خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 19 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کمبود امگا ۳ عامل پنهان التهاب‌های مزمن

مهر | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 19 شهریور 1404 - 10:47
یک متخصص سلامت و تغذیه با اشاره به شیوع گسترده کمبود امگا ۳ در سطح جهانی، گفت: عدم تعادل میان دو اسید چرب امگا ۳ و ۶، زمینه‌ساز بروز بیماری‌های التهابی است.
امگا،مصرف،غذايي،كمبود،منابع،وفا،چرب

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا وفا، در برنامه «فراسو» رادیو سلامت با بیان اینکه شایع‌ترین کمبود اسید چرب در دنیا، کمبود امگا ۳ است، افزود: امگا ۳ و امگا ۶ هر دو از اسیدهای چرب ضروری هستند که بدن انسان قادر به ساخت آن‌ها نیست و باید از طریق تغذیه تأمین شوند.
وی ادامه داد: اما متأسفانه در حال حاضر، مصرف امگا ۶ در رژیم غذایی مردم بسیار بیشتر از حد نیاز است و این مصرف بیش‌ازحد، خود می‌تواند آغازگر بیماری‌های التهابی باشد.»
وفا با تاکید بر اینکه عدم تعادل میان امگا ۳ و امگا ۶، بدن را به سمت التهاب سوق می‌دهد، بیان کرد: این موضوع به‌هیچ‌وجه عجیب نیست، چرا که الگوی غذایی مردم جهان در چند دهه اخیر تغییر کرده و بیشتر به سمت مصرف امگا ۶ رفته‌اند.
در حالی که امگا ۳، که نقش ضدالتهابی دارد، به‌شدت در رژیم غذایی ما کم شده است.
وی با اشاره به منابع غذایی امگا ۳ گفت: ما منابع امگا ۳ را نمی‌شناسیم و نمی‌خوریم.
ماهی‌های چرب، بذر کتان، روغن فلفل، و برخی مکمل‌ها از جمله منابع مهم امگا ۳ هستند که در رژیم غذایی روزانه کمتر دیده می‌شوند.
این کمبود بسیار جدی است و باید برای آن چاره‌ای اندیشید.
وفا با بیان اینکه مصرف حداقل یک عدد مکمل امگا ۳ در روز برای همه افراد توصیه می‌شود، گفت: اما اگر فردی دچار بیماری‌های خودایمنی، آلرژی یا مشکلات مفصلی باشد، مصرف بیش از یک عدد نیز مفید خواهد بود.
وی ادامه داد: البته مصرف بیش از دو یا سه عدد ممکن است باعث بوی ناخوشایند ماهی در معده شود که برای برخی افراد آزاردهنده است.
این متخصص تغذیه در پایان اظهار کرد: برخی افراد به اشتباه مکمل‌های امگا ۶ مصرف می‌کنند، در حالی که بدن ما در زمینه امگا ۶ هیچ کمبودی ندارد.
مشکل اصلی، کمبود امگا ۳ است.
بنابراین باید آگاهانه به سمت مصرف منابع امگا ۳ رفت و از مصرف بی‌رویه امگا ۶ پرهیز کرد.