خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 05 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خشم لبنانی‌ها از اهانت «تام باراک» فرستاده آمریکا به خبرنگاران لبنانی - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | چهارشنبه، 05 شهریور 1404 - 10:53
اهانت وقیحانه تام باراک فرستاده آمریکا به خبرنگاران لبنانی با خشم گسترده کاربران و اصحاب رسانه این کشور همراه بود و آنها از موضع دولت لبنان در این باره به شدت انتقاد کردند.
آمريكا،لبنان،لبناني،فرستاده،خبرنگاران،باراك،تام،توهين،رفتار، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال توهین وقیحانه و گستاخانه تام باراک، فرستاده آمریکا در بیروت به خبرنگاران لبنانی در کاخ ریاست جمهوری این کشور، خشم و انزجار گسترده‌ای در میان لبنانی‌ها به وجود آمد و کاربران در شبکه‌های اجتماعی این خشم خود را ابراز کردند.
دیروز تام باراک در جریان کنفرانس مطبوعاتی در کاخ بعبدا (کاخ ریاست جمهوری لبنان) خطاب به خبرنگاران این کشور که سوالات خود را بیان می‌کردند، گفت: صبر کنید، همه یک لحظه ساکت باشید، می‌خواهم چیزی به شما بگویم، لحظه‌ای که شرایط هرج و مرج و حیوانی باشد ما می‌رویم، پس اگر می‌خواهید بدانید چه خبر است متمدنانه رفتار کنید!
سقوط ادعاهای دیپلماسی غرب
کاربران لبنانی این اظهارات گستاخانه فرستاده آمریکا را محکوم کرده و نوشتند: از بالاترین تریبون رسمی لبنان، یک فرد خارجی به خبرنگاران لبنانی در کشور خودشان درس تمدن و شهرنشینی می‌دهد و آنها را به حیوان تشبیه می‌کند.
واقعا ما به کجا رسیده ایم که در میان سکوت رسمی چنین اهانتی به خبرنگاران ما می‌شود؟
یولا یعقوبیان، خبرنگار لبنانی در واکنش به این توهین وقیحانه فرستاده آمریکا گفت: این اهانت‌ها از جایگاه مطبوعات و اصحاب رسانه لبنان نمی‌کاهد، بلکه میزان فروپاشی تصویر دیپلماسی غربی و سقوط آن در ابتدایی‌ترین قوانین احترام و ارتباطات دیپلماتیک را آشکار می‌کند.
این خبرنگار لبنانی تاکید کرد: فعالیت رسانه‌ای در لبنان علی رغم همه مشکلات همچنان ستون آزادی و صدای مردم است و این ذهنیت متکبرانه و رفتارهای تحقیرآمیز و توهین آمیز با اصحاب رسانه لبنان یک شکست اخلاقی و دیپلماتیک آشکار برای غربی‌هاست.
خشم اصحاب رسانه از موضع انفعالی دولت لبنان مقابل وقاحت آمریکا
اصحاب رسانه لبنان با محکوم کردن رفتار غیر متمدنانه و گستاخانه نماینده آمریکا سوال کردند: آیا یک مسئول آمریکایی می‌تواند در واشنگتن با خبرنگاران به روشی که تام باراک در بیروت با خبرنگاران لبنانی حرف زد، صحبت کند؟
ایناس کریمه، دیگر خبرنگار لبنانی هم به نوبه خود اظهار داشت: تام باراک نماینده آمریکا از بالاترین تریبون رسمی لبنان به خبرنگاران لبنانی درس تمدن و شهرنشینی داده و تهدید کرد که اگر فضا به هرج و مرج حیوانی تبدیل شود، آنجا را ترک خواهد کرد.
ببینید فرستاده آمریکا چگونه در میان سکوت تحقیرآمیز مقامات لبنانی به خبرنگاران کشور ما توهین کرد.
این خبرنگار لبنانی خطاب به مقامات کشورش گفت: آیا به اندازه‌ای به نقطه ای از تسلیم رسیده‌اید که در برابر رفتارهای توهین آمیز و تحقیرآمیز آمریکا نسبت به خودتان و هم میهنانتان زبانتان را قورت می‌دهید و ساکت می‌نشینید؟
شما یا باید تام باراک را مجبور به عذرخواهی رسمی کنید یا این وضعیت همچنان شاهدی بر فروپاشی شعارهای شما و افشای حقارت و سرسپردگی شماست.
یکی از کاربران نوشت: عدم آشنایی فرستاده آمریکا با ابتدایی‌ترین قواعد دیپلماسی، مسئله ساده‌ای نیست.
این لحظه را ثبت کنید؛ زیرا مردی که ادعا داشت به جای جنگ، راه حل‌های دیپلماتیک ارائه می‌دهد در آستانه اعلام شکست خود است.
حامی نسل کشی کودکان غزه به خبرنگاران لبنانی درس تمدن می‌دهد!
