خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 05 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تجارت جهانی گندم تا سال ۲۰۲۶ حدود ۳ درصد افزایش می‌یابد

مهر | اقتصادی، بازار | چهارشنبه، 05 شهریور 1404 - 10:46
شورای بین‌المللی غلات پیش‌بینی کرده است که تجارت جهانی گندم تا پایان سال ۲۰۲۶ میلادی ۳ درصد افزایش پیدا کند.
جهاني،درصد،بازار،كاهش،افزايش،كشاورزي،ذخاير،توليد

به گزارش خبرگزاری مهر، کتایون شمشادی، مدیر گروه سیاست‌های کشاورزی مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی امروز در چهاردهمین نشست کارگروه تنظیم بازار کالاهای کشاورزی با ارائه گزارشی درباره تحولات بازارهای خارجی گفت: شورای بین‌المللی غلات پیش‌بینی کرده است که تجارت جهانی گندم تا پایان سال ۲۰۲۶، ۳ درصد افزایش پیدا کند.
وی در توضیح وضعیت بازار جهانی گندم اظهار کرد: چشم‌انداز تولید جهانی حدود ۸۶ میلیون تن افزایش یافته است و علاوه بر آن، پیشرفت مذاکرات صلح اوکراین و احتمال از سرگیری صادرات این کشور می‌تواند فشار بر قیمت جهانی را کاهش دهد.
وی ادامه داد: شرایط برداشت در ایالات متحده نیز مطلوب و بالاتر از انتظارات ارزیابی شده است.
مدیر گروه سیاست‌های کشاورزی مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی درباره آخرین گزارش از بازار جهانی برنج گفت: پیش‌بینی می‌شود به دلیل شرایط مساعد آب و هوایی و افزایش تولید، قیمت جهانی برنج ۱۱ درصد کاهش و ذخایر جهانی این محصول یک درصد افزایش یابد.
وی درباره تحولات بازار جهانی ذرت نیز تصریح کرد: شرایط آب و هوایی و کاهش برداشت در آرژانتین موجب نوسان بازار شده است و با این حال پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۶ تولید جهانی ذرت ۴ درصد، مصرف ۲ درصد و تجارت یک درصد افزایش یابد.
این مسئول ادامه داد: در هند نیز تولید ذرت با رشد ۱۹ درصدی به ۳۵ میلیون تن خواهد رسید.
وی با اشاره به تحولات بازار جو گفت: بازار جو با کاهش مصرف جهانی و رشد ۶ درصدی ذخایر تا سال ۲۰۲۶ روبه‌رو خواهد شد.
شمشادی اذعان کرد: در بازار سویا نیز به دلیل کاهش تقاضای چین برای واردات از آمریکا و تمایل این کشور به خرید از برزیل، چشم‌انداز صادرات آمریکا تضعیف شده است.
وی افزود: بر اساس برآوردها، ذخایر جهانی سویا یک درصد کاهش و تجارت آن ۲ درصد افزایش خواهد داشت.
به گفته شمشادی، شورای بین‌المللی غلات پیش‌بینی کرده است ذخایر جهانی غلات تا پایان سال ۲۰۲۶ حدود ۲ درصد کاهش پیدا کند.