برنامه تاجیکستان و قزاقستان برای افزایش حجم تجارت به 2 میلیارد دلار
نخست وزیر قزاقستان در یک سفر رسمی به تاجیکستان سفر و با «قاهر رسول زاده» همتای تاجیکی خود دیدار و گفتوگو کرد.
نخست وزیر قزاقستان در یک سفر رسمی به تاجیکستان سفر و با «قاهر رسول زاده» همتای تاجیکی خود دیدار و گفتوگو کرد.
برنامه تاجیکستان و قزاقستان برای افزایش حجم تجارت به 2 میلیارد دلار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «عسکر مامین» نخست وزیر قزاقستان در یک سفر رسمی به تاجیکستان سفر و با «قاهر رسول زاده» همتای تاجیکی خود دیدار و گفتوگو کرد.
مذاکرات نخست وزیران تاجیکستان و قزاقستان با شرکت هیأتهای دو طرف برگزار و سپس رسول زاده و مامین در نشست مطبوعاتی شرکت کردند.
نخست وزیر تاجیکستان ضمن سخنانی در این نشست نتیجه مذاکرات با همتای قزاق خود را مثبت و پرثمر ارزیابی کرد و گفت: در جریان این مذاکرات توافقاتی که در جریان سفر رئیس جمهور تاجیکستان در ماه مارس سال جاری به قزاقستان به دست آمده بود، مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: تاجیکستان و قزاقستان با پیروی از روند مشارکت استراتژیک میان دو کشور در آینده نیز همکاری های متقابل به نفع مردم دو کشور را ادامه خواهند داد.
رسول زاده، قزاقستان را یکی از شرکای مهم تجاری تاجیکستان خواند و گفت: حجم تجارت سالانه میان دو کشور حدود 900 میلیون دلار است.
وی در ادامه افزایش تجارت و ظرفیت صادراتی دو طرف را از جمله مسائلی خواند که در جریان این مذاکرات مورد بررسی قرار گرفت.
رسول زاده در این راستا، با اشاره به اهمیت فعالیت کمیسیون بین دولتی همکاری های اقتصادی دو کشور اجرای نقشه راه کمیسیون مشترک بین دولتی برای سال های 2019-2022 در زمینه افزایش مبادله تجاری میان دو کشور تا 2 میلیارد دلار را امیدوار کننده خواند.
وی گفت: در این مذاکرات بر اهمیت ایجاد شرایط مناسب برای تجار و بررسی مسائل عملی گسترش و تعمیق بیشتر ارتباطات میان محافل تجاری دو کشور تاکید شد.
رسول زاده با اشاره به توافق روسای جمهور دو کشور برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی تاجیکستان به قزاقستان گفت: در این راستا مسائل مربوط به ایجاد مراکز عمده فروشی در مناطق مختلف تاجیکستان با سرمایه گذاری طرف قزاقی برای پردازش، ذخیره سازی و انتقال محصولات کشاورزی به بازار های قزاقستان بررسی شد.
وی بررسی امکان ایجاد شرکت های مشترک قزاقی و تاجیکی در زمینه فراوری گندم و توزیع آن به بازار های محلی و کشورهای سوم را از جمله موضوعاتی خواند که طی این مذاکرات مورد بررسی قرار گرفت.
رسول زاده با آنکه تعاملات در زمینه انرژی را یکی از جنبه های مهم همکاری دو کشور خواند توسعه بیشتر روابط میان دو کشور در حوزه حمل و نقل و ارتباطات را از جمله دیگر جنبه های مهم همکاری دوجانبه تاجیکستان و قزاقستان عنوان کرد.
نخست وزیر تاجیکستان توافق دو طرف در زمینه افزایش سهمیه دانشجویان تاجیکی و قزاقی برای تحصیل در دانشگاه های دو کشور را از جمله دیگر توافقات دو طرف در نتیجه این مذاکرات خواند.
مامین نیز به نوبه خود نتیجه مذاکرات دوجانبه کشورش و تاجیکستان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اگرچه قزاقستان امروزه بعد از روسیه دومین شریک مهم تجاری تاجیکستان می باشد، اما تمام امکانات برای تبدیل یافتن «نورسلطان» به شریک تجاری شماره اول «دوشنبه» در آینده نزدیک وجود دارد.
وی ابراز اطمنیان کرد که مذاکرات هیات های دو طرف به همکاری های تجاری و سرمایه گذاری میان دو کشور انگیزه جدی خواهد بخشید.
در پایان مذاکرات دو طرف 7 سند جدید همکاری به امضا رسید.
انتهای پیام/ح