یک کاربر دیگر هم گفت: تام باراک از کاخ ریاست جمهوری لبنان به کل منطقه توهین می‌کند و رفتار خبرنگاران لبنانی را حیوانی می‌داند، پس کشتار کودکان، پزشکان و امدادگران در غزه چه می‌شود؟
سوزاندن و گرسنگی دادن به زنان و کودکان در غزه چه می‌شود؟
آمریکا که با پول سلاح و رسانه‌ها از نسل کشی در غزه حمایت می‌کند چه می‌شود؟
همدستان این جنایات وحشیانه چه می‌شوند؟
آنها چه موجوداتی هستند؟
کاربران لبنانی تاکید کردند: مردم لبنان فداکاری و مقاومت خود را به نمایش گذاشتند و امروز فرستاده آمریکا آمده تا لبنانی‌ها را در خانه خودشان تحقیر کند و بسیار شرم آور است که هیچکس در سالن اعتراضی به این رفتار وقیحانه تام باراک نکرد.
از دولت لبنان سوال می‌کنیم که پس حاکمیت کجاست؟
کرامت کجاست؟.
فرستاده آمریکا ماهیت واقعی کشورش را به نمایش گذاشت
ابراهیم الموسویُ نماینده حزب الله در پارلمان لبنان و رئیس کمیته رسانه و ارتباطات پارلمان هم به نوبه خود رفتار وقیحانه تام باراک با خبرنگاران لبنانی را به شدت محکوم کرده و خواستار احضار و توبیخ سفیر آمریکا در لبنان برای حفظ آنچه که از کرامت این کشور باقی مانده است، شد.
ابراهیم الموسوی، با صدور بیانیه‌ای به این منظور تاکید کرد: ما هرگز از منطق تکبر و تحقیر آمریکایی که توسط تام باراک، فرستاده این کشور علیه خبرنگاران لبنانی در کاخ ریاست جمهوری ابراز شد و توهین بزرگی که به آنها روا داشت، تعجب نکردیم.
در واقع این فرستاده آمریکا با صداقت کامل، واقعیت کشورش و جوهره فلسفه وحشیانه و تجاوزگرانه که بر اساس آن بنا شده را به نمایش گذاشت.
وی افزود: دولتی که بر اساس منطق زور و تجاوز بنا شده، نمایندگانش تنها می‌توانند عملکردی مشابه آنچه که از این فرستاده آمریکا دیدیم و شنیدیم ارائه دهند.
اما نکته تعجب آور واقعی برای ما عملکرد مسئولان رسانه‌ای در کاخ ریاست جمهوری لبنان بود که کمترین کاری برای احترام به جایگاه رسانه، ارزش انسانی و کرامت ملی و احترام به متخصصان رسانه که مفاهیم آزادی و دموکراسی را تثبیت می‌کنند، انجام نداده و فرستاده آمریکا را اخراج نکردند.
نماینده مذکور حزب الله تصریح کرد: اولین وظیفه مقامات لبنانی با همه ارکان و وزارتخانه‌های مربوطه به ویژه وزارت اطلاع رسانی و امور خارجه، احضار فوری سفیر آمریکا، توبیخ او و اعتراض به توهین آشکار نماینده کشورش به لبنان و لبنانی‌هاست.
همچنین نیروها، احزاب و شخصیت‌های مدافع حاکمیت، آزادی و استقلال که همواره مواضع ملی شرافتمندانه‌ای اتخاذ کرده‌اند، باید این بار هم برای عزت کشور و شهروندان خود قیام کنند و در برابر حماقت نمایندگان قیمومیت آمریکا ساکت نباشند.
ابراهیم الموسوی در ادامه تاکید کرد: ما نمی‌توانیم این نکته را نادیده بگیریم که تضییع حاکمیت ملی و عزت لبنانی‌ها همچنان ادامه دارد و قیمومیت آمریکا در تمامی سطوح در حال افزایش است.
آنچه لازم است، این است که طرف‌های مربوطه فوراً اوضاع را اصلاح کنند و ابتکار عمل را برای اتخاذ اقدامات مناسب جهت حفظ آنچه که از عزت و میهن باقی مانده است، به دست بگیرند.
از طرف دیگر، اتحادیه سردبیران مطبوعات لبنان هم به نوبه خود با صدور بیانیه‌ای در واکنش به این رفتار وقیحانه تام باراک اعلام کرد: کمترین چیزی که می‌توان در مورد این رفتار گفت، این است که خارج از مرزهای نزاکت و دیپلماسی بوده و حتی تاسف بارتر از آن، این است که چنین رفتاری از سوی فرستاده یک قدرت بزرگ صورت گرفته است.
این موضوع کاملاً غیرقبول و بسیار سزاوار سرزنش است.
این در حالی است که دولت لبنان در برابر این رفتار وقیحانه نماینده واشنگتن، به صدور یک بیانیه کوتاه و صرفاً ابراز تاسف بسنده کرد.
در بیانیه دفتر ریاست جمهوری لبنان به این منظور آمده است: ما از سخنانی که امروز ناخواسته توسط یکی از مهمانان ما از طریق تریبون ما بیان شد متاسفیم و بر لزوم احترام مطلق به کرامت انسانی تاکید داریم!
انتهای پیام/