خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 28 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

در جلسه شورای شهر زنجان چه گذشت؟

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 28 مرداد 1404 - 17:12
جلسه علنی شورای شهر زنجان با حضور شهردار زنجان برگزار شد.
زنجان،شهر،شوراي،اشاره،بيمه،موضوع،شهرداري،شورا،تأكيد،اسلامي،ت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم در زنجان، جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر زنجان با حضور شهردار زنجان، رئیس شورای شهر زنجان و اعضای شورای شهر و اصحاب رسانه برگزار شد.
منصور سلطانی محمدی، شهردار زنجان، ضمن تقدیر از تلاش‌های سرداران کرمی و عباسی، اظهار داشت: خدا را شاکریم که در دوران خدمت در شهرداری زنجان، تعاملات بسیار خوبی با نهادهای مختلف، به‌ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کنداشته‌ایم.
وی با اشاره به همکاری‌های ثمربخش با سپاه، افزود: در موضوعات مختلف شهری، از جمله بازگشایی معابر، شاهد همکاری بی‌نظیر سپاه بودیم.
به یاد دارم که بازگشایی یکی از معابر بدون کمترین حاشیه و با مشارکت فعال سپاه به انجام رسید.
شهردار زنجان با تأکید بر نقش مؤثر سپاه در حل مشکلات شهری، تصریح کرد: در بسیاری از موضوعات که سایر ارگان‌ها با مشکل مواجه بودند، سپاه همواره همراه و یاری‌گر ما بوده است.
این نقش ارزشمند، به‌ویژه برای نسل جوان که شاید از خدمات سپاه در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن اطلاع کافی ندارند، بسیار مشهود است.
سلطانی محمدی با قدردانی از زحمات سرداران کرمی و عباسی در شهر زنجان، بیان کرد: برکات حضور و فعالیت این بزرگواران برای همه همشهریان ما ملموس است و از خداوند متعال برای آن‌ها عزت و سلامتی مسئلت داریم.
تخلفات ساختمانی و حقوق شهروندی
در ادامه حسین حمزه‌لو پاک رئیس شورای شهر زنجان،با اشاره به موضوع جرایم ماده 100 و تخلفات ساختمانی، اظهار داشت: متأسفانه برخی افراد تمایل دارند بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای تخلف کنند، در حالی که این موضوع با حقوق 500 هزار نفر شهروند زنجانی در تضاد است.
وی تأکید کرد: شورا آماده شنیدن اعتراضات سازندگان و پیمانکاران است، اما حقوق عامه مردم نباید فدای منافع عده‌ای خاص شود.
وی افزود: رویکرد اعضای شورا در مورد ساخت و ساز، جلوگیری از تخلفات است.
پروژه‌های عمرانی
رئیس شورای شهر زنجان در ادامه به پروژه‌های عمرانی شهر اشاره کرد و گفت: پروژه احداث مجموعه تفریحی در محل قبرستان متروکه یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی است که با تلاش‌های شهرداری و شورای شهر به نتیجه رسیده و امیدواریم در یک سال آینده به بهره‌برداری برسد.
وی از کمیسیون شهرسازی و سایر مسئولین خواست تا با جدیت این موضوع را پیگیری کنند.
حمزه‌لو پاک همچنین به جابجایی کوی فاطمیه و افزایش اعتبار محور شهیدان کریمی اشاره کرد و گفت: برای جابجایی کوی فاطمیه حدود 50 میلیارد تومان در فاز اول اختصاص یافته و اعتبار محور شهیدان کریمی نیز افزایش خواهد یافت.
وی تکمیل پروژه سبزه‌میدان را از دیگر برنامه‌های مهم شهرداری و شورای شهر برشمرد و ابراز امیدواری کرد که این پروژه تا مهرماه به بهره‌برداری برسد.
مجوز به شهرداری برای خرید اقلام
رئیس شورای شهر زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به مجوز داده شده به شهرداری برای خرید اقلام مورد نیاز پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: مجلس به دولت اجازه داده که 10 درصد از اعتبارات پروژه‌ها برای خرید اقلام مورد نیاز همان پروژه‌ها استفاده شود و شورا نیز با این موضوع موافقت کرده است.
