خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 30 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر کشاورزی: رشد کشاورزی از منفی 2.4 به مثبت 3.2 درصد رسید

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 30 مرداد 1404 - 15:13
به گفته وزیر جهاد کشاورزی، بخش کشاورزی تنها بخشی بود که توانست رشد منفی را جبران کند و بالاتر از اهداف برنامه هفتم، به رشد مثبت 3.2 درصد دست یابد.
كشاورزي،درصد،توليد،حمايت،دولت،كشور،محصولات،اشاره،كشاورزان،جه ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، غلامعلی نوری‌قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، ظهر امروز در جلسه شورای کشاورزی استان گیلان که با حضور نمایندگان مجلس و مسئولان استانی در سالن غدیر استانداری برگزار شد، با گرامیداشت هفته دولت و یاد شهدای دولت، گزارشی از عملکرد بخش کشاورزی کشور و برنامه‌های دولت در حمایت از تولید داخلی ارائه کرد.
وی با ابلاغ سلام رئیس‌جمهور به حاضران گفت: سال گذشته در اغلب محصولات کشاورزی شاهد افزایش تولید بودیم، به عنوان نمونه، تولید شیر خام 69 درصد، ماهیان خاویاری 5 درصد، پرورش ماهی در قفس 27 درصد، گوشت قرمز 12 درصد و سایر محصولات کشاورزی نیز رشد چشمگیری داشته‌اند.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی، بخش کشاورزی تنها بخشی بود که توانست از رشد منفی 2.4 درصدی به رشد مثبت 3.2 درصد برسد و در واقع بالاتر از برنامه هفتم که رشد 5/5 درصدی برای آن پیش‌بینی شده بود عمل کند، این دستاورد موجب شد سهم بخش کشاورزی در اقتصاد ملی یک درصد افزایش یابد.
نوری‌قزلجه با اشاره به بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی بیان کرد: در سال گذشته صادرات کشاورزی 32 درصد افزایش یافت و تراز تجاری کشاورزی کشور از منفی 11 میلیارد دلار به منفی 8 میلیارد دلار کاهش پیدا کرد؛ یعنی 3 میلیارد دلار بهبود در این بخش ایجاد شد، همچنین در چهار ماهه نخست امسال با وجود محدودیت‌ها، صادرات محصولات کشاورزی 10.6 درصد افزایش داشته است.
وی در ادامه به اهمیت توسعه بازارهای بین‌المللی اشاره کرد و افزود: با مذاکرات متعدد با کشورهایی همچون هندوستان، برزیل و فیلیپین مسیر صادرات محصولات ایرانی هموار شده است؛ به‌گونه‌ای که در برخی کشورها ورود میوه‌های ایرانی با جشن‌های مردمی همراه بوده است و این ظرفیت‌ها باید تداوم یابد تا کشاورزی داخلی ما تقویت و ارزآوری بیشتری نصیب کشور شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به سیاست دولت در حوزه واردات محصولات کشاورزی تصریح کرد: هدف ما حمایت واقعی از تولید داخلی است، در حوزه چای به‌طور جدی جلوی واردات بی‌رویه گرفته شد؛ به‌گونه‌ای که در سال‌های گذشته بیش از 110 هزار تن وارد می‌شد اما اکنون این رقم به 40 تا 45 هزار تن کاهش یافته است، همچنین موضوع چای سنواتی که بیش از دو دهه رها شده بود، در دولت چهاردهم ساماندهی شد.
نوری‌غزلجه با بیان اینکه در بخش برنج نیز بنا داریم با حمایت از کشاورزان و استفاده از ظرفیت استان‌های شمالی، نیاز کشور را به‌طور کامل از تولید داخلی تأمین کنیم، گفت: اگر امروز 55 درصد نیاز از داخل تأمین می‌شود، هدف‌گذاری کرده‌ایم که این رقم به 100 درصد برسد.
این سیاست به معنای خودکفایی در برنج و حمایت عملی از کشاورزان است.
وی به برنامه‌های دولت در حوزه دامپروری و واردات نهاده‌ها نیز اشاره کرد و افزود: برای حمایت از دامداران سنتی و واحدهای کشاورزی روستایی، زنجیره‌های تولید و صنایع تبدیلی تقویت می‌شوند، همچنین با ایجاد تشکل‌های تخصصی، بخشی از واردات نهاده‌های دامی توسط خود تولیدکنندگان انجام خواهد شد تا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، سود بیشتری نصیب کشاورزان و مصرف‌کنندگان شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت‌های باغبانی کشور بیان کرد: در حوزه زیتون، ایران جزو چهار کشور مهم تولیدکننده محسوب می‌شود و باید از این ظرفیت به‌صورت ویژه بهره‌برداری کنیم، سیاست ما این است که در کنار حمایت از تولید داخل، با تنظیم دقیق بازار، هم منافع کشاورزان و هم حقوق مصرف‌کنندگان حفظ شود.
انتهای پیام/