خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 21 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سطح آب های زیرزمینی در شیراز از پنج به 500 متر رسیده است

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 21 مرداد 1404 - 13:30
فرماندار شیراز با اشاره به بحران آب، گفت: سطح آب های زیرزمینی در این شهرستان از سه متر در سال های گذشته هم اکنون به 300 متر و از پنج متر به 500 متر رسیده ،اما اقدام مؤثری مانند احداث گوراب در این شهر انجام نشده است.
منطقه،شيراز،اقتصادي،مديرعامل،سلامت،صنعتي،شهر،توسعه،دهكده،هكت ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سید علاءالدین کراماتی در دیدار با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز بر لزوم بازنگری در رویکردهای سنتی و پذیرش پدیده‌های نوین برای توسعه کشور، استان فارس و شهر شیراز تأکید کرد.
وی در راستای تحقق آرمان‌های دولت چهاردهم، بر ضرورت وفاق و هم‌افزایی برای توسعه پایدار اقتصادی شیراز و استان فارس نیز تأکید کرد.
فرماندار شهرستان شیراز با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان با برخورداری از زیرساخت‌های مناسب و معافیت‌های مالیاتی و گمرکی، بستر منحصربه‌فردی برای جذب سرمایه‌گذاری و رونق تولید فراهم کرده است، افزود: این منطقه می‌تواند به‌عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی جنوب کشور عمل کند.
کراماتی با اشاره به اهمیت پروژه‌های در حال اجرا مانند منطقه ویژه شهر سلامت، شهرک صنعتی غیر دولتی پارس، دهکده لجستیک و …..
خاطرنشان کرد: این طرح‌ها نه‌تنها به ایجاد اشتغال پایدار کمک می‌کنند، بلکه شیراز را به قطب سلامت و ترانزیت منطقه‌ای تبدیل خواهند کرد.
وی ادامه داد: سواحل 600 تا 700 کیلومتری خلیج‌فارس و اقیانوس هند، که حسرت دنیا را برانگیخته، برای سرمایه‌گذاری و گردشگری استفاده نمی‌شود.
اما صنایعی مانند فولاد و پتروشیمی در مناطقی که با کمبود آب مواجه اند توسعه یافته‌است که این اقدامات با هیچ عقل سلیم سازگار نیست.
فرماندار شیراز همچنین با بیان اینکه متاسفانه در موضوع گردشگری نتوانستیم موفق عمل کنیم، گفت: گردشگری می‌تواند درآمدی پاک و بدون آلودگی ایجاد کند، اما در این زمینه موفق نبوده‌ایم.
کراماتی طرح‌های فراغت و باغ‌شهرها را به دلیل کمبود آب و هزینه‌های بالای نگهداری مخازن، ناکارآمد دانست و گفت: این باغ‌ها مشکلاتی ایجاد کرده اند، در حالی که مردم تشنه‌اند.
وی با تأکید بر اقتصاد به عنوان یک ضرورت، گفت: اقتصاد زیربنا نیست، اما ضرورت است.
کشورهای اروپایی با انقلاب‌های علمی، صنعتی و روشنگری پله‌پله پیشرفت کردند، اما آثار دانشمندانی مانند ابن‌سینا و فارابی در زندگی مردم ما عینی نبود.
در مقابل، ابن خلدون با تجربه عملی، مقدمه‌ای کاربردی نوشت.
شرایط مساعد سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی شیراز
سعید مصفا مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز هم با اشاره به پتانسیل‌های منحصربه‌فرد منطقه ویژه اقتصادی شیراز، از جمله معافیت‌های مالیاتی و گمرکی، نزدیکی به فرودگاه بین‌المللی و وجود سه سایت صنعتی، سلامت و دانشگاهی، بر لزوم هم‌افزایی با نهادهای محلی برای تسریع در اجرای پروژه‌های توسعه‌ای تأکید کرد.
وی همچنین به پروژه‌های کلیدی مانند منطقه ویژه شهر سلامت شیراز با مساحت 1000 هکتار و دهکده لجستیک شیراز اشاره کرد که می‌توانند نقش مهمی در تحول اقتصادی منطقه ایفا کنند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز گفت: تا پیش از سال 1401، تعداد شرکت‌های فعال در منطقه ویژه اقتصادی شیراز 176 واحد بود که این تعداد اکنون به 232 واحد رسیده است.
