خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 04 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازی روانی نتانیاهو با کارت آب؛ واقعیت یا توهم؟

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 04 شهریور 1404 - 14:53
اظهارات اخیر نتانیاهو در زمینه کمک به ایران در حل بحران آب در حالیست که وضعیت تنش آبی در اسرائیل بسیار شدیدتر از ایران است و این ادعا تنها جنگ روانی و عملیات رسانه ای علیه ایران است.
آب،ايران،اسرائيل،تنش،دشمن،آبي،بحران،منابع،قرار،رواني،رژيم،عم ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، اظهارات اخیر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره «کمک به ایران در حل بحران آب» بیش از آنکه منعکس‌کننده دغدغه واقعی باشد، بخشی از جنگ روانی و عملیات رسانه‌ای دشمن علیه ایران است.
بررسی دقیق شاخص‌ها و آمارهای جهانی نشان می‌دهد که وضعیت تنش آبی در اسرائیل از ایران شدیدتر و بحرانی‌تر است.
ایران در شاخص تنش آبی مؤسسه منابع جهانی (WRI) در سطح خیلی بالا قرار دارد و هر سال حدود 81.29 درصد منابع آب تجدیدپذیر خود را برداشت می‌کند.
با این حال ایران در این شاخص رتبه چهاردهم جهانی است اما وضعیت رژیم اسرائیل بحرانی‌تر است.
اسرائیل در رتبه نهم تنش آبی جهان قرار دارد و امتیاز 4.83 از 5 را کسب کرده است و میزان برداشت منابع تجدیدپذیر آب در سرزمین‌های اشغالی 95.94 درصد است.
تفاوت آشکار شدت تنش آبی رژیم صهیونیستی نسبت به ایران حتی با جمعیت کمتر و مساحت کوچک‌تر، فاصله قابل توجه و تأملی ایجاد کرده است.
اسرائیل با تغییرات شدید آب و هوایی و خشکسالی‌های مکرر از سال 2013 با بحران پیچیده‌ای مواجه شده است.
گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد که منابع طبیعی مانند رودخانه‌ها و دریاچه‌ها در پایین‌ترین سطح طی 100 سال گذشته قرار دارند.
برای مقابله با این بحران، کارخانه‌های آب‌شیرین‌کن در سواحل مدیترانه احداث شده‌اند که 70 تا 80 درصد آب آشامیدنی را تأمین می‌کنند.
همزمان میلیون‌ها فلسطینی در غزه از دسترسی به آب شرب محروم هستند، که نشان‌دهنده بحران عمیق انسانی و محدودیت منابع در داخل اسرائیل است.
در رتبه‌بندی 10 کشور نخست دارای بیشترین تنش آبی نام‌های کویت، قبرس، عمان، قطر، بحرین، لبنان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، اسرائیل، مصر دیده می شود .
از این رو، ادعای اسرائیل درباره کمک به ایران در حالی مطرح می‌شود که سرزمین‌های اشغالی با بحران شدید آب روبه‌روست و بخش عمده آب مصرفی آن از طریق آب‌شیرین‌کن ها تأمین می‌شود.
این ادعا یک مانور رسانه‌ای و عملیات روانی دشمن است که با هدف انحراف افکار عمومی و ایجاد تصویر کاذب از ضعف ایران انجام می‌شود.
در زمانی که متاسفانه نظاره‌گر ضعف‌های فاحش در حوزه اطلاع رسانی و‌ پدافند غیرعامل کشور هستیم؛ جامعه ایرانی باید هوشیار باشد، اطلاعات و اخبار را راستی‌آزمایی کند و مانع نفوذ ذهنی عملیات روانی دشمن شود تا واقعیت‌ها و مدیریت کشور را مخدوش سازد.
تجربه‌های گذشته نشان داده‌ که دشمن در شرایط مشکلات داخلی، با تولید اخبار و سناریوهای کاذب، تلاش می‌کند ذهن افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهد.
چون واقعیات ورای ادعا و توهمات دشمن خارجی است.
یادداشت: فرزاد پورمرادی
انتهای پیام/