوعات میانجیگری کمتر باشد نشانه مثبتی است.