خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 10 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مستندسازی تبلیغات زودهنگام انتخاباتی درمرکزی/ رصدفعالیت کاندیداها

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 23 تیر 1398 - 10:33
اراک- هفت ماه تا برگزاری انتخابات مجلس یازدهم مانده و این روزها از گوشه وکنار استان زمزمه تبلیغات برخی کاندیداهای احتمالی به گوش می رسد که ستاد انتخابات از مستندسازی این فعالیت ها خبرمی دهد.
انتخابات،احتمالي،تبليغات،ثبت،قانون،استان،زودهنگام،ستاد،مجلس، ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: نهم اسفند ماه سال ۹۴، همزمان با انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، رهبر معظم انقلاب در پیامی به انتخاب‌شوندگان برای مجلس و دارندگان مناصب اجرایی در قوای دیگر و مسئولان در سازمان‌ها و نهادها، یادآور شدند که خدمت صادقانه به مردم و کشور و نظام اسلامی را محقق سازند و ساده‌زیستی، پاکدستی، حضور پیوسته در جایگاه مسئولیت، ترجیح منافع ملی بر خواسته‌های شخصی و جناحی، ایستادگی شجاعانه در برابر مداخلات بیگانه، واکنش انقلابی به نقشه‌های بدخواهان و خائنان، منش جهادی در اندیشه و عمل و در یک جمله؛ کار برای خدا و در راه خدمت به خلق خدا را، برنامه دائمی خویش بدانند و به هیچ قیمت از آن تخطی نکنند.
کمتر از هشت ماه تا برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است؛ رویدادی که طی آن دگر بار رأی مردم به انتخاب نماینده برای حضور در خانه ملت می‌انجامد.
روند انتخابات به طور کلی شامل پنج مرحله تشکیل هیأت‌های نظارت و دستور شروع انتخابات توسط وزارت کشور و تشکیل هیأت اجرایی، ثبت نام داوطلبان، احراز یا رد صلاحیت و اعلام رسمی آن تبلیغات و رأی گیری است.
در این راستا ستاد انتخابات کشور از دو ماه پیش با اعلام برنامه زمانبندی برگزاری این دوره از انتخابات مجلس تاریخ ثبت نام از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی را از طریق رسانه‌های گروهی توسط وزارت کشور از ۱۰ اردیبهشت ۹۸ اعلام کرد و همچنین از دهم لغایت شانزدهم خرداد ماه نیز مهلت استعفای داوطبان احتمالی تعیین شد.
بر اساس ماده ۵۶ قانون و استفساریه مربوطه، تبلیغات زودهنگام داوطلبان ممنوع می‌باشد و در صورت احراز تخلف، مراتب به طور مستند به هیأت اجرایی و هیأت نظارت جهت اتخاذ تصمیم اعلام می‌شود.
نزدیک به یک ماه از استعفای داوطلبان این دوره از مجلس می‌گذرد و زمزمه‌هایی از تبلیغات زودهنگام توسط داوطلبان احتمالی انتخاباتی در گوشه و کنار استان، برگزاری نشست‌های خانگی و اقداماتی در فضای مجازی مشاهده می‌شود که بنا به قانون اگر رنگ و بوی تبلیغاتی پیدا کند تخلف است و این مهم با رصد ستاد انتخابات و هیأت‌های نظارت بر وضعیت تعیین صلاحیت داوطلبان تأثیر می‌گذارد.
در استان مرکزی نیز همانند سایر استان‌ها برگزاری انتخابات مجلس از اهمیت برخوردار است و همچنان طرح مباحثی از قبیل اینکه چه کسی عهده دار نمایندگی شهرستان‌های استان خواهد بود، داغ است و به نحوی تب و تاب انتخاباتی جریان دارد.
ستاد انتخابات در استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کرده و اقدامات نامزدهای احتمالی مجلس در استان را رصد می‌کند.
در این رابطه در فضای مجازی و حتی غیرمجازی شاهد هستیم برخی کاندیداهای احتمالی تبلیغات زودهنگام را برای کاندیداتوری حوزه انتخابیه مدنظر خود آغاز کرده اند که اگر تا پیش از موعد مقرر ثبت نام باشد تخلف محسوب می‌شود.
با توجه به اینکه برگزاری یک انتخابات سالم مستلزم رعایت قانون است و در این صورت اعتماد مردم را نیز به دنبال خواهد داشت، پس پایبندی به قانون برای کسانی که می‌خواهند به قوه مقننه وارد شوند، یکی از اصول مهم کاندیداتوری است و تخطی از آن چیزی جز سلب اعتماد مردم را به دنبال ندارد.
