خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 06 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاکستان: فقدان پروژه‌های معتبر مانع جذب کمک‌های خارجی شد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 06 شهریور 1404 - 15:30
وزیر دارایی پاکستان اعلام کرد که دولت نتوانسته پروژه های معتبر و سرمایه گذاری شدنی طراحی کند و به همین دلیل این کشور از بهره برداری کامل از 11 میلیارد دلار کمک وعده داده شده توسط وام دهندگان خارجی در ژنو محروم مانده است.
دلار،پاكستان،خسارت،وعده،پرداخت،بانك،2022،ويرانگر،ميلياردها

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «محمد اورنگ‌زیب» وزیر دارایی پاکستان طی نشستی در اسلام‌آباد گفت: «باید بپذیریم که نتوانستیم پروژه‌های سرمایه‌گذاری‌شدنی ارائه دهیم تا از میلیاردها دلار وعده داده‌شده در ژنو بهره‌مند شویم.»
وی تأکید کرد که این ناکامی موجب ایجاد فاصله‌ای میان نیاز شدید دولت به کمک‌های خارجی و توانایی آن در هزینه‌کرد مؤثر منابع مالی شده است.
اورنگ‌زیب همچنین پرسید که آیا نهادهای دولتی از سیل ویرانگر سال 2022 که 30 میلیارد دلار خسارت به بار آورد و همچنین از تهدیدات موجودیتی تغییرات اقلیمی و رشد جمعیت، درسی آموخته‌اند یا خیر.
به گفته وی، پاکستان بار دیگر با «میلیاردها دلار خسارت» ناشی از سیلاب‌های اخیر مواجه شده است.یک روز پیش از این سخنان، وزارت امور اقتصادی پاکستان گزارش داد که از مجموع 6.4 میلیارد دلار وعده‌شده برای پروژه‌ها، تنها 2.8 میلیارد دلار تاکنون پرداخت شده است.
بر اساس آمار رسمی، بانک جهانی از 2.2 میلیارد دلار تعهد خود 1.6 میلیارد دلار پرداخت کرده است.
بانک توسعه آسیا 1.6 میلیارد دلار وعده داده اما تنها 513 میلیون دلار عملی کرده است.
چین و بانک آسیایی سرمایه‌گذاری زیرساختی نیز از 1.1 میلیارد دلار وعده‌شده، تنها 250 میلیون دلار پرداخت کرده‌اند.
در همین حال، وزارت منابع آب پاکستان هشدار داده که بارش‌های شدید در حوضه رودخانه چناب، خطر سیلاب در رودخانه‌های سوتلج، راوی و چناب را افزایش داده است.
وزیر دارایی پاکستان هشدار داد: «اگر نتوانیم رشد جمعیت و تغییرات اقلیمی را مدیریت کنیم، رسیدن به هدف اقتصاد 3 تریلیون دلاری تا سال 2047، که مصادف با صدمین سالگرد کشور است، غیرممکن خواهد بود.»
پاکستان پس از سیلاب‌های ویرانگر سال 2022، که بیش از 30 میلیارد دلار خسارت به بار آورد، موفق شد در کنفرانس ژنو وعده 11 میلیارد دلار کمک خارجی دریافت کند.
از این مبلغ، 4.6 میلیارد دلار برای تأمین مالی نفت و 6.4 میلیارد دلار برای بازسازی و احیا در نظر گرفته شد.
با این حال، به دلیل نبود پروژه‌های معتبر و قابل اجرا، تنها بخش کوچکی از این تعهدات عملی شده است.