خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 20 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رسانه عبری: روایت نتانیاهو تفاوت زیادی با واقعیت‌های میدانی غزه دارد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 19 شهریور 1404 - 23:53
یک رسانه عبری زبان اعلام کرد، آنچه که بنیامین نتانیاهو در نشست مطبوعاتی اخیرش در رابطه با شرایط و اوضاع جنگ در نوار غزه ارائه کرده با آنچه در واقعیت میدانی وجود دارد متفاوت است.
شهر،غزه،نتانياهو،ارتش،عمليات،اسرائيل،هالوي،نوار،ستاد،انساني، ...

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی تحلیلی در این رابطه نوشت:
نشست خبری که نخست‌ وزیر بنیامین نتانیاهو اخیرا در مورد نوار غزه برگزار کرد، طبق معمول با روایت غالبی که او به آن اعتقاد دارد همراه بود –همیشه حق با او است و نهاد امنیتی، به ‌ویژه ارتش اسرائیل، همیشه در اشتباه و گمراهی هستند.
با این حال، این روایت او همیشه هم قادر نیست خود را با واقعیت های هم سازگار کند.
به نوشته این رسانه عبری زبان، نتانیاهو مجموعه‌ای از استدلال‌ها و داده‌های تحریف ‌شده ارائه داد که بخشی نصف حقیقت (حقیقت مخدوش شده) و بخشی دیگر کاملاً دروغ بودند.
او دو بخش مسکونی را که فلسطینی‌ها در آن زندگی می‌کنند معرفی کرد: بخش شهر غزه و بخش اردوگاه مرکزی که به منطقه معزّ مربوط می‌شود.
اما نوار غزه همان‌ طور که او نشان داد نیست، و شهر مهم خان یونس اصلاً روی نقشه ظاهر نشد.
نخست‌وزیر شهر غزه را به‌ عنوان آخرین پایگاه و مرکز ثقل معرفی کرد که ارتش اسرائیل هنوز موفق به اجرای عملیات در آن نشده است.
اما در زمستان 2023، دو لشکر زرهی ارتش اسرائیل در این شهر فعال بودند.
افزون بر این، خود نتانیاهو پیش‌تر به تکمیل محاصره شهر غزه اشاره کرده بود.
او در نوامبر 2023 گفته بود:
«جنگ در نوار غزه با شدتی پیش می‌رود که حماس هرگز تجربه نکرده است.
شهر غزه در محاصره است».
در این نشست مطبوعاتی، نتانیاهو فردی را که او را «مقام بلندپایه امنیتی» توصیف کرد متهم نمود که گفته است «ما حتی یک گروگان زنده را هم بازنخواهیم گرداند».
منظور او هرتسی هالوی، رئیس سابق ستاد کل ارتش، بود.
اما در عمل مشخص شد که هالوی تا آخرین روز حضورش در سمت خود، کسی بود که در کابینه برای انجام توافق‌های تبادل گروگان تلاش می‌کرد و شخصاً رهبری عملیات – هرچند بسیار اندک – برای نجات گروگان‌های زنده در خلال عملیات نظامی را بر عهده داشت.
نخست‌ وزیر در ادامه سخنانش با افتخار گفت که او با مقامات عالی‌رتبه ارتش مجادله کرده و خواستار بسیج صدها هزار نیروی ذخیره شده است، حتی پیش از آن‌که اسرائیل بفهمد در وضعیت جنگی قرار دارد.
با این حال، در همان ساعت نخست کارزار، سپهبد عودید سیوِک، رئیس بخش عملیات ستاد کل، و هرتسی هالوی، رئیس ستاد کل، اعلام جنگ کردند.
در بخش بعدی، نتانیاهو به موضوع شهر انسانی پرداخت و گفت:
«ما به غیرنظامیان مسیر امن و از پیش طراحی شده ای برای خروج فراهم خواهیم کرد و اجازه خواهیم داد کمک‌های انسانی خارج از مناطق جنگی وارد شود».
اما در عمل، شهر انسانی در رفح هیچ پیشرفتی نداشته و این طرح شکست خورده است و در حال حاضر، اگر اصلاً وجود داشته باشد، قابل سرویس دهی به نظر نمی‌رسد.
انتهای پیام/