خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 19 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چراغ امید در دل 1500 دانش‌آموز البرزی/خانواده‌های زندانیان تنها نیستند - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 19 شهریور 1404 - 09:13
در آستانه سال تحصیلی جدید در راستای رسیدگی به وضعیت معیشتی و ارتقای خدمات حمایتی به خانواده های زندانیان نیازمند، یک هزار و 500 بسته لوازم التحریر به ارزش 900 میلیون تومان میان فرزندان این خانواده ها توزیع شد.
زندانيان،اجتماعي،تحصيلي،آموزشي،حمايت،آينده،كاهش،توجه،البرز،ح ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، همه ساله با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، بازار خرید لوازم‌التحریر و کیف و کفش مدرسه پررونق می‌شود.
خانواده‌ها تلاش می‌کنند فرزندانشان را برای ورود به کلاس‌های درس آماده کنند و شور و شوق مدرسه در کوچه‌ها و محله‌ها به چشم می‌آید.
اما در کنار این صحنه‌های پرهیجان، خانواده‌هایی نیز هستند که با حسرت به ویترین مغازه‌ها نگاه می‌کنند و توان مالی کافی برای خرید ساده‌ترین اقلام آموزشی را ندارند.
یکی از گروه‌هایی که بیش از دیگران با این مشکل مواجه‌اند، خانواده‌های زندانیان هستند؛ خانواده‌هایی که علاوه بر فشارهای اقتصادی، با نگاه سنگین جامعه و محرومیت‌های اجتماعی نیز دست به گریبانند.
کودکان این خانواده‌ها اغلب قربانیان خاموش شرایطی می‌شوند که هیچ نقشی در آن نداشته‌اند و همین امر سبب می‌شود بسیاری از آن‌ها در مسیر تحصیل و رشد فردی با موانع جدی روبه‌رو شوند، به همین دلیل حمایت به‌موقع از آن‌ها ضرورت دارد.
در آستانه سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، اقدامی ارزشمند در استان البرز انجام شد و با مشارکت اداره‌کل زندان‌ها، کمیته امداد امام خمینی (ره) و انجمن حمایت از زندانیان البرز و مرکز نیکوکاری شهدای زندان‌ها در راستای برنامه‌های حمایتی سازمان زندان‌ها و رسیدگی به وضعیت معیشتی و ارتقای خدمات حمایتی به خانواده‌های زندانیان نیازمند، یک هزار و 500 بسته لوازم‌التحریر به ارزش 900 میلیون تومان میان فرزندان این خانواده‌ها توزیع شد.
توجه به کودکان؛ سرمایه‌گذاری برای آینده
علی‌اصغر فتحی، مدیرکل زندان‌های استان البرز در این رابطه ضمن تبریک هفته وحدت و سالروز میلاد پیامبر مهربانی‌ها این اقدام را بخشی از برنامه‌های حمایتی برای ارتقای سطح رفاه و کاهش مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی خانواده‌های زندانیان می‌داند و می‌گوید: بسته‌های لوازم‌التحریر مذکور شامل اقلام ضروری برای دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی بود تا فرزندان این خانواده‌ها بتوانند بدون دغدغه وارد سال تحصیلی جدید شوند.
وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح همزمان با هفته وحدت و میلاد پیامبر رحمت و مهربانی (ص) رنگ و بوی معنوی خاصی نیز به خود گرفت، مطرح می‌کند: رسیدگی به وضعیت معیشتی خانواده‌های زندانیان و ارتقای سطح خدمات حمایتی برای آنان، از جمله سیاست‌های جدی و مستمر سازمان زندان‌ها محسوب می‌شود و تمام تلاش ما بر آن است که خانواده‌های زندانیان به دلیل شرایطی که برای سرپرستشان پیش آمده، در تنگنای مضاعف قرار نگیرند.
