خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 14 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تهدیدهای نظامی و اقتصادی جدید آمریکا علیه دولت لبنان

تسنیم | بین‌الملل | جمعه، 14 شهریور 1404 - 15:53
دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ بار دیگر دولت لبنان را بر سرخلع سلاح مقاومت تحت فشار قرار داده است.
لبنان،سلاح،خلع،اسرائيل،ارتش،مقامات،آمريكايي،نظامي،آمريكا،دول ...

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به لبنان هشدار داده است که در صورت عدم اجرای سریع و قاطع طرح «خلع سلاح» حزب‌الله، ممکن است با جنگ جدیدی از سوی اسرائیل مواجه شود.
این هشدار بر اساس اظهارات مقامات آمریکایی در گزارش روزنامه نیویورک تایمز منتشر شده است.
این گزارش ساعاتی پیش از جلسه دولت لبنان برای بررسی طرح‌های انحصار سلاح در لبنان منتشر شد.
مقامات آمریکایی اعلام کردند: «رهبران لبنان زمان کمی برای خلع سلاح حزب‌الله دارند، در غیر این صورت خطر از دست دادن حمایت مالی آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس و حتی آغاز یک حمله نظامی جدید از سوی اسرائیل را به جان می‌خرند.»
مقامات آمریکایی ابراز نگرانی کرده‌اند که دولت پارلمانی لبنان ممکن است از رویارویی با حزب‌الله خودداری کند.
یکی از مقامات هشدار داد: «بی‌عملی یا اقدامات نصفه‌نیمه می‌تواند منجر به قطع حدود 150 میلیون دلار کمک سالانه آمریکا به ارتش لبنان شود.»
در این گزارش به نقل از گرگ استوب، نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا، آمده است که برخی اعضای کنگره آمریکا از قوانینی حمایت کرده‌اند که مانع از تخصیص بودجه ایالات متحده به ارتشی می‌شود که به گفته آن‌ها، با عدم اقدام علیه حزب‌الله، «در تقویت یک سازمان تروریستی شریک جرم است».
مقامات آمریکایی به نیویورک تایمز گفته‌اند که بزرگ‌ترین خطر تأخیر یا توقف خلع سلاح حزب‌الله این است که اسرائیل ممکن است تصمیم بگیرد «کار را خودش تمام کند» و حمله نظامی جدیدی را آغاز کند.
حملات اسرائیل به لبنان از زمان اجرایی شدن آتش‌بس در سال گذشته متوقف نشده و اخیراً شدت گرفته است.
نظامیان اسرائیلی همچنین اقدامات اشغالگرانه خودشان را در مناطق مرزی جنوب لبنان پس از ناکامی در عملیات زمینی علیه حزب‌الله گسترش داده‌اند.
اسرائیل اعلام کرده که تنها در صورت خلع سلاح حزب‌الله، «کاهش تدریجی» نیروهای خود در لبنان را در نظر خواهد گرفت.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اخیراً اعلام کرد که تل‌آویو آماده «حمایت» از تلاش‌های لبنان برای خلع سلاح مقاومت است.
انتظار می‌رود ارتش لبنان امروز، 5 سپتامبر، طرح خلع سلاح خود را به دولت ارائه دهد.
برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که رودلف هایکال، فرمانده ارتش لبنان، تهدید کرده که اگر به ارتش دستور داده شود با زور علیه مقاومت اقدام کند و «خون لبنانی‌ها ریخته شود»، استعفا خواهد داد.
در جلسه امروز، ارتش لبنان احتمالاً موانع پیش روی طرح انحصار سلاح با توسل به زور را توضیح خواهد داد و طبق برخی گزارش‌ها از دادن تعهد برای تکمیل این فرایند تا یک تاریخ مشخص امتناع خواهد کرد.
لیندزی گراهام، سناتور آمریکایی حامی سرسخت رژیم صهیونیستی که اخیراً به‌عنوان بخشی از یک هیئت رسمی به لبنان سفر کرده بود، اظهار داشت که اگر حزب‌الله داوطلبانه تسلیحات خود را تحویل ندهد، باید با زور «خلع سلاح» شود.
خلیل نصرالله، روزنامه‌نگار لبنانی، این اقدامات را بخشی از فشارهای فزاینده بر کسانی دانست که با موضوع «محدودیت تسلیحات» موافقت کرده‌اند.
او گفت: «این فشارها نشان‌دهنده قصد واشنگتن برای قرار دادن ارتش لبنان در موقعیت دشوار است.»
وی افزود: «در مورد ادعای احتمال حمله نظامی اسرائیل برای خلع سلاح حزب‌الله، می‌توان گفت هرگونه کارزار نظامی از این دست محکوم به شکست است، صرف‌نظر از گستردگی آن.
بالا بردن تنش‌ها در این سطح به معنای بازآرایی منطقه‌ای خواهد بود و درگیری دیگر محدود به مقاومت لبنان نخواهد ماند.»
انتهای پیام/