فعالیت‌های انتخاباتی کاندیداهای احتمالی مجلس رصد می‌شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در گفت و گو با خبرنگار مهر در این رابطه اظهار کرد: جمع بندی لیست کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس و رصد فعالیت آنها اقدامی است که در ستاد انتخابات استان مرکزی در حال انجام می‌باشد اما در مورد آنچه که به عنوان تبلیغات زودهنگام محسوب می‌شود، باید گفت تا هنگامی که کاندیدایی رسماً ثبت نام نکرده به عنوان کاندیدای اصلی تلقی نمی‌شود.
بهروز اکرمی افزود: در رابطه با تبلیغات کاندیداها قبل از ثبت نام رسمی، ضوابط خاصی وجود ندارد چون تا قبل از آن به عنوان کاندیدای احتمالی مطرح هستند و ممکن است انصراف دهند؛ اما فعالیت کاندیداهای احتمالی نیز توسط ستاد انتخابات استان رصد و مستند سازی می‌شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی افزود: منتظر هستیم کاندیداهای احتمالی در موعد ثبت نام، ثبت نام خود را تکمیل کنند سپس هیأت‌های اجرایی و نظارت نظرات خود را در رابطه با هر کاندیدا اعلام خواهند کرد.
وی گفت: افرادی که از سمت خود استعفا داده اند، کاندیدای احتمالی محسوب می‌شوند.
کاندیداهای احتمالی در نیمه دوم آذرماه طبق تقویم زمانی انتخابات باید ثبت نام کنند که جزئیات و زمان دقیق‌تر آن در ماه‌های آینده اعلام می‌شود.
هیچ اقدام قانونی برای جلوگیری از تبلیغات زودهنگام تا زمانی که ثبت نام صورت نپذیرد، در قانون پیش بینی نشده، اما تمامی این فعالیت‌ها توسط ستاد انتخابات و هیأت نظارت مستند سازی می‌شود و در موعد مقرر چنانچه مشمول تبلیغات زودهنگام شود برخورد قانونی صورت می‌پذیرد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی بیان کرد: ستاد انتخابات استان در این مرحله جمع بندی و مستندسازی فعالیت کاندیدهای احتمالی را انجام می‌دهد.
هیچ اقدام قانونی برای جلوگیری از تبلیغات زودهنگام، تا زمانی که ثبت نام صورت نپذیرد، در قانون پیش بینی نشده، اما تمامی این فعالیت‌ها توسط فرمانداری‌ها، ستاد انتخابات و هیأت نظارت مستند سازی و رصد می‌شود و در موعد مقرر چنانچه این حرکات مشمول تبلیغات زود هنگام شود به طور قطع برخورد قانونی صورت می‌پذیرد.
وی گفت: فعالیت کاندیداهای احتمالی در فضای مجازی نیز همانند فضای واقعی رصد می‌شود و به طور حتم مستندسازی خواهد شد.
البته به طور قطع چارچوب‌های تبلیغات انتخاباتی در این فضا توسط ستاد انتخابات کشور و هیأت نظارت در کل کشور و استان تدوین می‌شود تا کاندیداها در موعد مقرر از فضای مجازی برای تبلیغات استفاده و در این زمینه موارد قانونی را رعایت کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی بیان کرد: اولین قدم برای اینکه مجریان و ناظران انتخابات در چارچوب قانون عمل کنند آشنایی کامل آنها با قانون است، مقرر است تمامی دست اندرکاران از فرمانداران تا نمایندگان شعب، بخشداران و … آموزش ببینند و جزئیات قانون انتخابات برای آنها تشریح شود.
در جلسات به فرمانداران تاکید شده است از موضع گیری و جهت گیری دوری کرده و از هر نوع فعالیت که شائبه برانگیز باشد خودداری کنند.
رفتار تمام مجریان هم توسط ستاد انتخابات رصد و تذکرهای لازم به آنها داده می‌شود.
اکرمی افزود: از ناظرین و مجریان انتظار داریم با رفتارهای خود اعتماد مردم را جلب کنند و همه در نظر داشته باشند که قانون را با اجرای اصل بی طرفی رعایت کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی در ارتباط با استعفادهندگان استان برای حضور در انتخابات مجلس یازدهم گفت: افرادی که استعفا می‌دهند به استانداری یا فرمانداری مراجعه نمی‌کنند که آمار دقیقی در این خصوص داشته باشیم، همچنین ممکن است برخی در خارج از استان استعفا داده باشند، اما بر اساس ارزیابی کلی، آمار افراد استعفا داده از سمت در استان هشت نفر است و منظور افرادی که مشمول ماده ۲۹ قانون انتخابات هستند که باید شش ماه قبل از ثبت نام استعفای خود را اعلام کنند.
