خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 30 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سختگیری سازمان غذا و دارو در کنترل محصولات تراریخته

مشرق | اجتماعی و حوادث | پنجشنبه، 30 مرداد 1404 - 05:06
رئیس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، از سختگیری در کنترل محصولات تراریخته که وارد کشور می شود، خبر داد.
تراريخته،محصولات،نظارت،محصول،ارزيابي،ورود،مصرف،پوراحمد،پايش،ايمن

به گزارش مشرق به نقل از ایفدانا، زهره پوراحمد گفت: تمامی محصولات غذایی تراریخته وارداتی بر اساس قانون ایمنی زیستی مصوب سال ۱۳۸۸ و آئین‌نامه‌های اجرایی آن، پیش از ورود به چرخه مصرف مورد ارزیابی، پایش و نظارت سختگیرانه قرار می‌گیرند.
وی با اشاره به وظایف وزارت بهداشت در حوزه محصولات تراریخته، افزود: هر محصول تراریخته باید پیش از ورود به کشور آزمایش‌های ژنتیکی را پشت سر بگذارد و شرکت واردکننده موظف است نوع ژن‌های اصلاح‌شده را اعلام کند.
این اطلاعات در آزمایشگاه‌های مرجع راستی‌آزمایی می‌شود و علاوه بر ژن‌های معرفی‌شده، ژن‌های غیرمجاز نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند.
پوراحمد ادامه دادد: صدور مجوز نهایی تنها در صورتی انجام می‌شود که ژن‌های تغییر یافته با فهرست ایمن اتحادیه اروپا و سایر مراجع معتبر جهانی مطابقت داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه این فرآیند نظارتی مانع ورود هرگونه محصول غیرایمن به کشور می‌شود، افزود: نمونه‌برداری و آزمون محموله‌ها در گمرک نیز بخش دیگری از نظارت است که با هدف اطمینان از صحت ادعای شرکت‌ها انجام می‌شود.
به گفته وی، سلامت مردم خط قرمز وزارت بهداشت است و هیچ محصولی بدون عبور از مراحل کنترل و پایش وارد چرخه مصرف نخواهد شد.
رئیس اداره نظارت و ارزیابی غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو، به ایمنی این محصولات اشاره کرد و گفت: محصولات غذایی تراریخته بر اساس شواهد علمی و ارزیابی نهادهای بین‌المللی معتبر خطری برای سلامت انسان ندارند.
ژن‌های دستکاری‌شده وارد بدن می‌شوند اما قابلیت تکثیر یا اثرگذاری بر عملکرد اندام‌ها را ندارند و تنها برای افزایش مقاومت در برابر آفات و تغییرات اقلیمی اصلاح شده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: اگر این محصولات ایمن نبودند، کشورهای پیشرفته‌ای همچون اتحادیه اروپا، آمریکا، چین، استرالیا و ژاپن مجوز مصرف آنها را صادر نمی‌کردند.
با این حال، سازمان غذا و دارو علاوه بر کنترل علمی و فنی، بر موضوع برچسب‌گذاری نیز نظارت ویژه دارد تا مصرف‌کنندگان از تراریخته بودن محصول مطلع شوند و بتوانند انتخاب آگاهانه داشته باشند.