آیا مصرف حبوبات فشار خون را بالا میبرد؟
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: حبوبات منبع غنی فیبر، پروتئین و مواد معدنی مفید هستند که نهتنها موجب افزایش فشار خون نمیشوند، بلکه در کاهش و کنترل آن نقش دارند.

به گزارش مشرق، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گزارش دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت آمده است: بیشتر حبوباتی که برای غذای انسان استفاده میشوند، بین ۱۵ تا ۲۵ درصد وزن خشک را به صورت پروتئین دارند.
این تقریبا دو برابر بیشتر غلات و تقریباً یک سوم گوشت است.
سایر اجزای مهم حبوبات، کربوهیدراتها و نشاسته مقاوم و فیبر غذایی است.
افزایش مصرف حبوبات به عنوان غذای کامل با هزینه غلات، ممکن است منجر به افزایش دریافت پروتئین و فیبر و تغییر در نوع کربوهیدرات شود.
علاوه بر این، فراکسیونهای غنی از پروتئین و یا فیبر از حبوبات مانند سویا، ممکن است به عنوان مکمل برای افزایش قابل توجه پروتئین و یا فیبر مصرفی استفاده شوند.
بنابر این گزارش، حبوبات منابع بسیار خوب و غنی فیبر بوده و استفاده از آنها برای کاهش دادن فشار خون بالا موثر است.
همچنین وجود مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و کلسیم در حبوبات به کاهش اثرات منفی که سدیم بر فشار خون دارد، کمک کرده و به کاهش فشار خون منتج میشود.