خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 10 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازوهای اجرایی بانوان در دانشگاه‌ها تقویت می‌شود/ شبکه‌سازی و ارتقای مرجعیت علمی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 10 شهریور 1404 - 13:13
رئیس مرکز تحقیقات بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور گفت: ایجاد شبکه استادان زن و ارتقای جایگاه علمی آنان، زمینه ساز اعتمادسازی میان استاد و دانشجو، ترویج فرهنگ مقاومت و حفظ هویت ملی است و برنامه های گسترده ای برای سال آینده در دست اجراست.
بانوان،اساتيد،دانشجويان،معاونت،استاد،مقيمي،علمي،كشور،استاني، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، معصومه مقیمی، در دوره دانش افزایی و توانمندسازی اساتید بسیجی کشور با شعار «استاد بسیجی؛ اتحاد مقدس، پیشرفت علمی و هدایت معنوی، شور و شعور انقلابی» که در مشهد مقدس در حال برگزاری است،بر اهمیت ایجاد معاونت‌های بانوان در کانون‌های استانی تأکید کرد و آن را یکی از نیازهای اساسی برای تقویت حضور و تأثیرگذاری بانوان در ساختارهای دانشگاهی دانست.
وی ضمن اشاره به اینکه بسیاری از کانون‌های دانشگاهی فاقد معاونت بانوان هستند، گفت: عدم وجود معاونت بانوان در کانون‌های استانی باعث می‌شود نیروی اجرایی و عملیاتی بانوان در دانشگاه‌ها محدود و عملاً بازوهای اجرایی در استان‌ها ناتوان شوند؛ بنابراین ضرورت دارد هر دانشگاه و کانون استانی یک معاونت بانوان داشته باشد و اساتید زن فعال در این حوزه معرفی شوند.
رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور افزود: معاونت بانوان نه تنها یک حوزه مستقل در کنار سایر معاونت‌ها است، بلکه بسیاری از برنامه‌های آن با حوزه‌های پژوهش، آموزش و تبیین همپوشانی دارد و توجه ویژه به این بخش، می‌تواند بهره‌وری و اثرگذاری کلی برنامه‌ها را افزایش دهد.
مقیمی خاطرنشان کرد: وجود معاونت بانوان در دانشگاه‌ها زمینه‌ساز انسجام برنامه‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بانوان استاد و تقویت جایگاه علمی و تربیتی آنان است.
وی ضمن مرور برنامه‌های مصوب برای سال 1404، سه برنامه اصلی این معاونت را معرفی کرد.
برنامه اول هویت‌بخشی به زن مسلمان در قالب الگوی سوم زن مسلمان بود که در نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود و ادامه خواهد داشت.
برنامه دوم، دیدار چهره به چهره اساتید با دانشجویان خواهر در سراهای دانشجویی و فضاهای غیررسمی است که زمینه‌ساز اعتمادسازی و انتقال تجربه استاد به دانشجو محسوب می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: برنامه سوم، نقش‌آفرینی اساتید بانو در ترویج گفتمان مهدویت و آماده‌سازی برای ظهور بود، که قابلیت انعطاف و انطباق با شرایط فعلی دانشگاه‌ها را داراست و می‌تواند موضوعاتی مانند امیدآفرینی، خودباوری، عدالت و ظلم‌ستیزی را در قالب گفتمان مهدویت به دانشجویان منتقل کند.
مقیمی با تأکید بر اهمیت شبکه‌سازی استادان خواهر گفت: شبکه‌سازی در سطح ملی و استانی می‌تواند در مواقع خاص، اجرای راهبردهای گسترده و هماهنگی برنامه‌ها را تسهیل کند.
وی همچنین ارتقای مرجعیت علمی بانوان استاد را یکی از اهداف استراتژیک معاونت دانست و افزود: دانشجویان در صورتی به استاد خود رجوع می‌کنند که وی دارای مرجعیت علمی باشد؛ بنابراین تقویت جایگاه علمی بانوان اساتید، نقش مؤثری در تربیت و راهنمایی دانشجویان خواهد داشت.
رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور ، تربیت سیاسی و غنی‌سازی دانش تاریخی و سیاسی اساتید را یکی دیگر از برنامه‌های کلیدی دانست و بیان کرد: اساتید توانمند در حوزه تاریخ و سیاست، می‌توانند دانشجویان را درک و راهنمایی کنند و همچنین خانواده‌ها را نیز در مسیر تربیت درست هدایت نمایند.
مقیمی به ضرورت آموزش غرب‌شناسی و معرفی تمدن ایرانی و اسلامی به عنوان نقطه مقابل تمدن غربی اشاره کرد و افزود: این آموزش‌ها باید واقعیت‌های غرب و خط مشی‌های آن را بدون تحریف و بزک کردن برای دانشجویان روشن کند.
وی گفت: دیدارهای چهره به چهره استاد و دانشجو، زمینه‌ساز ایجاد اعتماد متقابل و تقویت شاگردپروری است.
همچنین، روایتگری بانوان از جنگ تحمیلی و معرفی شهدای اخیر در قالب تولید محتوای مشترک با دانشجویان، به عنوان یکی از برنامه‌های مهم این معاونت مطرح شد تا شور و شعور انقلابی در نسل‌های جدید حفظ شود.
رئیس مرکز تحقیقات کاربردی بانوان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور به اهمیت سبک زندگی مقاومت، هسته‌های مشاوره و تاب‌آوری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: اساتید متخصص در زمینه مشاوره و روانشناسی، پاسخگوی نیازهای دانشجویان و خانواده‌ها خواهند بود و هدایت دانشجویان در فعالیت‌های اجتماعی و پژوهشی نیز باید توسط استاد انجام شود.
مقیمی بر تفقد و دیدار با خانواده‌های شهدا، برگزاری پویش‌های فرهنگی و آموزشی، کتابخوانی، ختم و تفسیر آیات مرتبط با مقاومت و جمع‌آوری کمک‌های مالی برای مواقع ضروری تأکید کرد و افزود: این برنامه‌ها در زمان بازگشایی دانشگاه‌ها و در ایام بحران‌ها ادامه خواهد یافت.
وی گفت: ایجاد فضای با نشاط و غرورآفرین در دانشگاه‌ها، بازتاب دستاوردها و پیروزی‌های ملی و تربیت دانشجویان ورودی جدید از اهداف اصلی معاونت بانوان است.
همچنین برگزاری دوره‌های کمک‌های اولیه، پدافند غیرعامل، آموزش امنیت سایبری، سواد رسانه‌ای و تفکر انتقادی نیز در صدر برنامه‌ها قرار دارد تا دانشگاه‌ها و دانشجویان برای هر گونه چالش احتمالی آماده شوند.
انتهای پیام/282