مبادلات تجاری کردستان به 2.7 میلیارد دلار رسید
ناظر گمرکات کردستان گفت: در پنج ماهه نخست سال جاری میزان مبادلات تجاری از گمرکات استان دو میلیون و 83 هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و 744 میلیون دلار بوده است.

فرامرز امیدی، ناظر گمرکات کردستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره آمار میزان واردات و صادارت تجاری اظهار کرد: در پنج ماهه نخست سالجاری میزان مبادلات تجاری از گمرکات استان دو میلیون و 83 هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و 744 میلیون دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5 درصد رشد داشته است.
وی افزود: از این میزان مبادلات، 672 هزار تن کالا به ارزش بیش از 518 میلیون دلار کالای صادراتی بوده که 514 هزار تن آن به ارزش 212 میلیون دلار از گمرکات استان صادر شده که از نظر ارزشی 10 درصد و از لحاظ وزنی 8 درصد رشد داشته است.
ناظر گمرکات کردستان میزان کالای واردات قطعی و برون موقت از کمرگات استان را 56 هزار و 760 تن به ارزش 310 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: از این مقدار 12 هزار و 287 تن به ارزش 137 میلوین دلار واردات قطعی بوده که از نظر ارزشی 70 درصد و از نظر وزنی 15 درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: گمرک باشماق به عنوان سومین مرز ترانزیتی کشور فعالیت داشته و در پنج ماهه نخست سالجاری مبادلات تجاری یک میلیون و 324 هزار تن کالا تجارت مرزی به ارزش یک میلیارد و 802 میلیون بوده که از نظر قبلی 15 درصد کاهش داشته است.
علت این کاهش محدودیتهای ترانزیتی و ارسال کالا در جنگ 12 روزه بود.
امیدی اضافه کرد: از این مقدار 296 هزار تن کالاهای ترانزیتی بوده که از مرز باشماق به کشور عراق صادر شده و از نظر وزنی 32 درصد رشد داشته است.
وی درباره آخرین وضعیت طرح ساماندهی مرز باشماق یادآور شد: گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی کشور، متولی اجرای قوانین گمرکی بوده و راهداری متولی اجرای زیرساختهاست.
ناظر گمرکات کردستان با اشاره به اجرای قانون ساماندهی مبادلات مرزی، عنوان کرد: این استان بیشترین ظرفیت را در بین استانهای مرزی داشته و حدود 30 درصد از واردات کالا به میزان 540 میلیون دلار از کردستان بوده است.
امیدی اذعان داشت: در حال حاضر سه بازارچه غیررسمی خانم شیخان مریوان، مله خورد سروآباد و سیرانبند بانه در استان فعال هستند و در پنج ماهه نخست سالجاری 9 میلیون دلار واردات کالا از این مسیرها صورت گرفته که از نظر ارزشی 4 درصد و از لحاظ وزنی 180 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
انتهای پیام/481/.