وی تأکید کرد که این اقدام می‌تواند به پیشبرد سریع‌تر پروژه‌ها کمک کند
در ادامه مهدی طالب، عضو شورای اسلامی شهر زنجان، با تأکید بر رویکرد بازدارندگی در برخورد با تخلفات ساختمانی، اظهار داشت: هدف ما این است که از وقوع تخلفات جلوگیری کنیم و اگر کسی پس از اخذ مجوزهای لازم، مجدداً مرتکب تخلف شود، با جرایم سنگین مواجه خواهد شد.
وی با اشاره به مصوبات ماده 5، گفت: اگر فردی مصوبه ماده 5 را دریافت کند و پس از آن، اقدام به اضافه بنا یا تغییر کاربری غیرمجاز نماید، جرایم به گونه‌ای اعمال خواهد شد که جنبه بازدارندگی داشته باشد.
طالب با انتقاد از برخی افراد که تمایل به تخلفات مکرر دارند، تصریح کرد: متأسفانه برخی افراد به دنبال این هستند که تخلفات بیشتری انجام دهند، اما ما با این رویکرد مخالفیم و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این اقدامات به کار خواهیم بست.
آتش‌نشانی زنجان نیازمند خودروهای CBRN
در ادامه سعید نجفی، عضو شورای اسلامی شهر زنجان، با اشاره به تجهیزات CBRN (شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و هسته‌ای) و لزوم آمادگی آتش‌نشانی برای مقابله با حوادث احتمالی، خواستار تخصیص خودروهای مناسب برای این تجهیزات شد.
وی با بیان اینکه مدتی پس از رونمایی از خودروی CBRN در استانداری زنجان، مشخص شد که تجهیزات بر روی خودرو نصب نشده و در انبار نگهداری می‌شود، گفت: پس از پیگیری‌ها، تجهیزات بر روی خودرویی نصب شد که کشش لازم را ندارد و این موضوع می‌تواند در زمان وقوع حوادث، مشکلاتی را ایجاد کند.
نجفی با تأکید بر اهمیت آمادگی برای مقابله با حوادث CBRN، اظهار داشت: تجهیزات CBRN برای دفاع پرتویی، شیمیایی و میکروبی تهیه شده و در مواردی نیز در شهر زنجان شاهد حوادثی بوده‌ایم که نیاز به استفاده از این تجهیزات بوده است.
وی افزود: در حادثه آلودگی در یکی از مدارس زنجان، آتش‌نشانان با حضور در محل حادثه، اقدامات لازم را انجام دادند، اما به دلیل عدم وجود خودروی مناسب، نتوانستند به طور کامل در عملیات شرکت کنند.
عضو شورای اسلامی شهر زنجان با درخواست از مسئولین ذی‌ربط، گفت: تقاضای ما این است که خودروهای مناسب، اعم از سبک و سنگین 10 تن، برای تجهیزات CBRN تهیه و به آتش‌نشانی تحویل داده شود تا در صورت وقوع حوادث، بتوانیم به بهترین شکل ممکن از جان مردم محافظت کنیم.
رانندگان باید نسخه‌ای از بیمه‌نامه خودرو در اختیار داشته باشند
جلال کرمی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به حادثه رانندگی اخیر و مشکلاتی که برای راننده حادثه‌دیده به وجود آمده، بر ضرورت ارائه نسخه‌ای از قرارداد بیمه تکمیلی و بیمه خودرو به رانندگان تأکید کرد.
وی با بیان اینکه در حادثه مذکور، حق راننده به دلیل عدم دسترسی به قرارداد بیمه تضییع شده است، گفت: متأسفانه در این مورد، راننده نسخه ای از قرارداد بیمه تکمیلی و بیمه خودرو در اختیار نداشت و این موضوع باعث شد تا در پیگیری مطالبات خود با مشکل مواجه شود.
کرمی با تأکید بر اهمیت آگاهی رانندگان از مفاد بیمه‌نامه، اظهار داشت: لازم است که از این پس، نسخه‌ای از قرارداد بیمه شخص ثالث، بیمه تکمیلی و بیمه بدنه خودرو به رانندگان ارائه شود تا در صورت بروز حادثه، بتوانند به راحتی از حقوق خود دفاع کنند.
وی افزود: این موضوع به ویژه برای رانندگانی که به صورت نوبتی از یک خودرو استفاده می‌کنند، اهمیت بیشتری دارد.
