خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 16 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان مرکزی به 2.3 اسب بخار رسید

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 16 شهریور 1404 - 10:53
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: مکانیزاسیون 18 هزار تراکتور فعال در بخش کشاورزی وجوددارد که ضریب مکانیزاسیون 2.3 اسب بخار در هکتار است.
استان،رتبه،كشاورزي،مركزي،توليد،تن،زينتي،كشور،مكانيزاسيون،صفر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی صفری، رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی در آیین گردهمایی ادارات امور فناوری های مکانیزه سازمان های جهاد کشاورزی سراسر کشور گفت: استان مرکزی به بهشت مفاخر معروف است به طوری که یک چهارم مفاخر کشور از استان مرکزی است، همچنین یکی از افتخارات استان مرکزی صنعت است و رتبه اول تا چهارم کشور در بخش صنعت را به خود اختصاص داده است و خدماتی که بخش صنعت ارایه می‌دهند در بخش کشاورزی بسیار موثر است.
وی افزود: ظرفیت بخش کشاورزی از دیگر مزیت‌های استان مرکزی به شمار می‌رود، مساحت سطح زیر کشت کشاورزی استان 600 هکتار است و بیش‌ از 3 میلیون تن محصولات باغی، زراعی و دامی در استان تولید می‌شود و بیش از 100 هزار نفر بهره برداری بخش کشاورزی فعال است.
صفری عنوان کرد: استان مرکزی توانسته امنیت غذایی خود را هم در زمینه کالاهای اساسی هم برطرف کند و هم صادرات داشته باشد.
گندم مهم‌ترین محصول استراتژی استان است که سال گذشته سه برابر نیاز استان و حدود 500 هزار تن گندم تولید شد که مازاد نیاز استان به سایر استان‌ها صادر شده است.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: سالانه 80 هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می‌شود که 30 هزار تن مازاد بر نیاز استان است، 54 هزارتن گوشت قرمز تولید می‌شود که مصرف استان 17 هزار تن است، تولید 70 هزار تن تخم مرغ و 400 هزار تن شیر که تنها 170 هزار تن مصرف است نشان می‌دهد استان مرکزی در تولید کالاهای اساسی خودکفا است.
وی ادامه داد: استان مرکزی یک از قطب‌های گل و گیاه زینتی کشور است و رتبه اول و تا سوم را در بخش‌های مختلف گل و گیاه زینتی دارد، این استان در تولید انار و گوشت قرمز رتبه دوم، تولید گل محمد محمدی رتبه پنجم، لوبیا رتبه چهار و در پسته رتبه ششم، تولید ماهیان زینتی رتبه ششم و صادرات ماهیان زینتی رتبه نخست را دارد.
همچنین در مساحت گلخانه‌ای رتبه پنجم را دارد به طوری که فرهنگ گلخانه‌سازی در استان نهادینه شده و مجتمع‌های گلخانه‌ای متنوعی وجود دارد و به سرعت در حال افزایش است.
صفری خاطرنشان کرد: در خصوص مکانیزاسیون 18 هزار تراکتور فعال در بخش کشاورزی وجوددارد که ضریب مکانیزاسیون 2.3 اسب بخار در هکتار است و تعداد 80 هزار دستگاه ادوات کشاورزی وجوددارد، شرکت کمباین سازی ظرفیت‌های بسیاری دارد که بخش اعظمی از آن مغفول باقی مانده است و اگر این شرکت تقویت شود می‌تواند کمک‌های بسیاری داشته باشد و ضریب مکانیزاسیون را افزایش دهد.
انتهای پیام/711/