خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 18 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موافقت امام خامنه‌ای با شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات محکومان - تسنیم

تسنیم | سیاسی | سه شنبه، 18 شهریور 1404 - 15:59
رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت میلاد حضرت پیامبر اعظم(ص) و حضرت امام جعفر صادق(ع) با شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات محکومان دادگاه ها موافقت فرمودند.
عفو،تخفيف،مجازات،محكومان،قضائيه،رئيس،جرائم،درخواست،مشروط،قاچاق

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، در آستانه هفدهم ربیع‌الاول، سالروز میلاد حضرت ختمی‌مرتبت محمّد مصطفی صلّی‌اللّه‌علیه‌وآله‌وسلّم و حضرت امام جعفر صادق علیه‌السّلام، رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست رئیس قوه‌ی قضائیه برای عفو و تخفیف مجازات جمعی از محکومان دادگاه‌ها موافقت کردند.
در نامه‌ی حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای درخواست عفو و تخفیف مجازات برای محکومان دادگاه‌های عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی که محکومیت آنها تا 19 شهریور قطعیّت می‌یابد، درخواست شده است.
در نامه‌ی رئیس قوه‌ی قضائیه برای عفو و تخفیف مجازات درباره‌ی محکومان جرائم امنیتی آمده است؛ باید از زمان قطعیّت حکم این افراد بیش از 5 سال گذشته و به‌عللی تاکنون اجرا نشده باشد، مشروط بر اینکه از زمان قطعیّت دادنامه فاقد هرگونه موضع‌گیری مخالف مصالح کشور و اقدام ضدّ امنیّتی و یا اقدامات ضدّ انسجام ملّی و معارضه‌آمیز باشند.
بر اساس نامه‌ی رئیس قوه‌ی قضائیه باقی‌مانده حبس بیماران صعب‌العلاج و یا لاعلاج نیز مشمول این عفو می‌شود، مشروط بر اینکه بیماری آنان به تأیید کمیسیون پزشکی قانونی رسیده باشد.
بخشی از این عفو و تخفیف مجازات در مورد محکومان جزای نقدی است که جزئیات آن در نامه‌ی رئیس قوه‌ی قضائیه آمده است.
«سرقت مسلّحانه و یا مقرون به آزار و یا سارقینی که دارای محکومیّت کیفری هستند»، «جرائم مربوط به مواد مخدّر و روانگردان به‌صورت مسلّحانه»، «خرید و فروش و قاچاق سلاح گرم جنگی و مهمات»، «جرائم علیه امنیّت داخلی و خارجی»، «جاسوسی و همکاری با دول متخاصم و عضویت در گروه‌های تروریستی»، «آدم‌ربایی، اسیدپاشی، جعل اسکناس و ضرب سکّه تقلّبی»، «مباشرت و یا معاونت در اخلال عمده یا کلان در نظام اقتصادی» و «قاچاق مشروبات الکلی» از جمله جرائمی هستند که از این عفو و تخفیف مجازات مستثنی شده‌اند.
انتهای پیام/+