زیرا این رانندگان ممکن است از جزئیات بیمه‌نامه خودرو اطلاعی نداشته باشند.
کرمی در پایان با اشاره به اینکه تمامی خودروها باید دارای بیمه شخص ثالث باشند، خاطرنشان کرد: امیدوارم با ارائه نسخه‌ای از قرارداد بیمه به رانندگان، از تضییع حقوق آنان در حوادث رانندگی جلوگیری شود.
سازوکار جدید واگذاری مغازه‌های سبزه‌میدان اعلام شد
سمانه شاددل، معاون شهردار زنجان، با بیان اینکه پیش از این قرار بود مغازه‌ها به صورت «ایران کوچک» به اداره کل میراث فرهنگی واگذار شود، گفت: سازوکار قبلی به دلیل عدم موفقیت مزایده‌ها و آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته، اجرایی نشد.
پس از بررسی‌های مختلف، مشخص شد که صنوف صنایع دستی می‌توانند همسو و هم‌راستا با اهداف و عملکرد سبزه‌میدان قرار گیرند.
شاددل افزود: به همین منظور، چندین جلسه با صنف اتحادیه‌های صنایع دستی برگزار و موارد مدنظر آن‌ها نیز بررسی شد.
همچنین، یک کارشناس رسمی دادگستری از طریق سامانه سادا انتخاب و مغازه‌ها را با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، وضعیت بازار و اهداف سبزه‌میدان، مورد ارزیابی قرار داد.
معاون شهردار زنجان با اشاره به قیمت‌های کارشناسی ارائه شده توسط کارشناس رسمی، اظهار داشت: در این قیمت‌ها، شرایطی که شهرداری مدنظر داشت، لحاظ شده است.
همچنین، تخفیفاتی نیز برای متقاضیان در نظر گرفته شده است.
از جمله این تخفیفات می‌توان به تنفس شش ماهه در سال اول و سه ماهه در سال‌های دوم و سوم و همچنین افزایش 10 درصدی اجاره بها اشاره کرد.
شاددل در پایان تأکید کرد: هدف از این اقدامات، رونق بخشیدن به سبزه‌میدان و حمایت از صنایع دستی استان زنجان است.
برنامه‌های شورا به صورت سه ماهه تصویب و اجرا می‌شود
حجت الاسلام کاظم مجتهدی، عضو شورای اسلامی شهر زنجان، با اشاره به برنامه‌های مصوب، اظهار داشت: برنامه‌ها باید به صورت سه ماه به سه ماه در شورا به تصویب برسند و پس از انجام مراحل اجرایی، گزارش‌های سه ماهه اول، دوم و به همین ترتیب سوم و چهارم به شورا ارائه شود تا برای اجرا مشکلی وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به نامه شماره 26217 مورخ 21 شهرداری در خصوص اولویت‌بندی و تفکیک سهم مناطق چهارگانه از اجرای پروژه‌های مشارکتی، افزود: در کمیسیون عمران مقرر شد که بحث‌های مربوط به مساجد و مدارس به صورت ویژه انجام شود.
مجتهدی همچنین به نامه شماره 20-2389 مشاور مسئول امور مالی شورا در خصوص درخواست تمدید قرارداد با مبلغ 144 میلیون تومان برای یک سال و 60 ساعت کار اشاره کرد و گفت: “این موضوع در تاریخ 20/5/1404 با شماره 112-32 به تصویب رسیده است.
عضو شورای اسلامی شهر زنجان در ادامه با اشاره به نامه رئیس هیئت تطبیق شهرستان در خصوص مغایرت یک صورتجلسه مورخ 14/5/1444 از اعضای کمیسیون ماده 100 و کارکنان با رای دیوان عدالت و بخشنامه‌های ابلاغی وزارت کشور، توضیح داد: رای دیوان قبل از قانون جدید شوراها، حضور اعضای شورا که کارمند شهرداری هستند را در کمیسیون ماده 100 و ماده 77 منع کرده بود.
اما با توجه به اصلاح قانون جدید شوراها و مکاتبات انجام شده با دفتر امور فنی، این موضوع منتفی شده است.
چرا که اعضای فعلی کارمند شهرداری نیستند و به عنوان مأمور در شورای شهر حضور دارند.
وی در پایان پیشنهاد داد: باید در اسرع وقت بحث پیگیری از کمیته شورای حل اختلاف در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام/.