وی با بیان اینکه رشد چشمگیر واحدهای تولیدی نشان‌دهنده شرایط مساعد برای سرمایه‌گذاری در این منطقه است، افزود: در حال حاضر بیش از 5 هزار نفر در واحدهای منطقه ویژه اقتصادی شیرازمشغول به کار هستند که این امر بیانگر وضع مطلوب اشتغال‌زایی است.
مصفا ادامه داد: برخلاف قطعی برق هفتگی در بسیاری از مناطق و نقاط صنعتی توانستیم زیرساخت‌های برقی منطقه تقویت کنیم و با اقداماتی مانند احداث پست 230 کیلو ولت و اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی، مشکل قطعی برق در آینده ای نه چندان دور به طور کامل در منطقه ویژه اقتصادی شیراز برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه شهرک صنعتی غیر دولتی پارس در کنار منطقه ویژه اقتصادی شیراز، گفت: این شهرک در مساحت 331 هکتار و در مجاورت منطقه ویژه اقتصادی شیراز احداث شده است و با توجه به اشباع شدن اراضی صنعتی در شیراز، نقش مهمی در جذب سرمایه‌گذاران و رونق اقتصاد و سرمایه گذاری خواهد داشت.
به گفته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز شهرک صنعتی غیر دولتی پارس باعث جلوگیری از پراکندگی سرمایه‌گذاری و تمرکز بر توسعه منطقه ویژه اقتصادی و سایت‌های زیر مجموعه می‌شود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز همچنین از راه‌اندازی دهکده لجستیک با مساحت 251 هکتار خبر داد و افزود: این دهکده در نزدیکی خط راه‌آهن و ایستگاه بارانداز قرار دارد.
وی تصریح کرد: ایجاد بندر خشک جهت مبادله و دپوی کالا و امکان انجام امور گمرکی و ترانزیت از مهم ترین اهداف راه اندازی دهکده لجستیک به شمار می‌رود.
مصفا با اشاره به اینکه مجتمع بین‌راهی 7 و نیم هکتار در ورودی منطقه ویژه اقتصادی شیراز شامل پمپ بنزین، گازوئیل، درمانگاه و آتش‌نشانی در حال احداث است که راه‌اندازی این پروژه سبب تسهیل در امور حمل و نقل و رانندگان می‌شود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز به سایت هزار هکتاری منطقه ویژه شهر سلامت و گردشگری به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های این منطقه اشاره کرد و گفت: اگرچه این پروژه از سال 98 با مشکلات اجرایی مواجه بود، اما از سال 1402 با همکاری دستگاه‌های مسئول احیا شد و هم‌اکنون در حال واگذاری به سرمایه‌گذاران است.
به گفته مصفا راه‌اندازی منطقه ویژه شهر سلامت می‌تواند باعث انتقال مراکز پزشکی و مطب‌ها مستقر در مرکز شیراز به این منطقه شود که این مهم چالش و معضل ترافیک شهر شیراز را کاهش می‌دهد و در نهایت منطقه ویژه سلامت را به قطب پزشکی منطقه تبدیل می‌کند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز در ادامه از سایت سوم منطقه ویژه با مساحت 222 هکتار در فاز سوم صدرا با عنوان شهر دانشگاهی خبر داد که این سایت به پردیس دانشگاهی اختصاص یافته و با هدف ایجاد فضای تحقیقاتی و آموزشی در حال تملک و آماده‌سازی است.
وی تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی شیراز با دارا بودن 60 درصد سهام منطقه ویژه لارستان به عنوان سازمان مسئول این منطقه ویژه مشخص شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز تأکید کرد: این منطقه با زیرساخت‌های مناسب و حمایت‌های ملی، آماده جذب سرمایه‌گذاران و توسعه اقتصادی استان است و از همه مسئولین دعوت می‌شود تا از نزدیک با ظرفیت‌های آن آشنا شوند.
انتهای پیام/424/