خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 13 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

319 ملیارد تخلف اقتصادی در لرستان؛ کشف 75 مورد احتکار و قاچاق

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 13 شهریور 1404 - 10:18
بیش از 43 هزار بازرسی از بازار کالاهای اساسی لرستان منجر به تشکیل 1718 پرونده تخلف به ارزش 319 میلیارد تومان شد.
لرستان،بازرسي،كالاهاي،اساسي،توزيع،نظارت،بازار،پرونده،تخلف،مح ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، بازار کالاهای اساسی در سال 1404 روایتی از نوسان، نظارت و شکایت مردمی در بخش اقتصاد محلی بوده‌است.
از روغن و برنج تا گوشت و مرغ، هر تغییر کوچک در عرضه یا قیمت، بر سفره‌ مردم و در فضای عمومی لرستان بازتاب پیدا می‌کند.
در چنین شرایطی، سیاست‌گذاران و نهادهای نظارتی ابزار بازرسی را به‌عنوان نخستین خط دفاعی در برابر آشفتگی بازار به‌کار گیرند.
بر اساس اعلام جواد احمدپور، مدیر بازرسی و نظارت بر توزیع کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی لرستان، در پنج‌ماهه نخست امسال 32 اکیپ نظارتی در این استان فعالیت کرده‌اند.
این گروه‌ها مأموریت داشتند که به‌صورت روزانه و حتی در ایام تعطیل، روند عرضه و توزیع کالاهای اساسی را رصد کنند.
نتیجه این فعالیت‌ها ثبت 43 هزار و 261 مورد بازرسی است.
جزئیات آمار مدیر بازرسی و نظارت بر توزیع کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی لرستان نشان می‌دهد که از این تعداد، 20 هزار و 756 بازرسی مربوط به بخش آرد و نان بوده و 22 هزار و 505 بازرسی مربوط به سایر کالاها.
به‌گفته او تمرکز بازرسان تنها بر کالاهای پرحساسیت نبوده، بلکه شبکه‌ توزیع دیگر اقلام پرمصرف نیز زیر ذره‌بین قرار گرفته‌ و بازرسی‌ها نیز به تذکر یا ثبت آمار ختم نشده‌است.
طی پنج ماه، 1718 پرونده تخلف تشکیل شده‌است؛ 971 پرونده در بخش آرد و نان و 747 پرونده در سایر کالاها.
مدیر بازرسی و نظارت بر توزیع کالاهای اساسی و محصولات کشاورزی لرستان در گفت‌وگو با تسنیم ارزش مالی این پرونده‌ها را بالغ‌بر 319 میلیارد تومان برآورد کرد.
این رقم برای استانی مانند لرستان با چالش‌های اقتصادی و درآمدی جدی حاکی از ابعاد گسترده‌ تخلفات ثبت‌شده در گردش مالی بازار و کالاهای اساسی است.
از سوی دیگر یکی از شاخص‌ترین یافته‌های بازرسی‌‌ها در لرستان کشف 75 مورد احتکار و قاچاق کالا بوده‌است و 45 واحد صنفی دیگر نیز به‌دلیل تخلف پلمب شده‌اند.
تأثیر مستقیم بازرسی‌ها را باید در سفره‌ مردم جست‌وجو کرد.
خانواده‌های لرستانی که سهم بزرگی از درآمدشان را صرف مواد غذایی می‌کنند، نسبت به تغییر قیمت‌ها حساس‌اند.
گزارش پنج‌ماهه از بازار لرستان تصویری روشن از ابعاد نظارت در بازار لرستان به‌دست می‌دهد؛ هزاران بازرسی، صدها پرونده تخلف و صدها میلیارد تومان گردش مالی غیرقانونی.
انتهای پیام/ 644/.