خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 04 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اصل ماجرای ازدحام شبانه مقابل سفارت چین چه بود؟

اعتماد | همه | سه شنبه، 04 شهریور 1404 - 15:59
برخلاف برخی تحلیل‌های زودهنگام و سطحی، علت اصلی ازدحام موقت در مقابل سفارت چین، یک پدیده کاملاً قابل توضیح و منطقی بود که از تلاقی سه عامل اصلی نشأت می‌گرفت.
چين،سفارت،كنسولي،روزه،اصلي،تعطيلي،پديده،فصل،جنگ،تهران،تلاقي، ...

برخلاف برخی تحلیل‌های زودهنگام علت اصلی ازدحام موقت در مقابل سفارت چین، یک پدیده کاملاً قابل توضیح و منطقی بود که از تلاقی سه عامل اصلی نشأت می‌گرفت.
کد خبر: 732050 | ۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۱۵:۵۶:۳۸
اخیرا انتشار تصاویری از صف‌های طولانی در مقابل بخش کنسولی سفارت چین در تهران، بهانه‌ای برای گمانه‌زنی‌های متعدد در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی فراهم آورد.
تا جایی که برخی از اخبار ایجاد شائبه در روابط راهبردی تهران و پکن، آن هم در آستانه سفر رئیس جمهور کشورمان به چین، دنبال می‌کردند.
اما پیگیری‌های اعتمادآنلاین نشان می‌دهد که پدیده پیش آمده، مسئله‌‌ای اداری و کنسولی بود که در رسانه‌ها بعضا به عنوان یک بحران دیپلماتیک بازنمایی می‌شد.
برخلاف برخی تحلیل‌های زودهنگام علت اصلی ازدحام موقت در مقابل سفارت چین، یک پدیده کاملاً قابل توضیح و منطقی بود که از تلاقی سه عامل اصلی نشأت می‌گرفت:
1.
انباشت درخواست‌ها در پی تعطیلی بخش کنسولی در جریان جنگ ۱۲ روزه: شماری از سفارتخانه‌های خارجی مستقر در تهران، در جریان جنگ ۱۲ روزه، فعالیت‌های عمومی خود از جمله خدمات کنسولی را به طور موقت محدود یا متوقف کردند.
سفارت چین نیز این رویه را در پیش گرفت.
این تعطیلی، به طور طبیعی منجر به انباشت و تراکم درخواست‌های صدور روادید شد.
برخی منابع همچنین اعلام کرده‌اند که بخش کنسولی سفارت چین نزدیک به دو ماه پس از جنگ ۱۲ روزه تعطیل بوده و بخش عمده ازدحام جمعیت در صف‌ها ناشی از همین تعطیلی طولانی بوده است.
2.
همزمانی با فصل بازگشت دانشجویان: با عادی شدن شرایط و بازگشایی بخش کنسولی، حجم بالای درخواست‌های معوقه به یکباره به سفارت مراجعه کردند.
نکته‌ کلیدی آن است که این بازه زمانی با فصل بازگشت هزاران دانشجوی ایرانی به دانشگاه‌های چین مصادف بود.
این تقاضای فصلی بالا توسط دانشجویان همچنین، با درخواست‌های متراکم شده‌ ناشی از دوره جنگ ۱۲ روزه، تلاقی پیدا کرد و منجر به افزایش طبیعی و موقتی مراجعات شد.
3.
علاوه بر این، برگزاری ایونت‌ها و نمایشگاه‌های واردات و صادرات چین (Canton Fair) نیز بر حجم بالای سفرها و مراجعات شهروندان ایرانی نیز بی‌تأثیر نبوده است.
لذا عادی شدن اوضاع و کاهش تعداد نفرات در صف‌ها در روزهای بعد، شاید بهترین نشانه برای این باشد که مسئله صرفاً یک چالش فنی و لجستیکی کوتاه‌مدت بوده و فاقد هرگونه جنبه‌ سیاسی بوده است.
گفتنی است اسماعیل بقائی»، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، روز سه‌شنبه در نشست خبری خود، ضمن اشاره به قدیمی بودن تصاویر منتشر شده، علت اصلی را «تراکم روادید» پس از تهاجم رژیم صهیونیستی دانست.
او در این باره گفت: «سفارت چین جدی پیگیر موضوع بوده و اطلاع دارم این موضوع را حل و فصل کردند.»
همچنین همزمان «مهدی سنایی»، مشاور سیاسی رئیس جمهور، نیز روز دوشنبه با «زونگ پیوو»، سفیر چین در تهران، دیدار کرد.
سنائی پس از دیدار در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به بیان توضیحات سفیر چین در این خصوص پرداخت.
سفیر چین در این دیدار ضمن «نادر» خواندن این اتفاق، دلایل این پدیده را «انباشت درخواست‌های تعطیلی دوره دفاع ۱۲ روزه و انتقال آن به مردادماه و همزمانی با فصل بازگشت دانشجویان» عنوان کرده و بر عادی شدن روال صدور ویزا تأکید کرده بود.