163 هزار نفر از جمعیت قم در سکونتگاههای غیررسمی اسکان دارند
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی قم با بیان اینکه حدود 163 هزار نفر از مردم قم در 200 هکتار از سکونتگاههای غیررسمی استان اسکان دارند، گفت: تا زمانی که مشخصات ستاد بازآفرینی را نداشته باشیم نمیتوانیم تسهیلات برای این محدوده بگیریم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، داوود طلوعی در جلسه ستاد بازآفرینی شهری که ظهر امروز در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری برگزار شد، با اشاره به جلسات برگزارشده برای بازآفرینی شهری اظهار داشت: با حضور بانک مسکن، بنیاد مسکن و اداره کل راه و شهرسازی سال گذشته جلساتی برگزار و یک سری تفاهمنامههایی امضا شد.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی قم با اشاره به اینکه تعداد تسهیلاتی که در قم معرفیشدهاند خیلی نیست، تصریح کرد: باید برای افزایش سهمیه تسهیلات درخواست داده شود.
وی با بیان اینکه تعداد 20 هزار فقره وام مربوط به بازآفرینی شهری در کل کشور است، افزود: از این تعداد سهم قم 400 فقره است، این تعداد را میتوان افزایش داد به شرطی که سهمیه اختصاصیافته به اتمام برسد آنگاه میتوانیم سهمیه جدید درخواست کنیم.
وی با اشاره به تسهیلات پرداختشده توسط بانکهای عامل گفت: 7817 واحد موفق به دریافت تسهیلات از بانکها شدهاند، 145 فقره در سال 1395 تسهیلات پرداختشده و در سال 97، فقط 15 فقره داشتیم که این تعداد روزبهروز روند کاهشی داشته است.
طلوعی ادامه داد: در سال 98، تعداد 67 فقره وام به بانک مسکن معرفیشده که شامل محلههای شاه ابراهیم، سمیه، جوب شور و ..بوده است، همچنین در بسیاری از محلات تقاضایی نبوده است.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی قم درباره توزیع وامهای اخذشده در بافت فرسوده نیز عنوان کرد: محلاتی چون باغ پنبه و حاج زینل تمایلی برای دریافت وام نداشتند، محلاتی که تمایل کمتری دارند باید در این محلات تبلیغات خود را بیشتر کنیم.
وی با بیان اینکه حدود 163 هزار نفر از مردم قم در 200 هکتار سکونتگاههای غیررسمی در استان سکونت دارند، افزود: تا زمانی که مشخصات ستاد بازآفرینی را نداشته باشیم نمیتوانیم تسهیلات برای این محدوده بگیریم.
طلوعی با بیان اینکه زیرسازی و آسفالت برخی محدودهها انجام نمیشود، افزود: پروژههای فاقد طرح خیلی زیاد هستند، باید این پروژهها تعیین تکلیف شوند.
در ادامه جلسه معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم با بیان اینکه باید تا سقف سه میلیارد تومان از محل اعتبارات استان به بازار نو تخصیص داده شود، اظهار داشت: بازار کهنه هم طرح محتواییاش موجود است اما نیازمند بهروزرسانی است.
شاهین ایلبیگی با اشاره به اینکه اقداماتی که در سال گذشته در تکمیل پروژههای بازآفرینی انجام شد در برخی مواقع تلاقی داشتیم، خاطرنشان کرد: باید میزان مشارکت استان در بهسازی بافت تاریخی معین باشد.
انتهای پیام/ ت