خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 13 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات واگذاری اختیارات رئیس جمهور به استانداران/ 16 اختیار مهم دیگر واگذار می شود

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 10 شهریور 1404 - 12:30
معاون حقوقی رئیس جمهور جزئیات واگذاری اختیارات رئیس جمهور به استانداران و مدیران استانی را تشریح کرد.
اختيارات،دولت،استانداران،حقوقي،انصاري،مصوبه،معاون،هفته،ماه،كشور

حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم کردستان از واگذارات اختیارات بیشتر رئیس‌جمهور به استانداران سراسر کشور خبر داد و درباره جزئیات بیشتر اظهار کرد: این مسئولیت را رئیس‌جمهور دو ماه پیش به معاونت حقوقی با همکاری وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه و امور استخدامی محول کردند.
وی افزود: در این دو ماه با کار فشرده خوشبختانه مجموعه اختیارات که از سوی دولت به استانداران، شورای تأمین و شورای برنامه‌ریزی استان و سایر شوراها و مدیران قابل واگذاری است، احصا و مشخص شده است.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور تصریح کرد: البته در تمام واگذاری اختیارات و مسئولیت‌ها به استان‌ها، شخص استاندار به عنوان نماینده عالی دولت ناظر و راهبر هستند و برخی اختیارات نیز خاصتاً به خود استاندار و اگذار شده که دستگاه دیگری متولی نبوده است.
وی گفت: هفته گذشته این اختیارات را به هیئت دولت بردیم که دو سوم آن تصویب و یک سوم آن نیز باقی مانده و هفته آینده تصویب و با دستور رئیس‌جمهور و بخش سوم و سوم نیز تا یکی دو هفته دیگر ابلاغ می‌شود.
انصاری بیان کرد: بخشی از تصمیمات نیز وزرا اختیار تفویض اختیار به مدیر استانی را دارند و نیازی به مصوبه دولت ندارد.
وی از احصای همه اختیارات مغفول مانده خبر داد و اظهار داشت: 16 مورد اختیارات مهم دیگر شناسایی شده اما نیازمند مصوبه مجلس است که لایحه آن در حال آماده شدن است.
اگر سران قوا موافقت کنند، مصوب و پس از ابلاغ به استان‌ها، باید اجرایی شود.
با این کار دیگر وقت و زمان رئیس‌جمهور صرف موارد جزئی نمی‌شود.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه استانداران و مدیران باید آماده خیزش و حرکت رو به جلو و ابتکار عمل باشند، یادآور شد: در قالب این مصوبه، استانداران استان‌های مرزی اختیارات ویژه‌ای برای تبادلات با کشورهای همسایه، جذب سرمایه و ایجاد بازارچه خواهند گرفت.
انصاری اعلام کرد: قرار است وزیر کشور هر شش ماه یکبار نتیجه این اختیارات را رصد و گزارش آن را به دولت بدهد و در صورت نیاز به اصلاح، روند به خوبی طی شود.
انتهای پیام/481/.