خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 04 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قالیباف: طرح‌هایی که اصول قانونگذاری را رعایت نکرده‌اند اعلام وصول نمی‌شوند - تسنیم

تسنیم | سیاسی | سه شنبه، 04 شهریور 1404 - 09:53
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر نماینده شاهین شهر مبنی بر اینکه باید طرح های با 15 امضا در مجلس اعلام وصول شود، گفت: طرح هایی که اصول قانونگذاری و اصل تدوین و تنقیح قوانین را رعایت نکند، اعلام وصول نمی شود.
مجلس،قانون،وصول،اعلام،طرح،قانونگذاري،تذكر،رعايت،نمايندگان،بن ...

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با استناد به ماده 127 قانون آیین نامه داخلی مجلس خطاب به هیئت رئیسه مجلس گفت: طرح‌های قانونی با 15 امضا و ذکر نام می‌تواند فرآیند قانونگذاری را طی کند.
وی افزود: نمایندگان مجلس بر اساس بررسی نیازهای جامعه، طرح نوشته و این طرح ها در سامانه بارگذاری شده است اما اعلام وصول نمی شود.
از هیئت رئیسه میخواهم که اجازه دهد طرح ها اعلام وصول شود و در کمیسیون های تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: اینکه از اعلام وصول طرح های نمایندگان جلوگیری شود، کار درستی نیست.
در این راستا حق نمایندگان ضایع شده و لازم است که این موضوع مورد توجه قرار گیرد.
قالیباف در پاسخ به تذکر نماینده شاهین شهر با رد این تذکر گفت: این موضوع را بارها تذکر داده‌ایم و دوستان دیگر هم در این خصوص بارها مراجعه کرده‌اند، که چرا شما مانع اعلام وصول طرح‌ها می‌شوید، در این رابطه باید بگویم که اولا در این خصوص سیاستهای قانونگذاری باید رعایت شود که 17 بند سیاستهای ابلاغی است.
یکی از کارهای اولویت دار که باید در مجلس پیگیری و عملیاتی شود، قانون نحوه قانونگذاری برای تحقق این سیاستها است که متاسفانه صحن به کلیات آن بر اساس یک برداشت غلط رای نداد.
وی افزود: نمایندگان اظهار دارند که مراجع دیگری هستند که در حال قانونگذاری می باشند در حالیکه در قانون اساسی تنها مرجع قانونگذاری، مجلس شورای اسلامی است.
متاسفانه کلیات طرح رای نیاورد که می خواست این مورد را پیگیری و حل و فصل کند که قطعا باید این مسئله را انجام دهیم و جزء اولویت هم است.
البته این موضوع مجددا به صحن خواهد آمد و من به وقت خودش توضیح خواهم داد.
رئیس مجلس اضافه کرد: ما بر اساس سیاست‌های کلی، بند 9 رعایت اصول قانوگذاری و قانون نویسی و بند 11 تعیین سازوکارها از سوی مجلس را باید پیگیری کنیم.
براساس ماده 4 قانون تدوین و تنقیح قوانین، ما مکلفیم که در مجلس، دولت و شورای عالی استان ها موارد را رعایت کنیم تا قانون ها متضاد نبوده و خلاف سیاست ها نباشد.
وقتی نماینده طرحی را ارائه می کند که این اصول را رعایت نمی کند، ما نمی توانیم آن طرح را اعلام وصول کنیم.
بطور حتم این بحث باید دنبال شود.
اینکه 15 نفر طرحی را امضا کرده و بیاورند و هر چه بود اعلام وصول شود، مغایر با قانون تدوین و تنقیح قوانین است..
انتهای پیام/