وی تاکید کرد کاندیداهای احتمالی از هم اکنون و در آینده در صورت حضور در فرآیند ثبت نام رسمی، فعالیت‌های خود را در چارچوب قانون انجام دهند و بدانند که ستاد انتخابات استان فعالیت آنها را رصد می‌کند.
ارزیابی فعالیت هایی که رنگ و بوی تبلیغات زودهنگام دارند مدنظر است
در ادامه فرماندار شهرستان اراک در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ستاد انتخابات کشور در استان‌ها با مسئولیت معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداران تشکیل شده اما ستاد استانی نیز از زیرمجموعه های مختلفی تشکیل شده که در شهرستان‌ها پیرو این موضوع تاکنون اقدامی انجام نگرفته زیرا تا زمانی که وزیر کشور دستور اجرا را صادر نکند اقدامی انجام نمی‌شود و هر زمان که دستور صادر شود، تشکیل هیأت‌های اجرایی و ثبت نام کاندیدهای این دوره و مابقی کارها انجام می‌شود.
حسین بختیاری بیان کرد: کاندیداهای احتمالی براساس قانون تا شش ماه پیش از ثبت نام یعنی تا ۱۶ خرداد از سمت خود استعفا کرده اند و در قانون چیزی مبنی بر اینکه استعفای خود را به استانداری یا فرمانداری اعلام کنند وجود ندارد، اما هنگام ثبت نام باید مدارک مستند خود را به فرماندار حوزه انتخابیه ارائه دهند تا در فرآیندهای موجود صحت آن مورد بررسی قرار گیرد.
براساس آنچه که عرف و معمول است، اگر احساس شود اقدامات یک کاندیدای احتمالی رنگ و بوی تبلیغات زودهنگام انتخاباتی دارد تذکر لازم را به وی می‌دهیم وی افزود: فرمانداران در سطح حوزه انتخابیه تبلیغات زودهنگام کاندیدهای احتمالی را رصد می‌کنند، اما طبق قانون هنوز هیچ داوطلب نهایی وجود ندارد، یعنی به طور رسمی فردی اعلام نکرده که کاندیدای این دوره است یا خیر و ثبت نام نکرده است.
با این شرایط حرکت‌های این کاندیداهای احتمالی به عنوان کار تبلیغی تلقی نمی شود، اما براساس آن چیزی که عرف و معمول است، اگر احساس شود اقدامات آنها موارد رنگ و بوی تبلیغات زودهنگام انتخاباتی دارد، تذکر لازم را به آنها می‌دهیم و تاکنون نیز در سطح شهرستان اراک موردی از تبلیغات زودهنگام انتخاباتی برای تذکر مشاهده نشده است.
فرماندار اراک گفت: داوطلبین از نیمه دوم آذر ماه ثبت نام خود را آغاز می‌کنند و چون داوطلب هستند بر اساس قانون اجازه شروع تبلیغات به آنها داده می‌شود و چنانچه تبلیغ زود هنگامی داشته باشند در بررسی صلاحیت آنها تأثیر می‌گذارد و به عنوان متخلف شناخته می‌شوند.
بختیاری خاطر نشان کرد: آمار مستندی برای بیان تعداد کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس وجود ندارد، اما در شهری مانند اراک ۶۰ الی ۷۰ نفر کاندیدا می‌شوند.
در شهرستان‌های اراک، خنداب و کمیجان که مرکز حوزه انتخابیه اصلی اراک است همانند سال‌های گذشته دو انتخاب نهایی داریم.
ممکن است در بعضی استان‌ها تعداد نمایندگان تغییر پیدا کند اما تعداد کاندیداها در استان مرکزی و حوزه انتخابیه اراک همانند سال‌های گذشته است.
با توجه به شرایط حساس جامعه و تمرکز دشمنان بر فعالیت‌های مردم و مسئولین کشور از داوطلبین احتمالی انتخابات مجلس انتظار می‌رود در موعد مقرر ثبت نام خود را تکمیل کنند و شعارهای مطرح شده در ستادهای انتخاباتی خود را در چارچوب قانون برای خدمت به مردم به کار گیرند تا شاهد رضایتمندی هرچه بیشتر آنها باشند و در این راستا از تبلیغات زودهنگام انتخاباتی که هم خلاف قانون و هم ضد اخلاق است بپرهیزند.