خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 10 مرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

محیط زیست همدان نیازمند حمایت ویژه سازمان محیط زیست است

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 09 مرداد 1404 - 17:30
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس، به چالش های زیست محیطی از جمله آلودگی های نیروگاه شهید مفتح، تخریب معادن، خشکسالی و غیره اشاره و بر ضرورت توجه عملی و حمایت ویژه سازمان محیط زیست برای حفظ سرمایه های طبیعی و سلامت مردم تاکید کرد.
محيط،زيست،منطقه،وضعيت،استان،اشاره،سازمان،طبيعي،كشور،توسلي،به ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، فتح‌الله توسلی نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی، امروز در جلسه فعالان محیط زیست استان همدان که با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور برگزار شد، به بررسی چالش‌ها و مسائل مهم زیست‌محیطی این منطقه پرداخت و بر ضرورت توجه و حمایت‌های ویژه سازمان محیط زیست تاکید کرد.
توسلی در این نشست با اشاره به اهمیت سرمایه‌های طبیعی کشور و وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور گفت: نگرانی‌های اقتصادی و دغدغه‌های محیط زیستی باید همزمان دیده شود و آموزش‌های لازم در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست برای همه فعالان این حوزه ضروری است.
وی با اشاره به غار علیصدر به‌عنوان یکی از سرمایه‌های ملی استان و کشور، گفت: این مکان ارزشمند نیازمند توجه و مدیریت بهتری است و متأسفانه قانون مدیریت منابع طبیعی و محیط زیست تاکنون آن‌طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
نماینده بهار و کبودراهنگ با تأکید بر این که حفاظت از محیط زیست نباید فقط در حد تشکیل کارگروه باشد، اظهار کرد: باید نگاه سازمان محیط زیست به موضوعات کلان و عملیاتی‌تر باشد، زیرا مسائل منطقه شامل مباحث امنیتی، سیاسی و زیست‌محیطی پیچیده‌ای است که باید به‌صورت جامع مورد بررسی قرار گیرد.
توسلی به وضعیت بحرانی اطراف نیروگاه شهید مفتح اشاره کرد و ادامه داد: افزایش قابل توجه موارد ابتلا به سرطان ریه و سرطان پوست در مردم منطقه نگرانی جدی ایجاد کرده است؛ چرا که روزانه حجم زیادی آلودگی ور منطق ایجاد می‌شود و آلودگی‌های ناشی از آن سلامت مردم را به خطر انداخته است.
همچنین فروچاله‌های عظیمی در این منطقه ایجاد شده که کشاورزی و صنعت را به شدت آسیب زده است.
وی بیان کرد: در شهرکهای صنعتی نیز وضعیت آلودگی و نشت بخارهای مضر به شدت نگران‌کننده است و این شرایط ادامه‌دار نمی‌تواند به سود مردم و صنایع منطقه باشد.
نماینده مردم بهار در مجلس شورای اسلامی به موضوع تغییر اقلیم و خشکسالی نیز اشاره کرد و گفت: خشکسالی باعث شده چندین هکتار از زمین‌ها و سایر محصولات کشاورزی منطقه دچار بحران شود.
این شرایط تهدید جدی برای کشاورزی و معیشت مردم است و باید برنامه‌های جدی برای مقابله با تغییر اقلیم در استان و کشور تدوین شود.
توسلی همچنین به تالاب شیرین‌سو و وضعیت نابسامان آن اشاره کرد و افزود: این تالاب ظرفیت بسیار مهمی برای استان است، اما متأسفانه نه سازمان محیط زیست، نه میراث فرهنگی و نه نهادهای دیگر برنامه‌ای مشخص برای حفاظت از آن ندارند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تخریب‌های گسترده معادن اشاره کرد و توضیح داد: معادن باعث تخریب‌های جبران‌ناپذیری در طبیعت شده‌اند، چاله‌های عمیق ایجاد شده و مسیرهای طبیعی پرندگان و چشمه‌ها از بین رفته است.
درآمدهای هنگفت معادن نیز به طور عادلانه در منطقه هزینه نمی‌شود.
نماینده مردم بهار در مجلس شورای اسلامی به وضعیت روستاها و مشکلات زیست‌محیطی، بر اهمیت حمایت از محیط‌بانان به‌عنوان سربازان گمنام محیط زیست، تاکید کرد و ادامه‌ داد:خواستار اصلاح قوانین مربوط به حمایت از این نیروها هستیم و از رئیس سازمان محیط زیست میخواهیم که اولویت ویژه‌ای به مدیریت و ساماندهی غار علیصدر بدهد.
وی با بیان اینکه نمایندگان استان همدان در مجلس آمادگی کامل برای همکاری با سازمان محیط زیست در راستای رفع مشکلات زیست‌محیطی استان دارند، گفت: ما از تلاش‌های شما قدردانی می‌کنیم و امیدواریم با تعامل بیشتر بتوانیم گام‌های مؤثری برای حفظ سرمایه‌های طبیعی و بهبود وضعیت محیط زیست منطقه برداریم.
انتهای پیام/