دانشگاه در قبال هنجارها و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی نقش بهسزایی دارد
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دانشگاه در قبال هنجارها و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی نقش بهسزایی دارد، تصریح کرد: دانشگاه علامه طباطبایی در رفع ناهنجاریها قطعاً میتواند گرهگشا باشد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دانشگاه در قبال هنجارها و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی نقش بهسزایی دارد، تصریح کرد: دانشگاه علامه طباطبایی در رفع ناهنجاریها قطعاً میتواند گرهگشا باشد.
به گزارش ایسنا، اساتید رشتههای مختلف دانشگاه در نشستی که به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه و در دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد، دور هم جمع شدند و درباره «مسئولیت دانشگاه در قبال هنجارها و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی با تاکید بر راهبردها و اقدامات عملیاتی» به بحث و گفت وگو نشستند.
حجتالاسلام اکبری اقدم مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی در نشست هم اندیشی استادان این دانشگاه با اشاره به آیاتی که در تفسیر المیزان آمده است، گفت: در این آیات که مربوط به محکم گرفتن امورات است، علامه طباطبایی میفرماید: «اگر کسی میخواهد تصمیم محکمی بگیرد، باید «علماً و عملاً» تصمیم بگیرد.
هم تصمیم متأثر از علم پیشینش باشد و هم عمل با آن تصمیم همراه باشد.»
وی در ادامه این نشست با اشاره به مطرح شدن بحث رفع آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی در دستگاههای مختلف، ادامه داد: همه، این دغدغه را در زمینۀ ناهنجاریهایی که بعضاً وجود دارد، داریم.
به همین دلیل به این نتیجه رسیدیم که این نشست را برگزار کنیم تا نظرات استادان را بپرسیم و بتوانیم از این پیشنهادها و راهبردها به یک بستۀ سیاستی برسیم.
حجت الاسلام اکبری اقدم با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرده که دانشگاهها هم باید سیاستهای خاص خود را در مواجهه با ناهنجاریها اتخاذ کنند، تصریح کرد: در مواجهه با ناهنجاریها حتماً حضور جدی، گسترده و همه جانبه لازم است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: اگر قرار است افرادی که بهخوبی هنجارها را رعایت میکنند تشویق شوند، حرکت جدی و جمعی لازم است.
اگر قرار است با ناهنجاریها و کسانی که از هنجارها عبور میکنند، برخورد شود، باید برخورد لازم شود.
وی در ادامه از اساتید خواست تا نظرات خود درباره اینکه در مواجهه با افراد ناهنجار باید چه تصمیمی گرفت و چه رفتاری داشت، را ارائه دهند و خاطرنشان کرد: این تصمیمها میتواند، فرهنگ سازی، حرکتهای سلبی غیر ایجابی و… را شامل میشود.
وی در ادامه با اشاره به بیانیه گام دوم رهبر انقلاب اظهار کرد: رهبری در این بیانیه تعبیر «خودسازی» را دارند.
ایشان میفرمایند که گام دوم عبارت از خودسازی است.
خودسازی در فرمایشات ایشان هم به لحاظ فردی، هم به لحاظ جمعی و گروهی و هم به لحاظ اجتماعی است.
اکبری اقدم افزود: رهبری در سیر حرکتی از انقلاب تا تمدن نوین اسلامی میفرمایند که هم برای دولت اسلامی، هم برای جامعه اسلامی، هم برای نظام اسلامی وزن بهخصوصی قائلند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: در جلسهای از رهبر انقلاب سوالی دربارۀ تأکیدات ایشان مبنی بر افزایش جمعیت شد، اینکه آیا دربارۀ تعلیم و تربیت این جمعیت هم فکری شده است؟
رهبری در آن جلسه ضمن تاکید بر ساحتهای فردی و خانوادگی، بر بحث جامعه، نظام، دستگاهها و سازمانها فرمودند که همه به نوعی در این امر سهیم هستند.
بخشی از این کار به ساختار و قوانین ارتباط دارد.
بخشی به استادان و دانشگاهها ارتباط دارد.
بخشی به تشکلها و کانونهای فرهنگی ارتباط دارد.
بخشی هم به مسئولان دانشگاه ارتباط دارد.
وی تاکید کرد: در سطح جامعه هم به همین ترتیب است.
باید یک اتفاق جدی بیفتد و آن آیه از قرآن را شامل شویم که در مواجهه با هنجارها و ناهنجاریها تصمیم جدیای بگیریم.
اکبری اقدم تصریح کرد: بنا داریم این نشستها را در قالب بیانیه گام دوم انقلاب و در قالب مباحث اخلاق و معنویت، هنجارها و ناهنجاریها و جامعه اسلامی ادامه دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه در قبال هنجارها و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی نقش بسزایی دارد، تصریح کرد: دانشگاه علامه طباطبایی در رفع ناهنجاریها میتواند قطعاً گره گشا باشد.
اکبری اقدم در ادامه با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در دیدار دانشگاهیان که فرمودند: «شما دانشگاهیان باید تبیین علمی و منطقی داشته باشید» اظهار داشت: به نظر بنده منظور رهبر انقلاب بیشتر خطاب به دانشگاهیان حوزه علوم انسانی بوده است.
وی تاکید کرد: امید است با ارائه راهبردهای عملی استادان علوم انسانی، هنجارها و ناهنجاریهای فرهنگی در داخل و خارج دانشگاه برطرف شود.
وی در خاتمه گفت: ما در نظر داریم خروجی این نشست و تصمیمها و پیشنهادهای ارائه شده در آن به دستگاههای مرتبط اجرایی و همچنین خود دانشگاه ارائه شود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در این نشست جمعی از اساتید رشتههای مختلف اعم از خرمشاد، کاشانی، لطیفی، برزگر، اسماعیلی و… حضور داشتند و حدود ۳۰ تن از اساتید و مدعوین حاضر در جلسه حدود ۴ ساعت درباره موضوع نشست (مسئولیت دانشگاه در قبال هنجارها و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی با تاکید بر راهبردها و اقدامات عملیاتی) به بحث و گفتوگو و تبادل آرا و نظرات پرداختند.
انتهای پیام