خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 11 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تبلیغ کالا‌های مضر، مصرف را افزایش می‌دهد

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 11 شهریور 1404 - 09:00
پیرصالحی گفت: طرح چراغ راهنمای تغذیه با هدف افزایش آگاهی عمومی و کمک به انتخاب سالم‌تر محصولات غذایی اجرا شده، اما تبلیغات گسترده کالا‌های دارای نشان قرمز، مصرف این محصولات را بیشتر کرده است.
محصولات،سلامت،رنگ،مصرف،نمك،چربي،قند

باشگاه خبرنگاران جوان - مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو بیان داشت: طرح چراغ راهنمای تغذیه برای همه محصولات غذایی نشانگر‌هایی با سه رنگ سبز، زرد و قرمز ایجاد می‌کند.
رنگ سبز به معنی سطح کم قند، نمک و چربی، رنگ زرد نشان‌دهنده میزان متوسط و رنگ قرمز بیانگر میزان بالای قند، نمک یا چربی است.
هدف اصلی این طرح، کمک به مصرف‌کنندگان برای انتخاب گزینه‌های سالم و کاهش مصرف محصولات پرخطر است.
پیرصالحی افزود: محصولات با نشان قرمز به دلیل میزان بالای قند، نمک یا چربی، ریسک بالای سلامت دارند و مصرف آنها باید کنترل و کاهش یابد.
با این حال، تبلیغات گسترده و مکرر باعث افزایش تقاضای مصرف این محصولات شده و الگوی تغذیه جمعیت را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اهمیت مکانیزم‌های کنترلی و سیاست‌های بازدارنده گفت: اعمال مالیات بر کالا‌های آسیب‌رسان، محدودیت‌های تبلیغاتی و نظارت دقیق بر سطح عرضه، از ابزار‌های کلیدی برای کاهش مصرف این محصولات و حمایت از سلامت عمومی به شمار می‌روند.
با این حال، منابع مالی حاصل از مالیات‌ها تاکنون به شکل کامل به بخش سلامت تخصیص نیافته است.
او افزود: این موضوع به عنوان یکی از محور‌های اصلی در شورایعالی و سلامت و امنیت غذایی کشور پیگیری خواهد شد تا با هماهنگی بین دستگاه‌ها و اصلاح قوانین، سازوکار‌های اجرایی برای کنترل تبلیغات کالا‌های آسیب‌رسان تقویت شود.
منبع: سازمان غذا و دارو