مدیرکل زندان‌های استان البرز با بیان اینکه اجرای چنین طرح‌هایی به‌ویژه در آستانه سال تحصیلی، می‌تواند بخشی از فشارهای مالی را کاهش دهد و انگیزه تحصیل را در فرزندان آن‌ها تقویت کند، می‌افزاید: اگر به خانواده‌های زندانیان توجه نکنیم، ناخواسته ممکن است با آسیب‌های اجتماعی دیگری مواجه شوند.
در این راستا حمایت آموزشی یکی از مهم‌ترین راهکارها برای پیشگیری از چرخه فقر و آسیب در این خانواده‌هاست که باید در این زمینه تلاش کنیم.
چراغ امید در دل دانش‌آموزان روشن شد
یکی از کلیدواژه‌های مهم در آموزش و پرورش، «عدالت آموزشی» است.
عدالت آموزشی یعنی هیچ کودک و نوجوانی نباید به دلیل شرایط اقتصادی، اجتماعی یا خانوادگی از حق تحصیل محروم شود.
تحقق این مفهوم، نه تنها یک وظیفه انسانی بلکه یک ضرورت ملی برای تضمین آینده کشور است.
توزیع یک هزار و 500 بسته لوازم‌التحریر شاید در نگاه اول خیلی بزرگ به نظر نرسد، اما وقتی چراغ امید را در دل دانش‌آموزان روشن می‌کند، اهمیت آن دوچندان می‌شود.
این کودکان با دریافت این بسته‌ها احساس می‌کنند فراموش نشده‌اند و جامعه برای آینده تحصیلی‌شان ارزش قائل است.
مشارکت نهادها در این طرح نشان می‌دهد که در موضوعات اجتماعی، هیچ مجموعه‌اای به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست و تنها با همگرایی و همکاری می‌توان به نتایج ملموس دست یافت.
علاوه بر دستگاه‌های رسمی، خیران و نیکوکاران نیز در این مسیر نقش‌آفرینی می‌کنند و در این راستا باید ظرفیت‌های مختلف را برای یک هدف مشترک بسیج کرد.
اقداماتی از این دست تنها بُعد اقتصادی ندارند.
پیامدهای روانی و اجتماعی آن‌ها شاید از ارزش مالی بسته‌ها نیز بیشتر باشد.
کودکی که با کیف و دفتر نو وارد کلاس درس می‌شود، اعتمادبه‌نفس بیشتری دارد و کمتر احساس محرومیت می‌کند.
این حس می‌تواند انگیزه او را برای درس خواندن تقویت کند و در بلندمدت مسیر زندگی‌اش را تغییر دهد.
از سوی دیگر، حمایت از خانواده‌های زندانیان، مانع از انزوای اجتماعی آنان می‌شود.
توانمندسازی خانواده‌ها؛ کلید کاهش آسیب‌های اجتماعی
وقتی جامعه و نهادهای مسئول دست حمایتگر خود را به سمت این خانواده‌ها دراز می‌کنند، آنان کمتر دچار احساس طردشدگی می‌شوند و امید بیشتری برای ادامه زندگی پیدا می‌کنند.
مسئله حمایت از خانواده‌های زندانیان، تنها موضوعی مربوط به یک استان یا یک نهاد نیست؛ بلکه بخشی از سیاست کلان اجتماعی کشور محسوب می‌شود.
در همه دنیا، توجه به خانواده زندانیان به‌عنوان بخشی از راهکارهای کاهش آسیب‌های اجتماعی مورد توجه است.
این اقدام نشان داد که توجه به خانواده‌های زندانیان نباید به حاشیه رانده شود.
این خانواده‌ها بخشی از جامعه‌اند و آینده فرزندانشان با آینده کشور گره خورده است.
استمرار اینگونه اقدامات، در کنار برنامه‌های بلندمدت برای توانمندسازی خانواده‌ها، می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی، افزایش عدالت آموزشی و شکل‌گیری جامعه‌ای همدل و پویا کمک کند.
این بسته‌ها برای یک هزار و 500 دانش‌آموز البرزی، معادل امید تازه برای فردایی روشن‌تر هستند.
انتهای پیام/