خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 02 شهریور 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چرا به همه مردم یارانه نقدی پرداخت شد؟

تسنیم | اقتصادی | یکشنبه، 02 شهریور 1404 - 09:53
معاون اسبق سازمان برنامه و بودجه ماجرای پرداخت یارانه نقدی به همه مردم را تشریح کرد.
هدفمندي،قانون،اقتصادي،مجلس،قرار،89،نهايتاً،آزادسازي،بدهيم،راضي

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی عسگری درباره سیاست‌گذاری‌ها در حوزه هدفمندسازی یارانه‌ها گفت:من از طراحان قانون هدفمندی یارانه‌ها بودم، در آن زمان قرار شد ظرف 5 سال نرخ بنزین آزادسازی شود قانون از سال 89 اجرا شد وقتی اجرای آن آغاز شد تمام تصمیم‌سازی‌های مربوطه در شورای اقتصاد انجام می‌شد سپس نمایندگان مجلس با این قانون مخالفت کردند رئیس جمهور وقت هم با انتقال تصمیم‌گیری‌ها به مجلس موافقت کرد و نهایتاً این شد که از سال دوم اجرا، دیگر چیزی به اسم هدفمندی یارانه‌ها نداریم و به ناکارآمدترین وجه در حال اجرای آن هستیم، روش فعلی بدترین وجه برای راضی کردن مردم است که پولی را از جایی برداریم و به مردم بدهیم.
معاون سابق سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: سالی که قرار بود یارانه‌ها تصویب شود، از مردم در قالب فرم‌های کاغذی نظرسنجی کرده بودیم تا دارایی‌های خود را معرفی کنند ما این نتایج را به مرکز آمار دادیم، اما رئیس وقت مرکز آمار نتایج آن را قبل از برنامه‌ریزی منتشر کرد؛ نتیجه این شد که برنامه‌ریزی به هم ریخت و مجبور شدیم به همه یارانه بدهیم هنوز هم جرأت نکرده‌ایم دهک‌های مرفه را تفکیک کنیم.
من اگر امروز رئیس‌جمهور بودم به همان سیاست سال 89 برمی‌گشتم که قرار بود سالی 20 درصد نرخ حامل‌های انرژی افزایش یابد؛ با این حساب الان بنزین لیتری 20 هزار تومان بود نه 1500 تومان.
کارشناس اقتصادی یادآور شد: ما در ایران مدیری که به عقب برگردد و سیاست‌های اشتباه را جبران کند، نداریم و فقط همان سیاست‌های موجود را به پیش می‌بریم.
هدفمندی یارانه‌ها اگر با این شیوه ادامه یابد بار سنگینی هر ساله بر عهده دولت می‌گذارد نهایتاً هم نه دولت راضی است نه مجلس نه مردم.
باید نظام پرداخت یارانه‌ها به سمت نظام تأمین اجتماعی حرکت کند و پس از شناسایی خانوارهای نیازمند، به صورت تأمین اجتماعی از خانواده‌ها حمایت کنیم همه دستگاه‌های پرداخت‌کننده یارانه مانند هدفمندی و کمیته امداد و بهزیستی تجمیع شود.
امروز در مسیری هستیم که کاری که انجام می‌دهیم اصلاً اقتصادی و هدفمند نیست یک‌سوم بودجه کشور را می‌بلعد، ولی حامل‌های انرژی آزادسازی نشدند.
انتهای پیام/